Karbauskis: opozicijai reikia tik valdžios

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/politic... 2018-04-04 11:48:37, skaitė 605, komentavo 0

Karbauskis: opozicijai reikia tik valdžios

Ramūnas Karbauskis, archyvinė nuotrauka
Ramūnas Karbauskis, archyvinė nuotrauka

Anot "valstiečių" lyderio, šalies opozija siekia tik gauti valdžią, ir dėl jos jie gali paaukoti gyventojų gerovę

VILNIUS, balandžio 3  - Sputnik. Opozicinės partijos ne tik nėra suinteresuotos Lietuvos gerovės augimu, bet ir siekia, kad ekonominis šalies augimas būtų sustabdytas bet kokia kaina, sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis "Žinių radijui".

Anot Karbauskio, šalies opozicija, tai yra, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai bei Socialdemokratai, nenori geresnių pokyčių šalyje, "ir tas bandymas inicijuoti pirmalaikius rinkimus yra bandymas tą ekonomikos augimą, valstybės gyventojų pajamų augimą sustabdyti, sustabdyti bet kokia kaina".

"Jiems nesvarbu — ekonomika kyla, nekyla. Bus kažkokia suirutė, valdžios nebus tam tikrą laiką ar ji bus nestabili. Koks jiems skirtumas. Jiems reikia valdžios. Atsakymas paprastas, jeigu tu ekonomikos pakilimo laiku organizuoji, inicijuoji neeilinius rinkimus, tai tokiu atveju tu pasmerki šalies gyventojus labai nemažai prarasti, nes vien patys rinkimai jau tiesiogine prasme kainuos per 10 mln. eurų. Jau nešnekant, kiek didėtų palūkanos Lietuvai dėl tokių sprendimų, kurie nebūtų priimti nei išorėje, nei pačioje šalyje teigiamai", — aiškino Karbauskis, akcentuodamas, kad dabartiniai valdantieji su šalies ekonomika tvarkosi gerai ir nepriiminėja, jo teigimu, kvailų sprendimų.

Kovo 15 dieną prie Seimo pastato įvyko protesto akcija dėl parlamentarų sprendimo palikti Mindaugui Basčiui parlamentaro mandatą. Renginį Nepriklausomybės aikštėje surengė žurnalisto Andriaus Tapino įkurta "Laisvės TV".

Akcijos dalyviai paragino Seimą keisti Parlamento įstatus ir surengti išankstinius rinkimus. Kovo 20 dieną Seimas po pateikimo atmetė opozicinių frakcijų siūlymą surengti pirmalaikius rinkimus. 

Politologas Lauras Bielinis mano, kad išankstiniai rinkimai buvo naudingi tik Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijai, kuri yra opozicijoje. Jo nuomone, tokioje situacijoje likusių partijų nariai galėjo prarasti vietas Seime.

Anot bendrovės "Vilmorus" tyrimo, jei išankstiniai rinkimai įvyktų, laimėtų TS-LKD. Pasak apklausos, jie gautų 16,8% balsų.