Kad vyras jus išgirstų

Autorius: ŠeimaIrNamai.eu Šaltinis: http://seimairnamai.eu/kad-vyr... 2018-02-13 04:00:36, skaitė 1353, komentavo 0

Kad vyras jus išgirstų

Kaip teisingai kalbėti, kad jus išgirstų? Jei laikysitės nesudėtingų dialogo taisyklių, bet koks pokalbis gali tapti produktyviu. Daugybė moterų nežino, kaip teisingai elgtis su vyrais ir skundžiasi, kad nepildo jų prašymų, negirdi jų ir nenori klausytis jų istorijų, problemų. Vyrai tuo pat metu įsitikinę, kad moterys pernelyg daug plepa, niekada nekalba iš esmės ir joms visada visko negana. Taigi – keli principai, kurie supaprastins bendravimą.

Moteris turi kalbėti apie tai, ką galvoja, tačiau nuosekliai. Kitaip vyras negali susikoncentruoti ties konkrečiu dalyku ir palaikyti pokalbio. Jūsų gyvenime turi būti toks vyras, kuriuo pasitikite ir sakote jam viską, ką jaučiate ir galvojate. Vyrai visada pasirengę išklausyti, tačiau ne viską iš karto. Kad vyras galėtų jus suprasti, kad pati suprastumėte, jog juo galima pasikliauti, stenkitės neišlieti jam ant galvos viso to krioklio, kuris jumyse susikaupė. Skirtumas tarp vyriško ir moteriško suvokimo yra labai didelis. Moterys ir vyrai kalba skirtingomis kalbomis – žodžiai tie patys, tačiau kiekvienas turi galvoje skirtingus dalykus.

Kalbant su vyru, svarbu turėti galvoje, kad jis gali atidžiai klausytis ne daugiau kaip 15-20 minučių. Tačiau tam yra alternatyva. Prieš pradėdama pokalbį, pasakykite vyrui, kiek laiko ketinate kalbėtis, kad jis imtų rimtai jūsų klausytis, negalvodamas, kada gi tai pagaliau baigsis. Jei vyras apytikriai žino, kiek laiko reikės jums skirti, jis susitaikys ir tada, jei norėsite, bus įmanomas konstruktyvus, vyro neerzinantis dialogas.

Jūsų žodžiai turi būti maksimaliai pozityvūs – be pykčio, susierzinimo ir kito negatyvo. Netardykite, neuždavinėkite visiškai pašalinių klausimų. Juk ne šiaip sau sakoma: „Liežuvis – mūsų priešas“. Nerėžkite netgi teisybės, jeigu ji gali įskaudinti artimą žmogų. Prieš ištariant žodžius, vertėtų pagalvoti, ką kalbame ir kokią reakciją gali tie žodžiai sukelti. Moterys, kurios moka teisingai bendrauti su vyrais, stengiasi neužkabinti jų savigarbos ir savimeilės.

Stenkitės „neapkrauti“ artimam žmogui smegenų. Jeigu žinote, kad jūsų žodžiai gali sukelti kaltės jausmą, depresiją ir t.t. – geriau patylėkite.

Jūsų žodžiai turi būti pagrįsti autoritetinga nuomone. Tėvai ne visada gali būti autoritetais. Išgirdusios vertingą informaciją iš vieno šaltinio, susitikrinkite ją su dar dviem šaltiniais, kad įsitikintumėte patikimumu. Kad tiksliai žinotumėte, jog informacija išties autoritetinga ir teisinga.

Ignoruojant elementarias dialogo taisykles, pokalbiai praranda bet kokią galią, jūsų žodžių niekas rimtai neklausys.

Šaltinis