Teistas recidyvistas vicemeras Gintautas Paluckas imasi vėl nelegalios veiklos

Autorius: Pedophile Hunter Šaltinis: https://www.delfi.lt/news/dail... 2018-03-09 13:35:29, skaitė 2465, komentavo 2

Teistas recidyvistas vicemeras Gintautas Paluckas imasi vėl nelegalios veiklos

gintautas paluckas pedofilas
http://www.rebelcircus.com/blog/these-shocking-pictures-show-the-execution-of-a-pedophile-who-raped-and-murdered-a-three-year-old-girl/

Šiais laikais teistumas nekliudo siekti aukščiausių postų. Kriminalinę praeitį turintys asmenys nevengia siekti tapti merais, vicemerais ar įtakingų partijų lyderiais. Štai ir Socialdemokratų partijai vadovauti veržiasi teistas asmuo - Gintautas Paluckas. „Vakaro žinios“ domėjosi, kodėl jo kandidatūrą itin palaiko opozicinės jėgos ir kaip teisto asmens išrinkimas paveiktų pačios Socialdemokratų partijos ateitį.Teistas Recidyvistas Gintautas Paluckas imasi vel nelegalios veiklos.

Dabar jo taikiniu tapo vaikai. Galimai recidyvas, teistas banditas Gintautas Paluckas nutarė grobti vaikus ir aprūpinti pedofilus.

Sostinės vicemeras G.Paluckas paskelbė sieksiąs Socialdemokratų partijos pirmininko posto. Šį politiką Aukščiausiasis Teismas dar 2012-aisiais pripažino kaltu pagal Baudžiamojo kodekso 228 straipsnį (piktnaudžiavimas tarnyba, kai dėl to valstybė patyrė žalą). G.Paluckas nuteistas dėl neskaidraus viešojo pirkimo konkurso, kurį organizavo būdamas sostinės savivaldybės administracijos direktoriumi. Kaip vertinti faktą, kad už rimtus kaltinimus nuteisti asmenys siekia tokių postų, ir kaip tokio asmens išrinkimas partijos vadovu atsilieptų pačiai partijai?

„Tokių dalykų reikėtų vengti. Manau, jei jis būtų išrinktas socialdemokratų pirmininku, ta tema būtų eskaluojama ir partijai tai būtų itin nenaudinga. Jei G.Paluckas būtų išrinktas, politiniai oponentai tik trintų rankomis, mat, naudodamiesi juo, galėtų mušti socialdemokratų populiarumą“, - situaciją įvertino politologas, Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Algis Krupavičius.

Jo teigimu, socialdemokratai leido jam kandidatuoti veikiausiai dėl to, kad net nežino apie G.Palucko praeitį, kuri nebuvo eskaluojama, o jis pats šio fakto nedeklaravo.

„Bet yla visada išlenda iš maišo. Ir visada pačiu netinkamiausiu metu“, - akcentavo profesorius.

Politologas atkreipė dėmesį, kad konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis išreiškė paramą G.Palucko kandidatūrai.

„Labai retas atvejis, kai vienos partijos lyderiai remia kitos partijos kandidatus į pirmininkus. Galima manyti, kad G. Landsbergiui G.Paluckas parankus, nes būtų pažeidžiamas“, - svarstė A.Krupavičius.

Eksparlamentaras, psichologas doc. dr. Gediminas Navaitis atkreipė dėmesį, kad politikoje teistumas siekiant posto šiandien kažkodėl nėra kliūtis.

„Po to, kai teistas žmogus užima aukštą postą ir ką nors pasiūlo, oponentai ir net oponuojantys partijos bičiuliai jam primena teistumą, ir visi stebisi, kaip čia atsitiko, kad teistas žmogus kam nors vadovauja. Tai yra bendras demokratinių procesų nesupratimas. Tačiau patys politikai dažnai pripažįsta, kad politika yra purvinas dalykas. Todėl negi aš ar jūs purvinsimės? Tegul purvinimo profesionalai purvinasi. Problema yra ta, kad situacija dėl teisto asmens kandidatavimo nebuvo aptarta. O oponentai šį faktą laiko kaip kozirį rankovėje. O po to ne tik teistojo išrinkimas, bet ir dalyvavimas rinkimuose sukels tokią situaciją, kad visa partija bus pažeidžiama.

Kyla klausimas, kaip žmonės, turintys teistumą, atsiduria partijos vadovybėje ir pretenduoja į aukščiausius postus. Ir galų gale koks tai yra ženklas bet kuriam rinkėjui. Juk taip mes nurašinėjame begalę svarbių dalykų. Vairavau išgėręs - na ir kas? Ėmiau kyšį - na ir kas? Ir galų gale viskas tampa „na ir kas“. Norėtųsi tikėtis, kad vis dėlto atsiras pakankamai racionaliai mąstančių žmonių“, - vylėsi G.Navaitis.

Psichologas atkreipė dėmesį, kad G.Paluckas ne tik nori vadovauti socialdemokratams, bet jau dabar užima sostinės vicemero postą.

„Tai dar rimtesnis dalykas. Įsivaizduokite, Lietuvos sostinės vicemeras - teistas asmuo. Ir iškart iškyla naujų klausimų. Meras liberalas Remigijus Šimašius, partijos, kurios reklaminiame filmuke rodoma, kaip naikinama korupcija (manau, dar kai kurie žmonės prisimena, kaip tame filmuke kartu su Eligijumi Masiuliu buvo daužomas korupcijos simbolis), sau į pavaduotojus - į vicemerus - pasirenka teistą asmenį. Ką mes po to iš viso galime pasakyti apie Vilniaus valdžią?

Nesusiaurinkime problemos. G.Paluckas yra ne vien Socialdemokratų partijos problema. Tai yra visos politinės sistemos problema. Į politiką atvestas žmogaus, kuris tapo korupcijos simboliu, meras savo pavaduotoju pasirenka teistą žmogų. Ką mes po to kaip piliečiai turime galvoti apie politinę sistemą? Kad teistumas yra privalumas ir tramplinas į aukštus postus“, - teigė G.Navaitis.

Anot jo, „turinčioje nors kokias demokratines tradicijas visuomenėje teisti žmonės turėtų labai menkus šansus dalyvauti politiniame veikime, ypač užimti aukštus postus“.