Naujos raketos lėktuvui TU-160m2. Tai net ne "KALIBR" ir "X-101". Viskas daug rimčiau

Autorius: Anonimusas admin Šaltinis: https://cont.ws/... 2018-02-10 23:13:26, skaitė 1684, komentavo 0

Naujos raketos lėktuvui TU-160m2. Tai net ne

Ar prisimenate kokie kilo dėl klyksmai po "Kalibr" salvių į teroristų irštvą Sirijoje? Vakarų ekspertai puolė įrodynėti, kad tai neteisingos raketos, kurios yra daug blogesnės nei amerikiečių. Todėl, kad rusai tiesiog negali padaryti sparnuotų raketų. Ginčai nespėjo pasiekti virimo temperatūros taško ir tada dar vienas Rusijos argumentas taikos labui - raketa "X - 101" , kuri greitai buvo įvertinta kaip "pati protingiausia sparnuotoji raketa". Kada "Kalibr" ir "X-101" gana reguliariai pradėjo lankytis teroristų bazėse, diskusijos Vakarų žiniasklaidje nuo ginčų "kurio raketa geresnė" sklandžiai perėjo prie temos "ar nuskris" X-101 "ir" Kalibr " iki Vašingtono ar ne"?

Norisi nudžiuginti besiginčyjančius - iki 2021 m. Rusijos armija turės sparnuotasias raketas "X-BD", kuri 100% pasieks bet kuri tašką visame pasaulyje. Kadangi tai yra Rusijos gynybos pramonės naujovė, šiandien galima tik spėti apie naujausias technines charakteristikas. Bendra informacija apie naują supertolimo diapazono sparnuotoją raketą "X-DB" pasidalino "Valstybės Mokslo instituto" vadovas Jevgenijus Fiodorovas. Kadangi raketa yra supertolimo veikimo, jos skrydžio nuotolis bus žymiai didesnis nei raketos X-101.  O " šimtas pirmoji", pagal įvairius vertinimus skrenda 4,500-9,500 km. (nuotolis priklauso nuo kovinio užtaiso).

Kadangi, kaip suprantama, kad "žymiai didesnis", tai nėra 10-15 %, tai yra "kiek kartų", tada galime kalbėti apie tarpkontinentinę raketą. Čia reikia turėti omeny vieną dėsningumą: amerikiečiai savo ginkluotės charakteristikas tradiciškai padidina, Rusijos gynybos pramonės atstovai - sumažina. Bet kokiu atveju nėra jokios prasmės sukurti naują raketą ir vadinti ją tolimo veikimo, jei ji skrenda tik tik 500 kilometrų toliau - tada ir rusiški patriotai juoktusi.

Kita svarbi "X-BD" charakteristika yra ne vien tik protas, o visapusiškas intelektas. TU-160M2 tiesiog gali paleisti raketą iš Centrinio Nejuodžemio regiono Rusijos teritorijoje už vandenyno. Raketos skrydis gali būti koreguotas bet kuriame trajektorijos taške. Bet tai nėra pats svarbiausias dalykas - raketa pati sugeba analizuoti labai tikėtino priešo oro gynybos sistemą, ir rasti jame atvirus langus. Tiesą sakant, taikinys gali būti padengtas priešraketine gynyba arba nepridengtas - rezultatas bus vienas. Bet kokiu atveju, per ateinančius 20-30 metų. Ir tai yra labai pesimistiškai perspektyvos, kadangi JAV nevysto priešraketinės gynybos sistemos, kuri galėtų perimti raketas "X-BD".

Taip pat daroma prielaida, kad bus naudojama grupė raketų, arba "vilkų gauja". Tai nėra naujovė, tačiau tai naudinga, kai raketos keičiasi tarpusavyje informacija, pasiskirsto taikinius pagal svarbą, ieško spragų priešraketinės gynybos sistemose ir t.t.

Prisimintina, kad prieš penkerius metus Vakarų spauda išimtinai vadino rusų strateginius bombonešius skraidančiais "surūdijusiais kibirais". Paskui apie "kibirus" kažkaip pamiršo ... Kada Rusija (tai buvo prieš dvejus metus) paskelbė apie naują bombonešis Tu-160M sukūrimą, net Rusijos ekspertai pavadino ši pareiškima propaganda. V. Putinas buvo Kazanėje ir dalyvavo kada iš gamykla cechų pasirodė pirmasis serijinis bombonešis.

Gynybos ministro pavaduotojas Jurij Borisov pareiškė, kad yra valstybinis užsakymas 50 naujų strateginių bombonešių (dabar Rusijoje 16). Ir visi šie "bomberiai" turės po 12 X-BD raketų. Pasirodo gana grėsminga jėga - 600 supertolimų bei didelio tikslumo raketų su branduolinėmis galvutėmis. Tačiau Gynybos ministerija ir neslepia pagrindinės užduoties, kurią atliks šiitie "surūdiję kibirai" - jei reikės, bet kokiame žemynę ir per minimalų laiką, taip "praretinti" NATO pajėgas, kad jų tolesnis panaudojimas, atsižvelgiant į kovinio pajėgumo sumažėjimą , bus tiesiog neįmanomas.