Patys muša - patys verkia: Europos Tarybos parlamentinė asamblėja pripažino, kad patiria sunkumų be Rusijos įmokų

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/politic... 2018-03-20 09:35:32, skaitė 695, komentavo 0

Patys muša - patys verkia: Europos Tarybos parlamentinė asamblėja pripažino, kad patiria sunkumų be Rusijos įmokų

Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos posėdis, archyvinė nuotrauka
Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos posėdis, archyvinė nuotrauka

Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos rezoliucijoje teigiama, kad viena iš sunkios organizacijos finansinės padėties priežasčių yra Rusijos atsisakymas mokėti pirmąjį trečdalį savo įnašo pagal 2018-ųjų biudžetą

VILNIUS, kovo 19 — Sputnik. Europos Tarybos parlamentinė asamblėja (ETPA) pripažino, kad Rusijai atsisakius mokėti dalį įnašo 2018 metais, jie turi finansinių sunkumų, pranešė RIA Novosti su nuoroda į asamblėjos rezoliuciją.

ETPA dokumente teigiama, kad "Asamblėjos biudžetiniai sunkumai padidėjo dėl Ministrų komiteto priimtų sprendimų ir Rusijos Federacijos atsisakymo mokėti pirmąjį trečdalį savo įnašo pagal 2018 metų biudžetą".

Oganizacijos biudžetas šiemet yra mažesnis nei 17,5 milijonų eurų, o jo deficitas — 1,5 milijono eurų.

Rezoliucijoje pabrėžiama, kad ETPA nepatenkintas tuo, kad reikia mažinti biudžetą, "ir be to reikšmingai susilpnėjusį po dešimtmetį taikytų apribojimų ".

2016 metais Rusija nustojo teikti dokumentus dėl savo delegacijos akreditacijos ETPA, nes 2014-2015 metais Rusijos parlamentarai prarado balso teisę ir galimybę dalyvauti Asamblėjos įstatinėse sesijose dėl Krymo pozicijos. Maskva ne  kartą siūlė variantus, kaip įveikti krizę, išreiškė idėją dokumentais įteisinti nepriimtinumą taikyti sankcijas nacionalinėms delegacijoms. Iki šiol Asamblėja nesiėmė jokių veiksmų šiuo klausimu. 2017 metų birželio pabaigoje Maskva nusprendė sustabdyti įnašų mokėjimą į ES biudžetą iki delegacijos įgaliojimų atnaujinimo. Rusija yra viena pagrindinių mokėtojų.