Politologas: SS eitynės Latvijoje dvigubai pavojingos nes tapo įprastos

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/baltic/... 2018-03-19 15:14:27, skaitė 548, komentavo 0

Politologas: SS eitynės Latvijoje dvigubai pavojingos nes tapo įprastos

Vladimiras Kirejevas, archyvinė nuotrauka
Vladimiras Kirejevas, archyvinė nuotrauka

Užmerkdamos akis į nacizmo reabilitaciją, Baltijos šalys suteikia įgaliojimus marginalams, kažkas panašus į tai jau įvyko Ukrainoje, pareiškė politologas Vladimiras Kirejevas

VILNIUS, kovo 16 — Sputnik. Rygoje penktadienį įvyko buvusių SS legionierių ir jų šalininkų eitynės, jose dalyvavo beveik pusantro tūkstančio žmonių. Pasak policijos, du žmonės buvo sulaikyti.

Panašios eitynės vyksta Latvijos sostinėje kasmet.

Rusija pasmerkė SS legionierių akciją ir pareiškė, kad tikisi, jog pasaulinė bendruomenė ir tarptautinės organizacijos proncipingai įvertins tai, kas vyksta Latvijoje.

Politologas Vladimiras Kirejevas interviu Sputnik Lietuva sakė, kad situacija Ukrainoje gali būti pavyzdžiu, kaip "šiek tiek blogio", kurio vaidmens politikoje neįvertina, veda prie katastrofos.

"Tie žmonės, kurie buvo laikomi politinio kraštovaizdžio dalimi, savotiškais marginalais, pasirodė sugeban tys pakeisti situaciją. Kadangi jų pažiūros yra gana agresyvios, radikalios, atėję į politinės sistemos centrą, jie perstato ją taip, kad tampa karo veiksmų, represijų iniciatoriais", — teigia ekspertas.

Kirejevo nuomone, pavojinga neatsižvelgti į nacizmo reabilitaciją Baltijos šalyse.

"Tai beveik fenomenas su varle, kuri, patekusi į šiltą vandenį, kuris palaipsniui kaista, nejaučia grėsmės savo gyvybei, nors iš esmės tai veda ją prie mirties", — sako politologas.