Būdai sužinoti moters charakterį, neuždavus jai nė vieno klausimo

Autorius: ŠeimaIrNamai.eu Šaltinis: http://seimairnamai.eu/budai-s... 2018-03-29 23:47:33, skaitė 760, komentavo 0

Būdai sužinoti moters charakterį, neuždavus jai nė vieno klausimo

Sakoma, kad kiekviena moteris – neištirta žemė, suprasti jos nepajėgus nė vienas pasaulio vyras. Moteriška prigimtis išties kupina mįslių ir prieštaravimų, tačiau atidus vyras gali be didesnių pastangų suprasti, kokia moteris stovi priešais jį. Patikėkite, tam visiškai nereikia turėti antgamtiškų sugebėjimų. Siūlome atidžiau įsižiūrėti į savo draugę: jos elgesį, įpročius ir netgi į mielas silpnybes, jos irgi labai daug ką pasako. O pabaigoje pakalbėsime apie dar vieną įdomų dalyką – kaip moters figūra susijusi su jos charakteriu.

Kokios jos gyvenimiškos vertybės? Žmogaus vertybes galima pavadinti vidiniu kompasu, su kuriuo jis susitikrina savo gyvenimo maršrutą. Kuo gyvena jūsų moteris, ko siekia, kaip sudėlioja savo prioritetus?

Ji linkusi praleisti vakarą su draugėmis ir bokalu martinio, ar nueiti su jumis į kiną? Įsigyti naują sofą ar nuskristi savaitgaliui į kitą šalį? Nuo to, kokius sprendimus ji priima dabar, priklausys jūsų ateitis. Spręskite ne pagal žodžius, o pagal poelgius ir suprasite, kas ji per žmogus.

Nieko baisaus, jeigu ne visos jūsų pažiūros į gyvenimą sutaps. Bet jeigu moteris svajoja padaryti diplomatinę karjerą ir apvažinėti pusę pasaulio, o jums labiau patinka jaukus namukas, pilnas vaikų, būkite pasiruošęs ieškoti kompromisų.

Ji mėgsta planuoti ar linkusi veikti spontaniškai? Kaip ji praleidžia vieną iš savo išeiginių? Planuoja iš anksto, kuo užsiims ar viską paleidžia savieigai? Ar lengvai kaitalioja dienotvarkę, o gal griežtai laikosi visų punktų, iš anksto surašytų kalendoriuje?

Jeigu niekada nežinote, ko galima tikėtis iš draugės, laukia spalvingas ir spontaniškas gyvenimas. Iš kitos pusės, gyventi šia diena yra ganėtinai lengvabūdiška ir su moterimis, kuri penkis kartus per dieną keičia sprendimus jūs tikrai nepajausite nei ramybės, nei tikrumo jausmo.

O jeigu draugė yra kategorišką įvairių avantiūrų priešininkė, tai dar nereiškia, kad ji nuobodi ir nuspėjama. Tiesiog tokia moteris nori gyventi pagal aiškiais taisykles. Ir visgi patartume paįvairinti jos gyvenimą maloniomis staigmenomis, juk mokslininkai įrodė: spontaniškas poilsis suteikia daugiau malonumo, negu suplanuotas.

Kaip reaguoja į nemalonius įvykius? Gyvenimas – tai amerikietiški kalneliai: svaiginančius skrydžius aukštyn keičia staigūs kritimai ir pavojingi viražai. Niekas neapdraustas nuo problemų.

Amy L. Eva, Berklio universiteto psichologė, teigia, kad streso situacija – tai galimybė savo patirties dėka išmokti mobilizuoti vidines jėgas ir sustiprinti motyvaciją. Čia svarbiausia suprasti, ką jūsų moteris laiko problema. Įplyšusias naujas brangias pėdkelnes, pridegusią kiaušinienę, iš viršininko gautą papeikimą ar potvynį kaimyninėje valstybėje? Ir kas padeda jai susidoroti su nemalonumais?

Ji gali tiesiog gūžtelėti pečiais, gali pravirkti, pradėti daužyti indus, skųstis draugėms, atsikimšti vyno butelį, užtaisyti isterišką skandalą, išeiti iš namų. Su stresu mes visi kovojame savais būdais, bet jeigu ji įšėlsta dėl nulūžusio nago, čia jau pavojaus skambutis.

Jos santykiai su artimaisiais. Psichologas iš Bufalo Džonas Nortmanas teigia, kad stiprūs ir kupini pasitikėjimo santykiai šeimoje užtikrina tiek laimę, tiek psichinę ir netgi fizinę sveikatą. Ir labai svarbu, kad kiekvienas šeimos narys įneštų savo indėlį į tokių santykių vystymą, taptų atrama kitam ir galėtų su supratimu reaguoti į artimųjų įpročius.

Atkreipkite dėmesį į tai, kiek šilti santykiai susiklostė su jos artimaisiais. Jeigu moteris pagarbiai elgiasi su tėvais, nekalba su jais grubiai, įsiklauso į jų patarimus ir visada pasirengusi ateiti į pagalbą – puiku, vadinasi, ji panašiai elgsis ir su jumis. Jeigu jūsiškė blogai kalba apie artimuosius, skleidžia paskalas apie draugus ir visada pasirengusi papasakoti vieną kitą nemalonią istoriją apie giminaičius, nėra jokios garantijos, kad anksčiau ar vėliau jūs pats neatsidursite jos taikinyje.

Kaip ji žvelgia į kitus žmones? Labai svarbus momentas – moters požiūris į kitus žmones. Ar elgėsi ji kavinėje su oficiante iš aukšto, kaip karalienė, o gal ji gera ir draugiška? Ar leidžia ji sau grubiai atrėžti pardavėjui, ar išlieka draugiška? Jeigu ją netyčia pastums gatvėje – ar bus skandalas?

Luiza Dekon knygoje „Briliantinė psichologija: Kaip suprasti save ir kitus“ pastebi, kad į kitus mes žvelgiame gerokai griežčiau nei į save, esame linkę teisinti savo nesėkmes aplinkybėmis, o kitų žmonių klaidas priskiriame jų asmeninėms savybėms. O juk pakanka viso labo įsivaizduoti save jo vietoje ir pasistengti pasielgti su žmogumi bet kurioje situacijoje taip, kaip norėtume, kad elgtųsi su mumis.

Turime gerbti aplinkinius, nepriklausomai nuo jų statuso ir padėties visuomenėje. Jeigu jūsų moteris leidžia sau smerkti kitus ir juoktis iš jų trūkumų, tai byloja tik viena – sunkią minutę ji vargu ar ateis jums į pagalbą.

Kaip ji leidžia laisvalaikį? Jūsiškei – laisvas vakaras, o jūsų šalia nėra. Kuo ji save užims? Išvažiuos į audringą vakarėlį ir linksminsis iki ryto? Patogiau įsitaisys krėsle ir mėgausis nauju mėgstamo serialo sezonu? Išeis pasivaikščioti į artimiausią parką?

Frederikas Begbederis romane „99 frankai“ rašo, kad kiekvienam žmogui reikalingas koks nors hobis. Vienumoje leidžiamas laikas daug pasako apie jūsų moters pasaulėžiūrą, charakterį, įpročius. Ar pasirengęs prisijungti prie jos pomėgių? Ar patinka jums toks gyvenimo būdas, o gal jau ruošiatės ją „perauklėti“?

Jeigu jums patinka, kaip ilsisi jūsų moteris ir su džiaugsmu pasirengęs palaikyti jai kompaniją – tai didelis pliusas santykiams. O jeigu ir jai patinka jūsų pomėgiai, judviem niekada nebus nuobodu drauge.

Kiek ji emocinga? Taip, moterys žymiai emocingesnės už vyrus. O kaip stipriai jausmai įtakoja jūsiškės elgesį ir charakterį? Jeigu žiūrint melodramą, jos veide nevirptelėjo nė vienas raumenėlis, kyla įtarimas: ar ne su robotu susitikinėju? Bet būna ir taip, kad ją sujaudina net menkiausia smulkmena. Ir bala nematė, jeigu ji pravirko, pamačiusi gatvėje benamį kačiuką. Štai jeigu pirmasis geltonas medžio lapas rudens pradžioje įvarys jai depresiją, juk „gyvenimas taip greitai lekia“, laikas paklausti savęs: ar pasirengęs aš tokioms nuotaikų ir jausmų „sūpynėms“?

Anaiptol ne viską ir ne visada reikia teisinti moteriškais hormonais. Būti jautria – visiškai normalu, tačiau paversti kiekvieną gyvenimo įvykį tragišku spektakliu – šito jau per daug.

Kiek laiko ji skiria savo išvaizdai? Vyrai myli akimis, ir kai kurios moterys supranta šią frazę pernelyg tiesiogiai, praktiškai visas savo jėgas, finansus ir resursus skirdamos išvaizdai.

Vyrams patinka gražios ir savo išvaizda besirūpinančios moterys, bet ar esate pasirengęs kiekvieną rytą po dvi valandas laukti, kol jūsiškė išlįs iš vonios kambario? Doriano Grėjaus sindromas mūsų laikais pažeidžia vis didesnį skaičių žmonių ir susijęs jis su amžinos jaunystės ir amžino grožio kultu, kurį reklama prievarta mums bruka kaip pagrindinę gyvenimo vertybę. Užsiciklinimas ties išvaizda byloja apie nepasitikėjimą savimi, taip kad komplimentai jūsų draugei šiuo atveju – kaip oras ir vanduo.

Yra ir kitas kraštutinumas: jums atrodo, kad kartais jūsiškė apskritai nežiūri į veidrodį, prieš išeidama iš namų. Ką gi, galbūt jos gyvenimo prioritetai visiškai kiti.

Kiek ji protinga ir išsilavinusi? Apie ką daugiausiai šnekatės su savo moterimi? Ar drąsiai kviečiatės ją į draugų kompaniją, o gal baiminatės, kad ji ten leptelės kokią kvailystę? Jūsų draugė, žinoma, neprivalo turėti poros-trejeto universitetų diplomų, susigaudyti karbiuratoriuose ir surinkti Rubiko kubą per 30 sekundžių, tačiau su protinga ir išsilavinusia moterimi visada yra apie ką pasikalbėti. Kaip rodo nauji tyrimai, pirmą vietą santykiuose užima ne teisingų atsakymų skaičius IQ testuose, o emocinis intelektas, moters sugebėjimas suprasti jus, jūsų jausmus ir troškimus bei mokėjimas susitvarkyti su nuosavomis emocijomis.

Dėl to, jeigu jums tenka mėšlungiškai ieškoti temos pokalbiui, stengiantis nutraukti jos monologą apie blakstienų priauginimą, madingas dietas ir naują kino žvaigždės šukuoseną – čia jau pakankamai grėsmingas signalas.

Kas ją įkvepia? Pomėgiai ir interesai – dalis mūsų „Aš“, mūsų asmenybės pratęsimas ir labai svarbi laimingo gyvenimo sritis. Profesorius Manfredas Ketsas de Vrie (Manfred F.R. Kets de Vries) savo knygoje „Laimės lygtis“ rašo, kad būtent hobis leidžia žmogui panaudoti tas smegenų dalis ir tuos sugebėjimus, kurie nenaudojami darbo metu. Su pomėgių turinčiu žmogumi visada žymiai įdomiau, o ir paprasčiau rasti bendrą kalbą. Jie sugeba įkvėpti ir aplinkinius.

O kuo domisi jūsų moteris? Galbūt mėgsta megzti ar skaityti istorinius romanus, lanko Lotynų Amerikos šokius ar meistriškai kepa obuolių pyragus? Jeigu ji turi pomėgių – sveikiname, susipažinote su harmoninga asmenybe.

Bonusas. Pažvelkite į jos taliją. Antropologė Elizabeth Cashdan ištyrė įvairius 30-ies tautų moterų figūrų tipus ir padarė išvadą, kad praktiškai bet kurios moters charakterį galima nustatyti pagal jos figūrą, o tiksliau pagal talijos apimtį. Paaiškėjo, kad kuo platesnė talija, tuo stipresnis charakteris. Antropologė pataria romantiškiems vyrams, svajojantiems apie švelnią ir trapią gyvenimo draugę, įsižiūrėti į merginas su plona talija. Ir priešingai – jeigu vyras vertina ryžtingumą ir ieško ištikimos kovos draugės, reikia rinktis iš merginų su platesnėmis talijomis.

Internete pilna testų apie tai, kaip sužinoti moters charakterį pagal eiseną, rankinuką, šukuoseną ir krūtinės dydį. O juk iš tikrųjų viskas kur kas paprasčiau: pakanka šiek tiek išminties, pastabumo ir dėmesio.

Šaltinis