Ar Lietuvos KGBistai bijo, kad juos gali nunuodyti?

Autorius: Anno Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/... 2018-03-13 17:42:55, skaitė 1034, komentavo 0

Ar Lietuvos KGBistai bijo, kad juos gali nunuodyti?

Paskutiniu metu labai aktyviai aptarinėjama Jungtinėje Karalystėje, buvusio Rusijos dvigubo agento Sergejaus Skripalio nunuodijimas nervus paralyžiuojančia medžiaga. Kodėl jis tapo taikiniu?

Sergejus Skripalis buvęs Rusijos karinės žvalgybos GRU pulkininkas, kuris 2004m. Rusijoje buvo suimtas ir nuteistas už šnipinėjimą Jungtinei Karalystei. 2010 metais jis buvo paleistas dėl Rusijos ir JAV šnipų susitartu pasikeitimu. Po to, jam suteikus Jungtinės Karalystės prieglobstį, ten apsigyveno. Nesenai Skripalis ir jo dukra Julija Solsberio mieste, šalia vieno prekybos centro buvo rasti praradę sąmonę.

Oficialių kaltinimų britai dar nepateikė, o greičiausiai ir nepateiks, nes būtent, kad šios tarnybos kurios užsiima tokiais “darbeliais“ pėdsakų niekada nepalieka.

Įdomu yra tai, kad tai beveik nereikšmingas įvykis, bet visi apie tai kalba ir rašo, ypač “mūsų“ “nepriklausoma“ žiniasklaida.

Žinoma, tuo norima garsiai parodyti, kad Rusija yra labai grėsminga, klastinga, pavojinga ir elgiasi labai negražiai. Šitokie “žaidimai“ vyksta pastoviai, kai viena valstybė naikina perbėgelius savo agentus, kurie turi svarbios informacijos. Tuo pačiu eskaluodami šį įvyki, yra perduodama žinutė Rusijos agentams kurie dirba kitose šalyse, kad štai kas gali nutikti su jais, jeigu jie sugalvotų patapti dvigubais agentais.

Ir nesvarbu, kad kai kurie galimai buvę KGBistai perbėgo į JAV pusę, Lietuvos KGBistams tai negresia, nes jie galimai buvo, tik “stukačių“ vaidmenį atliekantys žemiausio rango agentai. Jie yra visiškai nepavojingi, nes jie nevaldo jokios informacijos kuri galėtų pakenkti Rusijai. Į juos Rusija praktiškai nekreipia dėmesio, nes jie ir dabar tarnaudami JAV tėra “šuns“ vietoje, su paskirtimi- garsiai “loti“ arba “raportuoti“.

JAV kuo puikiausiai valdo visą informaciją apie juos, ir bet kokiu momentu juos gali pakišti, ar numesti kaip masalą išbadėjusiai nuo teisingumo liaudžiai. Geras pavyzdys buvo su E.Masiuliu…

V.L. Žemaitis