Lietuva be rusų: NĖRA KO GYVENTI

Autorius: Jurijus Aleksejevas Šaltinis: https://www.rubaltic.ru... 2018-02-24 15:33:39, skaitė 1683, komentavo 2

Lietuva be rusų: NĖRA KO GYVENTI

Atėjo žinia: Lietuva išsiveržė į pirmąją vietą Europoje alkoholikų ir savižudybių skaičiumi. Nenuostabu.

Bet juk aš prisimenu ją prieš 30-40 metų. Lietuva, ar veikiau - Lietuvos TSR ...

Palaiminta ir maksimaliai klestinti dalelė Didžiosios Sąjungos. Nežinia kodėl, bet didžioji Tarybų Sąjunga į Lietuvą investavo daugiau pinigų nei į Maskvą ir Sankt Peterburgą kartu paėmus ... Lietuva ... Geriausi visoje TSRS keliai: 1977 aš ten pajutau maksimalų - 140 km/h - savo motociklo greitį paukščiu skrendant Vilniaus - Kaunas - Klaipėda plentu, trasa buvo pasakiška. Niekur TSRS tokių nebuvo. Kelias Maskva - Piteris buvo - apgailėtinas vieškelis palyginus su greitkeliu Kaunas - Klaipėda …

1982 metais teko šiek tiek dalyvauti Ignalinos atominės elektrinės statybose. Statybų mastai tada, ir netgi dabar tiesiog pribloškiantys.

Tiems kurie nesupranta: vos per 5 metus tuščioje (pušyne prie ežero) buvo pastatytas miestas 35 tūkstančiams žmonių (namai, vaikų darželiai, mokyklos, klubai, parduotuvės) ir fantastiško dydžio "objektas" - Atominė elektrinė ...

Statė ją, žinoma, ne patys lietuviai (iš kur pas juos tokie pinigai ir tokie specialistai?), statė visa didinga TSRS. Nuo Kaliningrado iki Vladivostoko, nuo Kuškos iki Norilsko. Statyti ir valdyti "taikų atomą" TSRS atsiuntė geriausius savo vyrus, tarybonį inžinerijos ir mokslo elitą - "raudonus diplomininkus" - МФТИ, МХТИ, МВТУ, МИСИ, МГУ (jei esat jauni ir šitie sutrumpinimai nieko nesako - į "Google").

O dar didžio ji Tarybų Sąjunga Lietuvos TSR pastatė šimtus aukštos technologijos gamyklų, kurių patys lietuviai (išdidi, bet labai kaimietiška tauta ) niekada nebūti prisigalvojusi.  

Tesiu mintį: 1980-ųjų pabaigoje - 1990-ųjų pradžioje mūsų lietuviškiems broliams susidarė įspūdis, kad jie nutvėrė Dievą už barzdos. Tipo: iš TSRS mums nemokamai liejasi kelių, gamyklų, uostų, elektrinių srautas - vien tik už tai, kad mes - tokie kieti ir tokie lietuviški ... O dabar, kai mes jau - didinga industrinė valstybė - mes, išlaisvinę iš "tarybinės priespaudos" tapsime dar didingesniais ...

Didybės kliedesio laipsnį aš asmeniškai pratestavau prieš 9 metus, kada ėmiau intervių iš jų prezidento - Dalios Grybauskaitės. Tada kaip tik Didinga Lietuva išsirinko sau naują prezika - Dalią ir ruošėsi visiškam Ignalinos atominės elektrinės uždarymui. Iki laiko "x" buvo likę tik 3 mėnesiai. Žavinga fainuolė Dalia man pusvalandį pasakojo, kad "sovietinės neteisingos atominės elektrinės negali atlaikyti bet kokios konkurencijos", ir, kad dabar į Lietuva ateis  "axuitelni" investuotojai (Japonija, Pietų Korėja, Jungtinės Amerikos Valstijos, Prancūzija), kurie k-a-a-a-ip pradės statyti teisingus atominius reaktorus, k-a-a-a-ip pradės investuoti. Taip kad atominių elektrinių Lietuvoje bus - "zavalis"!

Praėjo beveik dešimtmetis. Niekas "nixrena" nieko neinvestuoja į Lietuvą. O apie atomines elektrines lietuviams geriau neužsiminti. Duoda į snukį iš sielvarto. Vienintelis realus energijos šaltinis ten - Rusijos dujos. Jie raukosi, verkia, bet lietuvių "pelės" graužia šį "kaktusą". Tai, ką dabar patiria lietuviai, tiksliausiai apibūdina terminas "frustracija"(liet. nusivylimas).

Pagalba iš wiki: "frustracija (lotynų frustratio -« apgaulės "," nesėkmės "," tuščių lūkesčių "," žlugusių planų ") - psichikos būklė, atsiradusi dėl realios ar įsivaizduojamos situacijos nesugebant patenkinti vienokių ar kitokių poreikių, arba tiesiog , situacija kada norai nesutampa su turimomis galimybėmis ".

Būdami tokioje būsenoje "neįmanoma patenkinti šių ar kitų poreikių", jie ir geria karčiąją ir žudosi. O ką daugiau daryti?

Lietuvių gyvenimas be TSRS kažkaip nesusiklostė.

Nesusiklostė iškart, dar 90-ųjų pradžioje. O dabar, XXI amžiuje - išvis "nixuja" nesiklosto. Buka , beprasmė egzistencija Europos užkampyje. Niekam nereikalinga tautelė. Net patiems sau - nereikalinga.

Todėl tie, kurie yra jauni ir daugiau ar mažiau protingi, nešdinasi į visokias Britanijas-Airijas-Vokietijas-Švedijas. Šiose užsienio šalyse jaunų lietuvių daugiau nei Lietuvoje.

Iš 3,7 mln. Lietuvos gyventojų (1991 m. duomenys), dabar liko tik 2,8 mln. Ir tai - pagal oficialius duomenis. Realiai ten - kažin ar 2 milijonai atsiras.

Lietuvoje šiandien liko tie, kurie arba jau bandė pagyventi ir padirbti "palaimintam jevrosojūze" ir grįžo, pavargę nuo darbo pas "lenkų-anglų-airių šeimininką," pinigų neužsidirbo, o tik įpuolė į visišką beviltiškumą ... Arba tie, kurie išvis niekada neparagavo europietiškos laimės (amžius, kalbų mežinojimas) ...

Vat ir lenda jie, lietuviai, į butelį (o po to - kilpą) prekiniais kiekiais. Pirmi Jevrosojūze pagal alkoholizmą ir savižudybes. 35 tūkstančiai savižudybių mažiau nei 3 mln. žmonių tautai - Pasaulio rekordas! Pasiekė! "Zdobuly" - taip skamba ukrainiečių kalba. Zdobuly( «Здобулы») - kokia graži yra ukrainiečių kalba.

Šiuo atžvilgiu, kaimyninės su Lietuva tokios pat mikroskopinės šalys - Latvija ir Estija - atsilieka. Savižudybių skaičius vienam gyventojui yra maždaug trečdaliu mažesnės. Kodėl taip? Išreikšiu savo drąsią prielaidą: estaai ir latviai turi gyvenimo tikslą. Faktas yra tas, kad rusai gyvena šalia estų ir latvių. Taip susiklostė istoriškai. Su estais - beveik ketvirtadalis, su latviais - trečdalis tautos.

Taigi, per pastaruosius 30 metų, pradedant nuo "perestroikos", estai ir latviai iš visų jėgų stengiasi įrodyti savo vietiniams rusams, kad jie, latviai - kietesni. Pažangesni, sėkmingesni, turtingesni ... Iš kailio išsiners, kad įrodytu.

O Lietuvoje beveik nėra rusų. Ir prie TSRS jų ten buvo nykstančiai mažai. Vienintelis rusiškas anklavas Lietuvoje yra ta pati Ignalinos atominė elektrinė. Kuri buvo uždaryta prieš 8 metus, iš kur beveik visi rusai išsivažinėjo.

Ir įrodinėti, kad lietuviai yra kieti, dabar nėra kam. Tik vienas kitam. O tai yra "pičalka". Nes šalia gyvenantys lenkai iš lietuvių atvirai šaiposi. O tai žeidžia…

Ir nėra ko vargšeliams lietuviams apkaltinti dėl jų pačių globalių nesėkmių ... Dėl savo europietiško ubagiškumo, dėl savo apgailėtino gastarbeiteriškumo, dėl savo nereikalingumo niekam šiame žemės rutulyje ... Latviai ir estai bent jau gali suversti savo luzeriškumą rusams. Mes - "okupacijos" aukos. Ir lietuviai turi tik vieną kelią - gerti karčiąją, o po to listi į kilpą. Pas juos nėra rusų.

Nėra ko gyventi ...