NATO batalionai Pribaltikoje - uždelsto veikimo mina

Autorius: Anno Šaltinis: https://www.rubaltic.ru... 2018-03-30 00:49:59, skaitė 830, komentavo 0

NATO batalionai Pribaltikoje - uždelsto veikimo mina


Miroslavas Mitrofanovas

Balandžio 3 d. įvyksiančiame Pabaltijo šalių vadovų susitikime JAV , jie paprašys savo amerikiečio kolegos karinės pagalbos. Vienok, NATO batalionai, dislokuoti pasienyje su Rusija, jau yra uždelsto veikimo bomba visam regionui. Tokia nuomonė Kanto BFU diskusijų klubo ir analitinį portalą "RuBaltic.Ru" susitikime išreiškė Europos Parlamento deputatas iš Latvijos Miroslavas Mitrofanovas.

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas prims Baltijos kolegas Baltame name. Susitikimas su Lietuvos, Latvijos ir Estijos vadovais planuojama balandžio 3 d. Pasak Miroslav Mitrofanov, tame susitikime bus aptarta esama ginkluotė Kaliningrado srityje, įskaitant perkeltus ten taktinių raketų kompleksus "Iskander", "kuriais Lietuvos ir Lenkijos politikai šantažuoja savo Vakarų partnerius." Jis pažymėjo, kad derybose bus kalbama apie poreikį dar labiau investuoti į Baltijos šalių gynybą ir siųsti daugiau kariškių.

"Tačiau reikia suprasti, kad, žiūrint karinio susidūrimo logiško vystymosi taško, jei toks įvyktu tarp Rusijos ir Vakarų, kelių kanadiečių ar amerikiečių batalionų buvimas nėra visumoje strateginis NATO privalumas. Tačiau tai yra didžiulis pranašumas Baltijos šalims, nes šie neskaitlingi kariai yra situacijos įkaitai.Tai reiškia, kad išpuolio prieš Baltijos šalis atveju, valstybėms kurios atsiuntė ten karius , nėra kito pasirinkimo, kaip tik atsakyti masišku smūgiu. Taip gaunasi, kad šiame regione dislokuoti NATO batalionai - tai uždelsto veikimo mina, kuri suveiks, kada bus būtina įsivelti į plataus masto konfliktą su Rusijos Federacija ", - pareiškė europarlamentaras.

Mitrofanovas pabrėžė, kad Baltijos šalys yra viena iš JAV labiausiai privilegijuotų JAV partnerių, "ne todėl kad jie yra labai dideli ar stiprūs, bet dėl to, kad jie nekritiškai priima prašymus iš vakarų pusės." "Ir tuo pačiu metu Baltijos valstybės gali primesti savo nuosavus sprendimus, nesiskaitydamos su regioninio bendradarbiavimo interesais arba su ES interesais aplamai", - reziumavo jis.