Simonian dėkoja Latvijai už auditorijos dėmesio patraukimą į Sputnik

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/russia/... 2018-04-05 10:37:50, skaitė 410, komentavo 0

Simonian dėkoja Latvijai už auditorijos dėmesio patraukimą į Sputnik

Vyriausioji Sputnik redaktorė Margarita Simonian, archyvinė nuotrauka
Vyriausioji Sputnik redaktorė Margarita Simonian, archyvinė nuotrauka

Vyriausiosios Sputnik redaktorės teigimu, dabar visi latviai žino, kad geriausias šalyje nuotraukas ir vaizdo įrašus turi Rusijos žiniasklaida

VILNIUS, balandžio 5 — Sputnik. Vyriausioji Sputnik redaktorė Margarita Simonian padėkojo Latvijos nacionalinei elektroninės žiniasklaidos tarybai, kuri uždraudė šalies žiniasklaidai naudotis Sputnik medžiagomis, už auditorijos patraukimą.

Trečiadienį paaiškėjo, kad Latvijos institucija paskelbė, kad prieštarauja už "Latvijos mokesčių mokėtojų lėšas" egzistuojančiai žiniasklaidai naudoti Sputnik agentūros mediavizualinę medžiagą. Tarybos teigimu, tai prisideda prie "Sputnik stiprinimo ir jo prekės ženklo populiarinimo", o tai "prieštarauja Latvijos visuomenės interesams".

"Aš dėkoju Latvijos nacionalinei elektroninės žiniasklaidos tarybai už puikų darbą, siekiant pritraukti auditoriją į Sputnik Latvija. Nuo šiol geriausias foto- ir videokontentas  šalyje — ekskliuzyviai pas mus", — RIA Novosti cituoja Simonian.

Latvijos nacionalinė elektroninės žiniasklaidos taryba yra priežiūros institucija, kuri turi teisę atimti žiniasklaidos licenciją už įvairius pažeidimus. Tarnyba gali ką nors rekomenduoti žiniasklaidai, tačiau redakcinė politika pagal įstatymą lieka redakcijos nuožiūroje.

Vakaruose neseniai buvo pradėta kampanija prieš Rusijos žiniasklaidą. Pernai Europos Parlamentas priėmė rezoliuciją, kurioje teigiama apie būtinybę kovoti su Rusijos žiniasklaida, o "pagrindinės grėsmės" dokumente vadinamos "Sputnik" ir "RT".