Jakilaitis neigia TSRS agresiją per Sausio 13-osios įvykius?

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-03-01 22:12:08, skaitė 1555, komentavo 8

Jakilaitis neigia TSRS agresiją per Sausio 13-osios įvykius?

Jakilaitis neigia TSRS agresiją per Sausio-13 įvykius.

Ai, atvažiavo vakar toks Rimas pašnekėti pakalbėti. Šiaip nieko toks senis. Tik labai jau nusiteikęs prieš Išrinktąją Tautą. Jo senelis dar prieš karą draugavo su tokia labai gražia Išrinktosios Tautos moterimi. O jos vyrui tai nelabai patiko. Beje irgi Išrinktosios Tautos atstovas. Tai tą Rimo senelį ir nušovė Palangoje Birutės gatvėje. Su dviem pistoletais. Šovė vienąkart. Sužeidė. Tada Rimo senelis - stambaus tokio sudėjimo išmušė pistoletą ir pradėjo bėgti. Tada išrinktosios Tautos vyras iš kišenės išsitraukė antrą pistoletą ir dar kartą šovė. Pataikė į miego arteriją. Iškart negyvas...

Tai tas Rimas veždavosi su "Žiguliuku" tokią moterį iš mano kaimo prie prūdų. Tokia graži, aukšta, pilno kūno sudėjimo, juodais garbiniuotais plaukais, med. sesele dirbo. Ir kai išgirdau jo kalbas apie Išrinktąją Tautą paklausiau Rimo: "O tai kaip pats manai kokios tautybės ta moteris? Sakau, tu pagalvok, prisimink." Ir kai kitąkart vėl atvažiavo buvo labai pasimetęs. Matyt organizmo hormonų siautuliui nesvarbu tautiniai skirtumai. Pasirodo jog Išrinktosios Tautos nemėgėjas mielai mėgdavo Išrinktosios Tautos atstovės dailų kūną. O gal ir sielą. Nesigilinau.

Tai va. Rimas manęs paprašė ką nors parašyti apie Sausio 13-ąją. Ta proga, kad  buvo nubaustas lietuviškai išleidęs Sapožnikovos knygą vienas Veikėjas. Rimas dar norėjo Kaune daryti tos knygos pristatymą. Gerai, sako, kad neapsiėmiau... Tai pradedam. Nuo Jakilaičio.

LRT laidų vedėjas Edmundas Jakilaitis 2013 09 25 dieną ir sako per LRT:

- Pedofilijos nebuvo! Ūsas išteisintas! Po mirties. PEDOFILIJOS NEBUVO! Tai yra įsiteisėjęs teismo spręndimas. (...) Aš konstatuoju faktus. Pedofilijos nebuvo! Ūsas išteisintas!

Na, nebuvo ir nebuvo. Nieko nebuvo. Nei tvirkinimo, nei mirčių. Nieko.

Teisingai mąsto Jakilaitis. Teisia tik teismas. Kaltu pripažįsta tik teismas. Kol teismas nenuteisė tai nėra kaltųjų ir nusikaltėlių.

Tik dalis Lietuvos gyventojų yra kitokios nuomonės. Nes piliečiai gaudavo informacijos iš viešų šaltinių. Apie Ūso ir Stankūnaitės melavimus, parodymų kaitaliojimus, Stankūnaitės turtingą kirpėjos verslą ir t.t. ir pan. O teisėjas priėmė nutartį remdamasis tik tais įrodymais, kurie prisegti prie bylos. Jei prokuroras nepadėjo ant teisėjo stalo įrodymų apie pedofiliją, tai teisėjas taip ir parašė. Remdamasis tik, ir vien tik, tais įrodymais kurie buvo byloje.  Supranti Jakilaiti? Įrodymus renka prokuroras. Teismas tik vertina. Vertina tik tai kas prisegta prie bylos. Supranti? Tai prokuroro valioje, kokius įrodymus dėti ant stalo teisėjui.

Jakilaiti, išdrįsi viešai garsiai pasakyti, jog Masiulis neėmė kyšio brendžio dėžutėje, jei teismas jo nenuteis ir nepasodins? Išdrįsi?

Juk pagal tave - nėra nuosprendžio, nėra nusikaltimo. Pagal tave tai Lietuvoje net nėra korupcijos. Nes nėra nuteistųjų. Ir teismo nutarčių. (Butkevičius nesiskaito - ten buvo Lansbergio plaukuota ranka...)

Jakilaiti, o kaip dėl dingusio baikerio Kumpio ir Obliaus? Juk nėra teismo nutarties. Reiškia Oblius nenudaigojo Kumpio. Dalis Lietuvos kitokios nuomonės. O prokurorai prieš Oblį nesurinko įrodymų. Reiškia vieną - Oblius nekaltas.

Prie reikalo.

„Mūsų gairės“ vadovas Povilas Masilionis dėl savavališkai išleistos Galinos Sapožnikovos knygos turės aiškintis teisme.Jam pareikšti kaltinimai dėl viešo pritarimo SSRS nusikaltimams Lietuvos Respublikai ar jos gyventojams, jų neigimo ar šiurkštaus menkinimo. Knygoje tendencingai iškraipomi istoriniai faktai apie 1991 metais vykusias beginklių žmonių žudynes prie televizijos bokšto.

BK 170 str. Viešas pritarimas SSRS nusikaltimams.
1. Tas, kas viešai pritarė Lietuvos Respublikos teisės aktais įsiteisėjusiais Lietuvos Respublikos teismų sprendimais pripažintiems genocido ar kitiems nusikaltimams ar kitiems nusikaltimams žmoniškumui arba karo nusikaltimams, arba 1990–1991 metais įvykdytiems kitiems agresiją prieš Lietuvos Respubliką vykdžiusių ar joje dalyvavusių asmenų labai sunkiems ar sunkiems nusikaltimams Lietuvos Respublikai...

Na, jūs supratot? Masiulionis nuteistas dėl Sausio 13-os įvykių interpretavimo. Betgi Sausio-13 teismai dar vyksta. Dar nėra įsiteisėjusių teismo sprendimų dėl Sausio-13. Teismas dar vyksta. Nukentėjusieji yra. Laikas ir vieta žinoma. Bet nėra nė vieno nuteisto dėl S-13 aukų. Nėra nė vieno vykdžiusio ar joje dalyvavusio asmens nubausto už labai sunkius ar  sunkius nusikaltimus. Tad kol nebus paskelbta galutinė teismų nutartis Sausio-13 byloje - tol ir bausti už Sapožnikovos knygą dėl S-13 nelogiška. Juk nėra nusikaltėlių. Tad neįmanoma teisinti ar pritarti to ko nėra. O jei paaiškės, jog savi šaudė į savus? Juk teismas dar ilgai tęsis ir tęsis ir tęsis.

Kodėl taip tempiama guma su Sausio 13-osios byla? Todėl, kad daug baltų siūlų. Ir Strasbūruose 99 procentai Lietuva bus paduota ir pralaimės. Kol nėra nuospręndžio, tol sėdintys kalėjime neturi ko apskųsti. Panašiai teismai elgiasi Ukrainoje. Sulaikomas žurnalistas. Apkaltinamas neva Tėvynės išdavimu. Šimtas liudininkų. Per posėdį apklausiami du liudininkai. Teismo psėdžiai vyksta kartą per mėnesį. Žurnalistas turi sėdėti nes kaltinimas sunkus. O liudininkai žurnalisto nėra nei mate nei girdėje. Toks įšaldytas procesas. Ir žurnalistas sėdi kalėjime. Ir teismo nuospręndžio neapskųsi, nes jo nėra. Tai buvo mano nuomonė. Jei suklydau- pataisykit. Nesu teisininkas. Man taip va viskas atrodo.

Ar tiesa, kad žuvusiųjų per Sausio 13-ąją skrodimų bylos įslaptintos? Kodėl nepaimami interviu iš 59 sužeistų nuo kulkų S-13 dalyvių? Kur tos 59 kulkos? Negi visi sužeidimai kiaurai? Jei Norvegijoje  Breiwikas vienas pats nušove 77 civilius žmones, tai Vilniuje keli šimtai karininkų ir kareivių nušovė tik 14 ir sužeidė tik 59? Jei Nicoje vienas nusikaltelis atsisedes į sunkvežimį mirtinai sutraiškė 84 civilius žmones - Vilniuje tankais karininkai sutraiškė tik 5?

P.s. Jeigu žmogelis iš vienos pusės mato skleidžiamą propagandą o iš kitos tiesą- jam yra išplautos smegenys. O jei žmogelis mato propagandą iš abiejų pusių- jis ŠAUNUOLIS. Jis- žmogus.

170 straipsnis.  
Viešas pritarimas tarptautiniams nusikaltimams, SSRS ar nacistinės Vokietijos nusikaltimams Lietuvos Respublikai ar jos gyventojams, jų neigimas ar šiurkštus menkinimas

1. Tas, kas viešai pritarė Lietuvos Respublikos ar Europos Sąjungos teisės aktais arba įsiteisėjusiais Lietuvos Respublikos ar tarptautinių teismų sprendimais pripažintiems genocido ar kitiems nusikaltimams žmoniškumui arba karo nusikaltimams, juos neigė ar šiurkščiai menkino, jeigu tai padaryta grasinančiu, užgauliu ar įžeidžiančiu būdu arba dėl to buvo sutrikdyta viešoji tvarka, taip pat tas, kas viešai pritarė SSRS ar nacistinės Vokietijos įvykdytai agresijai prieš Lietuvos Respubliką, SSRS ar nacistinės Vokietijos įvykdytiems Lietuvos Respublikos teritorijoje ar prieš Lietuvos Respublikos gyventojus genocido ar kitiems nusikaltimams žmoniškumui arba karo nusikaltimams, arba 1990–1991 metais įvykdytiems kitiems agresiją prieš Lietuvos Respubliką vykdžiusių ar joje dalyvavusių asmenų labai sunkiems ar sunkiems nusikaltimams Lietuvos Respublikai arba labai sunkiems nusikaltimams Lietuvos Respublikos gyventojams, juos neigė ar šiurkščiai menkino, jeigu tai padaryta grasinančiu, užgauliu ar įžeidžiančiu būdu arba dėl to buvo sutrikdyta viešoji tvarka, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

2. Už šiame straipsnyje numatytas veikas atsako ir juridinis asmuo.