Nuo “Rusiško“ “Novičiok“ pratrydo visa Europa

Autorius: Anno Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/2018... 2018-03-29 12:37:55, skaitė 1028, komentavo 1

Nuo “Rusiško“ “Novičiok“ pratrydo visa Europa

Ši  ES “tryda“  panaši į fanatikų kliedesius kurie “patiki“ arba yra “pritikinami“ be jokių faktų.

28 Europos Sąjungos narės pritarė britų teiginiui, kad dėl vasarį Solsberyje įvykusio buvusio dvigubo Rusijos agento ir dukros apnuodijimo greičiausiai kalta Maskva, rašo „Financial Times“.

Kur faktai ir įrodymai? Užtenka vien tik GREIČIAUSIAI?

Greičiausiai patikėjusios 20 ES valstybės, ruošiasi išsiųsti Rusijos žvalgybos pareigūnus, veikiančius po diplomatine priedanga.

O kas gali paneigti, kad tai nėra Anglosaksų spec. tarnybų darbas prieš pat Rusijos prezidento rinkimus ir artėjantį Pasaulio futbolo čempionatą? Toks jausmas, kad tie nuodai “Navičiok“ gali būti pagaminti, tik Rusijoje ir apie jų sudėtį vakarų spec. tarnybos nieko nežinojo.

Atsiminkime 2003 metus, kai JAV vadovaujama karinė invazija į Iraką nužudė jo vadovą Saddamą Husseiną, tačiau taip ir neradusi Irake branduolinių ginklų kūrimo programos požymių, arba didesnių cheminių ginklų atsargų. Po viso šito, G. W. Busho administracija sutelkė pastangas paversti okupuotą šalį Vakarų valstybių kolonija.

Irako tyrimo grupė, kurioje dirbo 1,4 tūkst. britų ir amerikiečių pareigūnų, pranešė, kad nerado nė “mažiausio“ kiekio branduolinių, cheminių ar biologinių medžiagų.

JAV žvalgyba buvo priversta padaryti išvadą, jog didelė dalis informacijos, kurią jai ir Britanijos žvalgybai suteikė išeiviai iš Irako, buvo klaidinga ar išgalvota.

Taigi Britai ir JAV be jokios priežasties užpuola Iraką, susprogdina ištisus miestus, nužudo šalies vadovą ir paskui “kiaulės akis“ įsistačiusios vaidina taikos nešėjomis ir kaltina Rusiją, be jokių faktų ir įrodymų.

V.Putinas dėl Skripalio nunuodijimo 

Kaltinimai Rusijos dalyvavimu buvusio GRU pulkininko Sergejus Skripalio apsinuodijimu – nesąmonė, niekas nebūtų leidę to, o ypač prieš rinkimus ir Pasaulio futbolo čempionatą sakė V. Putinas: “Manau, kad bet kuris sveiko proto žmogus supranta, kad tai yra nesąmonė,  visiškas absurdas, kad kažkas Rusijoje sau tokius pasimaivymus darytų prieš prezidento rinkimus ir prieš pasaulio futbolo čempionatą, neįmanoma “, -. sakė jis.

Iki visiško idiotiškumo viršūnės trūksta, tik vieno, įrodymo, kad kaltas yra pats V. Putinas

Putinas pasas

O Lietuvai gal reiktų priminti 2006 metais Vytauto Pociūno nužudymą? Vytauto Pociūno žūtį tiriantys prokurorai tada jau pareiškė,  kad Baltarusijoje jis galėjo būti nužudytas. Įvykį tiriantis prokuroras V.Pociūno našlei pranešė, kad byla perkvalifikuota ir tiriama kaip nužudymas. Byla iki šių dienų neišaiškinta.

Išsiuntė į Baltarusiją ir atsikratė? 

V. Pociūno artimieji teigė, kad V. Pociūnas į tarnybą buvo išsiųstas ne savo valia. Jų nuomone, jo išsiuntimas buvo „tarnybinis susidorojimas“. VSD vadovybė ir pareigūnai po V. Pociūno laidotuvių su L. Pociūniene nebendravo. Ji ir kiti V. Pociūno artimieji nesulaukė jokio VSD vadovybės dėmesio, kai buvo viešinamos asmeninio gyvenimo ar žūties aplinkybės, dėl įžeidžiančių posakių spaudoje nesulaukė paaiškinimų ar atsiprašymo.

Kiti esami ir buvę VSD pareigūnai bei V. Pociūno šeimos nariai ir artimieji Komitetui teigė, kad V. Pociūno išsiuntimas, jų manymu, buvo jo nušalinimas nuo svarbių valdybos atliekamų tyrimų transporto ir energetikos srityse.

V. Pociūnas maždaug pusantro mėnesio iki žūties pasakė frazę: „…daugiau netylėsiu ir padarysiu, kad visi viską žinotų…“.

Parengė Marius Petraitis