Rusijai nereikalinga santykių normalizacija su Pabaltiju

Autorius: Nežinomas Šaltinis: https://www.rubaltic.ru... 2018-02-24 04:30:23, skaitė 1222, komentavo 0

Rusijai nereikalinga santykių normalizacija su Pabaltiju

Rusijos Federacijai nėra būtina bet kokiu būdu kištis į Baltijos šalių reikalus, vietoj to reiktu gerinti savo ekonominius rodiklius. Tokiu atveju susidomėjimas bendradarbiavimu su Maskva turės ateiti iš Europos. Tai pareiškė Kanto BFU diskusijų klubo ir analitinio portalo RuBaltic.Ru susitikime MTU "Aukštoji Ekonomikos mokyla" profesorius, politikos analitikas Dmitrijus Evstafjev. "Rusijai nereikia normalizuoti santykių su Baltijos valstybėmis.

Kartais reikia tiesiog stovėti vietoje su liūdna veido išraiška. Ir nieko nekalbėti. Nereikia šaukti, kad rusakalbiai gyventojai ten skriaudžiami, kad jie maršu pražygiavo ten... tai yra jų problemos. Ir mes tiesiog turime stovėti, žiūrėti ir užsiimti savimi. Tuo momentu kada kelkraščiai pas mus bus švaresni ir labiau prižiūrėti nei Baltijos šalyse, iškils klausimas, dėl ko viso tai apskritai buvo ", - sakė ekspertas. Jis sakė, kad 2017 m. Rusija beveik pavijo Vokietiją BVP atžvilgiu, perskaičiuotu perkamosios galios pariteto atžvilgiu, o 2018 m. galėtų ir viršyti. Anot Evstafjevo, ši naujiena nebuvo pastebėta tarp Rusijos ekspertų, kada Vokietijoje tokie rodikliai buvo aptarti.

"Ir buvo užduotas klausimas ekspertų lygmenije, dėl ko visa tai buvo, dėl ko susipyko su rusais ... Tai yra užsienio politikos peržiūros pradžia", - apibendrino politologas.