Ar kvailai pasielgė Lietuva nepasveikinusi Putino?

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2018-03-25 12:11:08, skaitė 1182, komentavo 6

Ar kvailai pasielgė Lietuva nepasveikinusi Putino?

Kur jūsų auklėjimo likučiai?
Kur jūsų auklėjimo likučiai?

Ir vėl sutriko Baltijos vienybė; Latvijos ir Estijos prezidentai pasveikino Vladimirą Putiną su pergale prezidento rinkimuose; Lietuva pritaria Varšuvai ir atsisako bet kokių oficialių sveikinimų Rusijos lyderiui ir tokiu būdu jau kurį kartą išreiškia savo antirusišką poziciją visais tarptautiniais klausimais

— Ramūnai, kaip gerai mes jau kurį kartą sudavėme Putinui! Tegul žino, kad visa Lietuva pasipiktino dėl vadinamųjų prezidento rinkimų. Gerai padarė mūsų Dalia, kad atsisakė jį sveikinti su pergale.

— Na, visų pirma, Martynai, ne visa Lietuva, o tik valdančiųjų elitas. Daug mano draugų socialiniuose tinkluose pasistengė sušvelninti neigiamą rusų įspūdį dėl mūsų prezidentės ir ministro Lino Linkevičiaus poelgio. Būtent Linkevičius pirmasis pradėjo smerkti Rusijos prezidento rinkimus. Atkreipk dėmesį į tai, kad net mūsų artimiausi kaimynai — latviai ir estai pasirodė esą išmintingesni. Estai net sugebėjo paneigti priskirtą jiems lėtumą. Estijos prezidentė Kersti Kaijuland pirmoji pasveikino Putiną, nelaukdama Vašingtono įsako.

Net Donaldas Trampas atsisakė savo pirmųjų žodžių, jog nesveikins Putino, ir jau kitą dieną paskambino Rusijos lyderiui su sveikinimais. Be to, susitarė susitikti! Latvijos prezidentas Raimondas Vėjuonis pasižiūrėjo į Trampą ir taip pat suskubo sveikinti. Ir tik mūsų lyderiai, kaip nuskriausti berniukas ir mergaitė, ir toliau priešinasi.

— Bet juk mūsų griežtą poziciją "prieš Putiną" palaikė ir Lenkijos prezidentas Andžejus Duda. O dėl strateginės partnerystės šiandien Vilniui naudingiau draugauti su Varšuva, nei su Ryga ir Talinu. Mes greitai su lenkais vėl tapsime geriausiais draugais ir kartu prekiausime Amerikos suskystintomis dujomis. Lietuvos ir Lenkijos teritorijas kirs energetinis tiltas iš Baltijos į Europą, o tai reiškia, kad latviai ir estai priklausys nuo mūsų, kai atjungs savo elektros tinklus nuo Rusijos ir Baltarusijos elektros linijų. Istorija nuspręs, kas buvo teisus.

— Martynai, jeigu mes elgsimės kaip ekscentriška ir nenuspėjama dama, tai mūsų kaimynai norės bendrauti su Rusija, o ne su mumis. Juolab, kad mes jau ne vieną kartą buvome apgavę Rygą ir Taliną, kai statėme SGD terminalą Klaipėdoje, ir per nesėkmingą Visagino AE projektą, ir kai išardėme bėgius į Latvijos pusę. Taigi, "Baltijos vienybė" yra politinių pokalbių lygmens mitas. Latvijos ir Estijos prezidentai teisingai padarė, kad pasveikino Vladimirą Putiną. Taigi, jie galvoja apie ateitį ir ketina sukurti gerus kaimyninius santykius su Maskva, priešingai nei mūsų valdančiųjų elitas.

— Kaip tu nesupranti, Ramūnai, jeigu mes bent kiek pasiduosime Putino spaudimui, tai labai greitai vėl tapsime Rusijos imperijos dalimi ir prarasime savo nepriklausomybę.

— Mano manymu, mes prarandame auklėjimo likučius ir sugebėjimą tinkamai mąstyti. Visų pirmaujančių pasaulio ir Europos šalių, nuo kurių priklauso ir mūsų ekonominė ir politinė ateitis, lyderiai nusiuntė sveikinimus Putinui. Todėl jų fone mūsų principai atrodo kvailai. Kaip sakoma, keršydamas bobutei nušalsiu ausis…