Rusija gali skaudžiai smogti vakarams: JAV ir Europa gali likti be paladžio

Autorius: Anno Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-03-29 00:22:02, skaitė 1223, komentavo 7

Rusija gali skaudžiai smogti vakarams: JAV ir Europa gali likti be paladžio

Vakarų inspiruotas sankcijų karas jau šiek tiek nusibodo, ypač pastaruoju metu. JAV ir Europa yra šiek tiek užsimiršo lenktiniaudami "kas įves daugiau apribojimų" ir visiškai pamiršo, kad Rusija turi kozirį rankovėje. 

Atsižvelgdama į ES ir JAV sankcijas, Maskva gali nustatyti paladžio pardavimo apribojimą. Atkreipkite dėmesį, kad Rusijos Federacija yra pirmoje vietoje pasaulyje su savo atsargomis. Pietų Afrika yra antrame vietoje, tačiau su ja sunku susitarti dėl patikimų kontraktų dėl nestabilios padėties šiame žemyne. Taigi kai kurie ekspertai jau rimtai svarsto galimybę nustatyti apribojimus paladžio tiekimui Vakarams.

Atsižvelgiant į tai, kad paladis yra taurus retas metalas, naudojamas automobilių gamybai, odontologijos ir kardiochirurgijos medicinoje, elektronikos gamyboje ir pan., tai galima teigti, kad tai bus gana skaudus smūgis vakarų šalių ekonomikai. Taigi, jei Vakarai yra visiškai nuprotės sankcijų kare, tai Rusija turi daug prablaivinančių priemonių.

Paladis naudojamas gaminti specialiems cheminiams indams, atsparių korozijai labai tikslių matacimo prietaisų detalių gamybai,Iš paladžio ir jo lydinių gaminami medicininiai imstrumentai,  kardiostimuliatorių detalės, dantų protezai, Kairioms gydomosipms premonėms.

Paladis naudojačas gylaus vadenilio valyčui, elektronikoje. Paladis irjo junginia naudojami  kaip chiminių procecų katalizatorius.