Gruzijos snaiperis oficialiai paskelbė: du dabartiniai Ukrainos parlamento deputatai savo rankomis žudė žmones Maidane

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2018-02-14 10:27:42, skaitė 1463, komentavo 2

Gruzijos snaiperis oficialiai paskelbė: du dabartiniai Ukrainos parlamento deputatai savo rankomis žudė žmones Maidane

Situacija Kijeve, archyvinė nuotrauka
Situacija Kijeve, archyvinė nuotrauka

Pasak vieno iš 2014 metų vasario mėnesį Kijeve vykusių įvykių liudytojų, du iš dabartinių Ukrainos parlamentarų asmeniškai šaudė į žmones iš automato

VILNIUS, vasario 13 — Sputnik. Ukrainos Aukščiausiosios Rados saugumo ir gynybos komiteto vadovas Sergejus Pašinskis ir deputatas Vladimiras Parasiukas asmeniškai žudė žmones Euromaidano Kijeve metu 2014 vasarį, praneša RIA Novosti su nuoroda į Gruzijos snaiperį Aleksandrą Revazišvilį.

Kaip sakė Revazišvilis, jis asmeniškai dalyvavo šiuose įvykiuose.

"Pašinskis šaudė iš savo automato trumpomis serijomis. Parasiukas jaunesnysis: iš karabino "Saiga", jo tėvas: iš karabino "SKS", — pateikia agentūra Revazišvilio parodymus advokatui.

Pabrėžiama, kad vyras yra pasirengęs duoti šiuos parodymus Ukrainos teisme.

RIA Novosti korespondentas Tbilisyje pabendravo su gruzinų snaiperiais, kurie dalyvavo įvykiuose Maidane. Pasak jų, ginklus ir įsakymą šaudyti jie taip pat gavo iš Pašinskio.

Buvęs Gruzijos kariškis Koba Nergadze pareiškė, kad jį ir kitus snaiperius pakvietė į Ukrainą "padėti protestuotojams" buvusio Gruzijos prezidento Michailo Saakašvilio patarėjas Mamuka Mamulašvilis. Dabar Mamulašvilis vadovauja "Gruzijos legionui", kariaujančiam Ukrainos "silovikų" pusėje Donboje.

Pasak Nergadze, grupei buvo skirta dešimt tūkstančių dolerių, o dar 50 po grįžimo iš "komandiruotės".

Anksčiau "Italijos 5 kanalo" žurnalistai pasikalbėjo su Nergadze, Revazišviliu ir Zalogi Kvaracchelya. Pasak vyrų, kaip snaiperius į Kijevą juos nukreipė buvęs Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis, kuris vėliau tapo Odesos gubernatoriumi.

Vienas iš sniperių pareiškė, kad vieną kartą jų būriui buvo įsakyta šaudyti į Berkuto darbuotojus ir protestuotojus, tačiau snaiperiai palaikė įsakymą provokacija ir nepaleido ugnies.

Per 2013-2014 metų žiemos įvykius, kai Kijevo centre vyko pasipriešinimas tarp "silovikų" ir radikalų, žuvo daugiau kaip šimtas žmonių. Nauja Ukrainos valdžia skyrė atsakomybę už jų mirtis buvusiam prezidentui Viktorui Janukovičiui ir Vidaus reikalų ministerijos "Berkuto" padaliniui.  Įtariamieji neigia dalyvavę žudynėse.