Kad kiti bijotų

Autorius: Anno Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-03-03 12:56:30, skaitė 1452, komentavo 2

Kad kiti bijotų

Dažnam Lietuviui Klaipėda asocijuojasi su kurortais. Raudonų plytų Mėmeliu. Moliniais vokiškų čerpių stogais. Su stintų kvapu. Su žuvėdromis dėvinčiomis šventines jūreivikes. Su trijų stiebų „Meridianu“ priparkuotu Danės žiotyse. Tik atskiriems sluoksniams – su visai kita Klaipėda. Šventinę, šviesiąją, reklaminę Klaipėdą mes visi daugiau ar mažiau pažįstame. Su politine, kriminaline, tamsiąja, slepiamą nuo visuomenės už trisdešimt trijų užraktų – susiduri tik užlipęs ant laiku ir vietoje specialiai padėto vardinio grėblio. Nuo smūgio į kaktą viskas atsistoja į savo vietas.

Kaip konstitucinis kamparas išgaruoja pasitikėjimas valdžia ir teisėsauga. Iš karto supranti kas ką veža. Kas po kuo gulasi. Kokie davimo-ėmimo standartai ir tarifai. Išduosiu valstybinę paslaptį: – Rasti adatą šieno kupetoje – lengviau, negu Lietuvoje (teisėtais būdais) prisikasti iki tiesos. Apie jos ieškojimą ir nesuradimą, savisaugos instinktas liepia pilietiškai patylėti. Tylėjimas ir bijojimas – dvi chroniškos, bet pačios vertinamiausios Lietuvos gyventojų charakterių savybės. Norintys valgyti ir kvėpuoti be problemų – privalo tylėti ir bijoti nuo mažens. Pakvietė prie mokyklinės lentos – tylėk. Gavai algą vokelyje – tylėk. Vietoje rekomenduoto endoprotezo  įdėjo neaišku ką – žinoma nevaikščiosi, bet vis tiek – tylėk. Supranti, kad Lietuvoje dislokuotos NATO karinės pajėgos provokuoja ir aštriną tarpusavio santykius su Rusija – tylėk, arba nusišauk su durų rankena. Netylėsi – būsi apkaltinamas nebūtais dalykais, mindomas, baudžiamas, užbylinėtas – kaip gerbiamas Ž. Razminas ir jo bendraminčiai. Neįtikai, nepatikai – še tau daugiaserijinį teismų maratoną ir pati teisingiausią Europoje, Klaipėdos teismo 2018 m. vasario 26 d. NUOSPRENDĮ – pasirašytą teisėjo Daliaus Jocio.

Visos nelaimės Lietuvoje prasideda nuo užlipimo ant to pakišto grėblio. Gauni pirmą bac! Antrą bac! O paskui jau seka bac paskui bac... Bac nuo teisėjų. Bac nuo prokurorų. Bac nuo BK straipsnių. Visi viską žino. Visi viską mato. Niekas nieko nedaro, nes tylėjimas – auksas. Dabartinėje Lietuvoje taip sureglamentuota: kas ciesoriaus – ciesoriui, kas E priedais pasaldinta – bacinamiesiems. Kai jau visi viska į vieną krūvą subacina, Teismas, išnagrinėjęs bylą nustato:  

Bac Žilvinui Razminui ir jo šoblai – už kūrimą organizacijų, turinčių tikslą neteisėtu būdu pakeisti Lietuvos valstybės konstitucinę santvarką! Bac už norą pažeisti teritorinį vientisumą ir dalyvavimą tokių organizacijų veikloje! Bac už iš piršto laužtą ketinimą nuversti teisėtą valdžią, kėsintis į Lietuvos nepriklausomybę, arba pažeisti teritorijos vientisumą. Bac dėl turėjimo tikslą platinti ir laikyti dalykus, kuriuose niekinama ir skatinama neapykanta. Kurstoma diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl socialinės padėties, įsitikinimų ar pažiūrų. Bac  G. G.  kaltinamajam už tokių proklamacijų laikymą! Bac kaltinamajam O. T., kad jis turėdamas tikslą platinti gamino ir laikė dalykus, kuriuose niekinama, skatinama neapykanta, kurstoma diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl socialinės padėties, įsitikinimų ar pažiūrų. Kad neturėdamas leidimo įgijo ir laikė šaunamąjį ginklą bei šaudmenis. Bac už politines ir socialines aplinkybes privertusias spausdinti lapeliuose parašytą tekstą. Apie juose išdėstitas mintis ir siekius! O už sistemos sufabrikuotas traktuotes, kad Ž. Razminas yra tautos priešas ir Rusijos agentas – tris kartus Bac!!!

Visame 20 psl. dokumente – „iečių laužymas“ tarp Ž. Razmino, G.D. ir O.T. ir dantis išsigalandusios „teisėsaugos“ institucijų.

 „Liudytojas K. V. parodė, kad seniausiai pažįsta Ž. R., be to, pažįsta G. G. ir O. T. Yra dalyvavęs su jais mitinguose, piketuose. Lapelių tekstai jam yra puikiai žinomi. Baudžiamoji byla dėl šito yra akivaizdžiai politizuota ir nukreipta prieš šių žmonių teisę į laisvą žodį. Lapelių tekstuose yra naudojama sąvoka „nesmurtinis pasipriešinimas“. Nesupranta, kaip tai susiję su ginkluotu pasipriešinimu, tokių grupių sukūrimu, jeigu juoda ant balto rašoma apie nesmurtinio pasipriešinimo grupes.  

Liudytojas P. M. parodė, kad tie lapeliai yra normali informacinė medžiaga. Euro įvedimo klausimą turėjo spręsti ne politikai, o visa tauta. Ši teisė iš visų buvo atimta. Todėl tai, kas parašyta apie eurą, yra teisinga.  

Liudytojas E. S. parodė, kad euras greta Lietuvos įstojimo į NATO ir Europos Sąjungą yra viena iš Lietuvos skurdinimo priemonių. Lenkija neįsivedė euro ir žymiai geriau ekonomiškai gyvena nei Lietuva. Pagaliau Anglija irgi euro neįsivedė. Taigi, jo manymu, euras nėra šventa karvė ir jis neabejotinai turi daug trūkumų. Vieną iš tų lapelių skaitė. Tačiau nerado nieko nusikalstamo.“

Nuodugniai viso dokumento „nestudijavau“. Nėra reikalo. Jeigu valdžia liepia – pareigūnai vykdo ir atlieka. Policininkai sustabdo, randa, paima. Tyrėjai kvočia ir fiksuoja. Teisėjai suformuluoja, sufabrikuoja, pritaiko, nuteisia. Antstoliai išieško. Jeigu demokratinei aplinkai reikia apkaltinti Ž. Razminą – taip ir bus padaryta. Nesvarbu ką mano ir tvirtina liudytojai. Nesvarbu koks tekstas parašytas agitaciniuose lapeliuose kurių kaip ugnies bijomasi. Parodomasis Bac vis tiek turi būti! Dabartinės politikos girnos sumals kiekvieną išdrįsusį išdrįsti: žodžių, raštu ar krūtine – ginti nepatogių žmonių nepatogias teises. Ne tam, kad Lietuvoje teisybė įsiviešpatautų, o tam – KAD KITI BIJOTŲ.

„Sistema ne tik kad neįbaugino, o atvirkščiai, suteikė dar daugiau ryžto kovoti su JAV-NATO-ES okupantais ir liberalkapitalistinių išnaudojimu. Ž.Razminas ir toliau liko ištikimas  LIETUVOS NEPRIKLAUSOMYBĖS IR SOCIALINĖS GEROVĖS SUKŪRIMO ĮDĖJAI. O tai yra įmanoma tik NESMURTINIU BŪDU. JAV-NATO-ES okupantams geranoriškai atlaisvinus LR teritoriją!”    

Antanas Stugys

2018