Lietuvos Respublikos Vėliavos išniekinimas arba kas yra "sovietiniai" simboliai

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-02-27 22:11:00, skaitė 1784, komentavo 2

Lietuvos Respublikos Vėliavos išniekinimas arba kas yra

Jei perskaitysit apačioje įdėmiai, tai suprasit kas yra vėliava, herbas bei "sovietinė" vėliava ir simboliai. Jei trispalvis audeklas neatitinka matmenų santykio 3:5 - tai yra paprasčiausias trijų spalvų skuduras. Jam negalioja jokie BK straipsniai. Tai nėra Lietuvos Respublikos vėliava...

Jei raitelis nupieštas ne raudoname lauke o žaliame - tai nėra herbas. Jam irgi netaikomi BK straipsniai.

Jei raudonas skuduras neatitinka santykio 1:2 - ir jame nupiešti nesukryžiuoti pjautuvas su kūju, o žvaigždė yra ne kiaura, tai nėra sovietiniai simboliai. Ir BK negalioja. Tai tiek. Sėkmės informaciniame kare.

Nuotraukoje mokyklos vadovybė turi būti nubausta už Vėliavos išniekinimą. Arba to trispalvio audeklo nevadinti "Vėliava".

VĖLIAVA
Lietuvos valstybės vėliava yra tautinė vėliava – audeklas, susidedantis iš trijų lygių horizontalių spalvų juostų: viršutinės – geltonos, vidurinės – žalios, žemutinės – raudonos.

Lietuvos valstybės vėliavos audeklo pločio ir ilgio santykis turi būti 3:5. Paprastai prie, virš ar ant pastatų keliamos Lietuvos valstybės vėliava yra 1 metro pločio ir 1,7 metro ilgio. Lietuvos valstybės vėliava gali būti ir kitokių Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatytų matmenų, tačiau šių vėliavų audeklo pločio ir ilgio santykis visada turi atitikti santykį 3:5.

PLOČIO IR ILGIO SANTYKIS 3:5

HERBAS
Herbinio skydo raudoname lauke vaizduojamas sidabrinis šarvuotas raitelis ant sidabrinio žirgo, laikantis dešinėje rankoje virš galvos iškeltą sidabrinį kalaviją. Prie raitelio kairiojo peties kabo mėlynas skydas su auksiniu dvigubu kryžiumi. Žirgo balnas, gūnia, kamanos ir diržai mėlyni. Kalavijo rankena, kamanų žąslai, balnakilpė ir pentinas, makščių bei žirgo aprangos metaliniai sutvirtinimai ir pasagos – auksiniai.

Lietuvos TSR VĖLIAVA
Lietuvos TSR vėliava – stačiakampė trispalvė, sudaryta iš trijų horizontalių juostų: viršutinės plačiausios raudonos, vidurinės siauriausios baltos ir apatinės žalios. Viršutiniame kairiame kampe sukryžiuoti auksiniai kūjis ir pjautuvas, virš jų kiaura auksinė penkiakampė žvaigždė. Proporcijos: 1:2.

127 straipsnis. Valstybės simbolių išniekinimas
Tas, kas viešai nuplėšė, sudraskė, sulaužė, sunaikino, subjaurojo ar kitaip išniekino Lietuvos valstybės vėliavą ar herbą arba viešai pasityčiojo iš Lietuvos valstybės himno, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

188 str. Komunistinių simbolių platinimas ar demonstravimas
[...] SSRS ar Lietuvos SSR vėliavos ar herbo arba vėliavų [...] sovietinio kūjo ir pjautuvo ženklo, sovietinės raudonos penkiakampės žvaigždės ženklo pagrindu sudarytų vėliavų ar ženklų... užtraukia baudą nuo vieno šimto keturiasdešimt keturių iki dviejų šimtų aštuoniasdešimt devynių eurų su daikto, kuris buvo administracinio teisės pažeidimo padarymo įrankis, konfiskavimu.