Rusai vėl gąsdina. Dabar su raketiniu detonaciniu varikliu, arba RUSAI PUOLA

Autorius: Мужской клуб Šaltinis: https://cont.ws/... 2018-02-11 02:13:29, skaitė 1745, komentavo 3

Rusai vėl gąsdina. Dabar su raketiniu detonaciniu varikliu, arba RUSAI PUOLA

Kada visa progresyvi žmonija iš NATO šalių ruošiasi pradėti bandyti detonacinį variklį (bandymai gali būti atlikti 2019 m., o greičiausiai žymiai vėliau), atsilikusioje Rusijoje paskelbė apie tokio variklio bandymų baigimą. Paskelbė visiškai ramiai ir nieko negąsdinant. Tačiau Vakaruose, kaip ir tikėtasi, išsigando ir prasidėjo isteriškas klyksmas - mes atsiliksime visam likusiam gyvenimui! Darbai su detonaciniu varikliu (DV) vyksta JAV, Vokietijoje, Prancūzijoje ir Kinijoje. Apskritai, yra pagrindo manyti, kad problemos sprendimas yra įdomus Irakui ir Šiaurės Korėjai - labai perspektyvi plėtra, o tai iš tikrųjų reiškia naują raketų kūrimo etapą . Ir apskritai variklių kūrime. Detonacinio variklio idėją 1940 m. pirmą kartą iškėlė tarybinis fizikas J. B. Zeldovič. Tokio variklio sukūrimas žada milžinišką naudą. Pavyzdžiui, raketiniam varikliui:

10 000 kartų didesnė galia, palyginti su tradiciniu skysto kuro raketų varikliu (SKRV). Šiuo atveju mes kalbame apie galią, gautą iš variklio tūrio vieneto;

10 kartų mažiau degalų vienam talpos vienetui;

DV yra tiesiog gerokai (t.y. n kartų) pigesnis nei standartinis SKRV. SKRV yra tokia didelis ir labai brangus degiklis. Ir brangus todėl, nes norint išlaikyti tvarų degimą reikia daugybės mechaninių, hidraulinių, elektroninių ir kitų mechanizmų. Labai sudėtinga gamyba. Tokia sudėtinga, kad Jungtinės Valstijos nesugeba sukurti savo SKRV jau daugelį metų ir yra priverstos pirkti RD-180 Rusijoje.

Rusija netrukus gaus serijinį, patikimą, nebrangų lengvą raketų variklį. Su visomis iš to kylančiomis pasekmėmis: raketa galės būti n kartų didesnė naudingoji apkrova - pats variklis pats sveria žymiai mažiau, degalų reikia 10 kartų mažiau nurodytam skrydžio nuotoliui. O galima paprastai tik padidinti šį nuotolį 10 kartų; raketos savikaina yra sumažinama n kartų. Tai geras atsakymas mėgėjams rengti ginklavimosi varžybas su Rusija. Taip pat dar yra tolimasis kosmosas...

Fantastinės jo įsisavinimo perspektyvos. Tačiau amerikiečiai yra teisūs ir dabar ne iki kosmoso - rengiami paketai sankcijų, kad nebūtų detonacinio variklio Rusijoje. Ir trukdys visomis išgalėmis - rusų mokslininkai jau labai rimtai pretenduoja į lyderystę.