Niekada dėl šito nesiteisinkite

Autorius: ŠeimaIrNamai.eu Šaltinis: http://seimairnamai.eu/niekada... 2018-04-02 13:03:39, skaitė 567, komentavo 2

Niekada dėl šito nesiteisinkite

Jūs neprivalote niekam aiškinti savo gyvenimo situacijų. Jeigu gyvenate nesusituokę ar klajojate iš vieno nuomojamo buto į kitą, ar gyvenate su tėvais, nors jums jau seniai ne 18 – jūs neprivalote niekam teisintis, kodėl elgiatės taip, o ne kitaip. Jei susigaudote savo gyvenimo situacijoje, reiškia, turite savų priežasčių išsaugoti ją tokią, kokia ji yra ir visa tai kitų žmonių neliečia.

Jūs neprivalote niekam aiškinti savo gyvenimo prioritetų. Turite savo nuomonę apie tai, ką galima nuveikti artimų žmonių ir savo pačių komforto bei laimės labui – štai čia ir yra jūsų svarbiausias prioritetas. Mes visi – unikalios asmenybės su skirtingomis vertybėmis, svajonėmis, skirtingais siekiais, dėl to vieno žmogaus prioritetai visada skirsis nuo kitų žmonių prioritetų. Jūs patys formuojatės savus ir neprivalote prieš nieką teisintis.

Jūs neprivalote atsiprašinėti, jeigu nejaučiate apgailestavimo. Jei nesigailite dėl savo poelgių ir toliau manote, jog kitas neteisus ar jam neypatingai reikalingas atsiprašymas, atsiprašinėti neprivalote. Daug kas pernelyg greitai prašo atleisti, kad greičiau užgydytų žaizdas, kurios dar nepasirengusios tokiam „gydymui“. Tai tik pablogins situaciją. Jums visiškai nereikia atsiprašinėti, jeigu nesijaučiate kaltas.

Jūs neprivalote teisintis už vienumoje praleistą laiką. Daug kas baiminasi atrodyti išsišokėliu, antisocialiu, jei atšaukia kažkokius planus ar atmeta kvietimus dėl to, kad kyla poreikis pabūti vienumoje pačiam su savimi, atsipalaiduoti, sudėlioti mintis į lentynėles ar tiesiog ramiai paskaityti knygą. Tokios „minutės pertraukėlės“ – absoliučiai normali praktika, būtina praktiškai kiekvienam žmogui. Darykite šias pertraukas drąsiai ir nesukite galvos dėl pasiteisinimų.

Jūs neprivalote pritarti kitų žmonių asmeniniams įsitikinimams. Vien dėl to, kad kažkas aistringai pasakoja apie savo pažiūras, įsitikinimus, nereikia sėdėti ir pritariamai linkčioti, viskam pritariant. Jeigu nepritariate išsakytoms idėjoms, labai nesąžininga savo paties ir aplinkinių atžvilgiu apsimesti, kad pritariate, geriau ramiai paprieštarauti, negu kaupti susierzinimą ir nusivylimą.

Jūs neprivalote sakyti „Taip“. Turite pilną teisę pasakyti „Ne“, jei nesutinkate. Didžiausios sėkmės visose sferose pasiekia tie žmonės, kurie išmoksta atsisakyti visko, kas nesutampa su jų prioritetais. Pripažinkite kitų žmonių gerumą ir būkite jiems dėkingi, tačiau drąsiai sakykite „Ne“ viskam, kas nukreipia jus nuo pagrindinių tikslų.

Jūs neprivalote teisintis dėl savo išvaizdos. Galite būti lieknas ar apkūnus, aukštas ar nelabai, simpatiškas ar ne, tačiau neprivalote niekam aiškinti, kodėl atrodote būtent taip. Jūsų išvaizda – išimtinai jūsų reikalas. Neleiskite, kad išvaizda įtakotų jūsų savivertę.

Jūs neprivalote niekam aiškinti apie savo mitybos įpročius. Yra konkretūs produktai, kurie jums nepatinka dėl pačių įvairiausių priežasčių, pradedant skoniu, baigiant įtaka savijautai ir sveikatai. Jei kažkas kabinėjasi su klausimais, kodėl valgote ar kodėl nevalgote to ar ano maisto, nesukite sau galvos ir atsakykite, kad jaučiatės gerai, maitindamiesi būtent tais produktais.

Jūs neprivalote niekam aiškinti apie savo karjeros ar asmeninius reikalus. Kartais aplinkybės verčia rinktis tarp karjeros ir asmeninio gyvenimo. Sprendimą padaryti ne visada lengva, galiausiai galite pasirinkti darbą – ne dėl to, kad nesirūpinate šeima, o dėl to, kad tai investicija į šeimos gerovę ir saugumą ateityje. Bet kokiu atveju, jūs neprivalote aiškinti aplinkiniams, kodėl pasirinkote darbą (ar šeimą), jeigu esate tikras, kad darote tai, ką reikia daryti.

Jūs neprivalote teisintis dėl politinių ar religinių pažiūrų. Demokratas, respublikonas, katalikas, protestantas, musulmonas – visa tai jūsų asmeninis reikalas. Nėra jokios prasmės teisintis dėl to, kuo tikime. Jei kažkas negali priimti jūsų tokio, koks esate – tai jo problema, ne jūsų.

Jūs neprivalote aiškintis, kodėl vienišas. Turite šeimą, ar neturite – tai liečia tik jus pačius. Vienatvė – ne asmenybės sutrikimas. Esate laisvas pasirinkti – gyventi vienam ar kurti šeimą. Tiesiog turėkite galvoje: jūs – tai ne šeimyninė padėtis, nereikia klijuoti ant savęs ir kitų visiškai beprasmiškų socialinių etikečių.

Jūs neprivalote su kuo nors susitikti vien dėl to, kad buvote paprašytas. Žmogus gali būti labai geras ir mielas, tačiau jūs neprivalote eiti su juo į pasimatymą. Jeigu širdyje jaučiate, jog tas susitikimas nereikalingas – neikite. Suraskite priežastį atsisakymui ir nekeiskite sprendimo.

Jūs neprivalote niekam aiškinti dėl savo sprendimo tuoktis. Nepriklausomai nuo, ar norite šeimos ir vaikų, ar likti vienas ir bevaikis, visa tai – asmeninis sprendimas. Net jeigu tėvai kraustosi iš proto, svajodami apie anūkus, jiems teks susitaikyti su jūsų priimtu sprendimu, kad ir kaip tai būtų nelengva.

Jūs neprivalote teisintis dėl savo sprendimų santykiuose. Kartais žmonės daro visiškai nederamas pastabas apie jūsų romantiškus santykius. Tikriausiai kažkas jau spėjo jums paaiškinti, kad esate „neideali pora“ ar kad „galėjote susirasti geresnę/geresnį“. Tačiau šioje sferoje jūs neprivalote niekam atsiskaitinėti, išskyrus patį save. Gyvenkite savo gyvenimą ir niekada nenutraukite ar neatnaujinkite santykių vien dėl to, kad jums kažkas „pataria“ tai padaryti.

Daryti klaidas ir iš jų mokytis – tai ir yra tikrasis gyvenimas.

Šaltinis