PUTINAS: "Analogų pasaulyje nėra" - hipergarsinė sistema "Kinžal", kompleksas "Avangard" ir "Sarmat"

Autorius: Anno Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-03-01 22:02:23, skaitė 1683, komentavo 3

PUTINAS:

"Prieš metus, jau nekalbant apie prieš 15 metų, kada JAV vienašališkai išėjo iš PRO sutarties - mūsų niekas nenorėjo klausytis.
Tegul pasiklauso šiandien."
Vladimiras Putinas

Rusijos federacijoje sukurtas nepilotuojamas aparatai, galintys keliauti labai dideliame gylyje tarpkontinentiniais nuotoliais - tai tikra fantastika! Jie tylūs, labai manevringi. Jie gali nešti tiek tradicinių, tiek branduolinį užtaisą. 2017 m. gruodžio mėnesį buvo baigtas branduolinės jėgainės daugelio metų bandymų ciklas šiam aparatui .

Taip pat realus technologinis proveržis yra strateginio komplekso su planiruojančiu bloku sukūrimas. Bandymai jau baigti.

- Šis kompleksas neturi analogų. Jo bandymai jau baigti, kompleksas pradėjo eiti eksperimentinį-kovinį budėjimą. Raketa, lekianti hipergarsiniu greičiu ir dar manevruojanti visuose skrydžio trajektorijos ruožuose, kas leidžia įveikti bet kokias priešraketinės gynybos sistemas. Ši sistema buvo pavadinta "Kinžal", - pasakė Putinas.

Naujoji Rusijos sparnuota raketa turės neribotą veikimo nuotolį ir neprognozuojamą skrydžio trajektoriją. "Nuotolis neribotas, ji pati gali savarankiškai kaip nori manevruoti", - sakė V. Putinas, kreipdamasis į Federalinę asamblėją, komentuodamas grafinį raketos prototipo skrydžio pavaizdavimą .

Hipergarsinių ginklų turėjimas suteikia didelį pranašumą ginkluotos kovos srityje. Šiuo atžvilgiu suprantama, kodėl šalys siekia turėti tokius ginklus.

- Ponios ir ponai, - Putinas kreipėsi  susitikime, - Rusija turi tokius ginklus.

Be to, Rusija pradėjo serijinę naujausio strateginio ginklo gamybą - "Avangard" kompleksą, pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

- Rusijos pramonė pradėjo serijinę šios sistemos gamybą, tai yra dar vienas naujo tipo strateginis ginklas Rusijoje. Mes jį pavadinome "Avanguard", pareiškė jis ir pabrėžė, kad "visa tai yra natūroje ir gerai veikia".

 - Nuo esamų kovinių tipų ši sistema skiriasi gebėjimu skristi  tankiuose atmosferos sluoksniuose tarpkontinentiniais nuotoliais hipergarsiniu greičiu, viršijančiu 20 kartų Macho skaičių ", - pasakė Rusijos Federacijos prezidentas, - Skrendant į tikslą planiruojantis sparnuotas blokas, kaip aš kalbėjau 2004 m., atlieka gilų manevravimą tiek iš šoną, tarp kitko kelis tūkstančius kilometrus, tiek aukštyn. Tai daro jį visiškai nepažeidžiamu bet kokioms PVO ir PRO gynybinėms sistemoms. O naujų kompozitinių medžiagų panaudojimas leido išspręsti planiruojančio sparnuoto bloko ilgo kontroliuojamo skrydžio beveik plazmos susiformavimo sąlygomis problemą, pasakė Rusijos lyderis. - Jis skrenda į tikslą kaip meteoritas, kaip ugninis kamuolys, kaip bolidas. Gaminio paviršiaus temperatūra siekia 1600-2000 laipsnių C°. Tuo pat metu sparnuotas blokas yra patikimai kontroliuojamas, - atkreipė dėmesį į naujausių ginklų savybes.

Ir pabrėžė, kad jei prieš metus, jau nekalbant apie prieš 15 metų, kada JAV vienašališkai išėjo iš PRO sutarties - mūsų niekas nenorėjo klausytis", bet šiandien tai jau ne taip.

- Tegul pasiklauso šiandien", - ironiškai pasiūlė Rusijos lyderis.