Putinas: JAV įžūliai apgavo Rusiją Ukrainos perversmo metu

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/russia/... 2018-03-09 10:18:43, skaitė 1093, komentavo 0

Putinas: JAV įžūliai apgavo Rusiją Ukrainos perversmo metu

Vladimiras Putinas, archyvinė nuotrauka
Vladimiras Putinas, archyvinė nuotrauka

Rusijos prezidentas pabrėžė, kad perversmą Ukrainoje JAV padarė savo rankomis, todėl turi remti dabartinę Kijevo valdžią

VILNIUS, kovo 7 — Sputnik. JAV "atžariai ir įžūliai" apgavo Rusiją prieš Ukrainos perversmą, teigia Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, praneša RIA Novosti.

"Į mus kreipėsi Amerikos partneriai, jie paprašė, kad mes padarytume viską, dabar aš cituoju prašymą pažodžiui, kad Janukovičius nenaudotų kariuomenės, kad opozicija išlaisvintų aikštes, administracinius pastatus ir pereitų prie pasiektų susitarimų, kad galėtų įgyvendinti situacijos normalizavimą", — sakė Putinas filme "Pasaulio tvarka 2018", sukurtame kelių interviu su žurnalistu Vladimiru Solovjovu pagrindu.

Pasak valstybės vadovo, Rusija sutiko, o kitą dieną Ukrainoje įvyko valstybės perversmas.

"Na, bent jau paskambintų, padarytų kažką, bent žodį pasakytų. Bent jau pasakytų — žinote, yra tokia sąvoka, kaip vykdytojo ekscesas — kad mes to nenorėjome, bet tai įvyko, bet mes padarysime viską, kad situacija grįžtų į teisinę sritį. Nė žodžio, atvirkščiai, visiška parama tiems, kurie įvykdė valstybinį perversmą ", — sakė Putinas.

Prezidentas pabrėžė, kad Amerika šį perversmą įvykdė savo rankomis, todėl priversta remti dabartines Kijevo valdžios institucijas — "jie patys įvarė save į kampą".

Rusijos vadovas pabrėžė, kad šis įvykis buvo pirma rimta Amerikos partnerių apgaulė. "Taip atžariai ir įžūliai, ko gero, pirmą kartą.  Žadėjo padatyti vienaip, o  padarė atvirkščiai ir net nesiteikė pakomentuoti šį įvykį. Ko gero, taip dar nėra buvę", — pridūrė jis.

Nusivylė ne Trampas, o sistema

Tuo pačių metu Putinas pabrėžė, kad jis nebuvo nusivylęs JAV prezidentu Donaldu Trampu, su kuriuo galima derėtis ir ieškoti kompromisų.

"Esu nusivylęs ne partneriu, o pačia sistema. Čia negali nebūti nusivylimo, nes ji demonstruoja aiškų neefektyvumą ir ėda pati save", — pabrėžė valstybės vadovas.

Tuo pačiu metu Amerikos sistema yra nenuspėjama, o tai apsunkina sąveiką su ja, pridūrė Putinas.