R. Karbauskis. Visada palaikiau ir palaikysiu mintį, kad krašto gynybai reikia didinti lėšas

Autorius: Ramūnas Karbauskis Šaltinis: https://www.facebook.com/ramun... 2018-04-06 18:29:43, skaitė 1112, komentavo 4

R. Karbauskis. Visada palaikiau ir palaikysiu mintį, kad krašto gynybai reikia didinti lėšas


Ramūnas Karbauskis

Na štai, ir vėl prasideda - Seime konservatorių flage skamba duodamų interviu ir tik konservatoriams būdingas džiugesys, neva Karbauskis yra “Rusijos agentas”. Kaip ir minėjau anksčiau, kai tik konservatorius ištinka krizė, jie ima kaltinti mane, kurti įvairias pažymas ir t.t. Akivaizdu, kad šį politinį sezoną konservatorius išties ištiko ne tik politinė, bet ir žanro krizė. Klišė paversti visus tautos priešais nebeveiks ir dėl vienos paprastos priežasties, kad ir kaip stengtųsi konservatoriai dabar permesti dėmesį ant kitų, žmonės vistiek nepamirš konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio ir jo jaunųjų kolegų pasimatymų, programų ir veiksmų derinimo su MG Baltic atstovais.

Tokie “pasaulio lygintojai”, kaip Rasa Juknevičienė, Andrius Kubilius, Gabrielius Landsbergis šiandien turėtų visuomenei paaiškinti, kuo jų partijos lyderių veikla skiriasi nuo Liberalų Sąjudžio buvusių lyderių veiklos, kuriems pareikšti kaltinimai korupcija. Atrodytų, tokioje situacijoje jie turėtų nuleisti galvas ir patylėti, tačiau dabar jų elgesys atidengia tikrąsiais vertybes - apsimesti, kad niekas nevyksta ir konservatorių partija skaidri, o ginantis drabstyti purvais kitus imant iš konteksto žinutes ir jas interpretuojant taip, kaip patogu konservatoriams.

Šią savaitę esu “mylimas” konservatorių dėl krašto gynybai skiriamo finansavimo, kurio jie taip ir nesugėbėjo pasiekti būdami valdžioje ir turėdami savo ministrę.

Visada palaikiau ir palaikysiu mintį, kad krašto gynybai reikia didinti lėšas.

Primenu, jog konservatoriai prieš keletą metų pasirašė parlamentinių partijų susitarimą dėl krašto apsaugos finansavimo didinimo, kuriame buvo numatyta 2 procentus nuo BVP krašto apsaugos finansavimui skirti tik nuo 2020 metų.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, tuo metu dar nebuvo parlamentinė partija, žinoma, to susitarimo nepasirašė, tačiau atėję į Seimą, krašto apsaugai 2 procentus nuo BVP skyrėmene jau nuo 2018 metų. Beje, visi puikiai atsimename, kad konservatorių frakcija Seime 2017 metais balsavo prieš šį sprendimą, nepalaikydama biudžeto projekto. Tai kas šioje situacijoje yra Rusijos agentai?

Jei grįžtume keletą metų atgal ir įvertintume krašto apsaugos finansavimo intensyvumą procentais nuo BVP, pastebėsime, jog laikotarpiuose, kada valdė konservatoriai, jis nedidėjo. O juk ponia Juknevičienė, kaip Krašto apsaugos ministrė, nenuginčijamai turėjo visas galimybes savo ministravimo laikotarpiu pasiekti įspūdngus krašto apsaugos sistemos finansavimo mąstus. Kodėl to nepadarė? Aplaidumas? Nenoras dirbti LIetuvai? Kitos priežastys?

Šiandien ponios R. Juknevičienės isteriški pareiškimai dėl to, jog Ramūnas Karbauskis pasisako prieš finansavimo didinimą krašto apsaugai yra sąmoningas melas, nes pasisakiau dėl 2019 metų, o ne dėl keleto metų periodo, per kurį planuojama didinti krašto apsaugos finansavimą.

Galvoju, kad specialiai konservatoriams, kad jiems būtų aišku, parašau juodu ant balto - 2019 metais nereikėtų didinti krašto apsaugos finansavimo keičiant procentinę išraišką, nes jis gerokai padidės dėl BVP augimo. Kitais metais turime toliau didinti pensijas, atlyginimus, spręsti socialines problemas, kad įveiktume didžiausią mūsų valstybės problemą - finansinį skurdą ir psichologinį diskomfortą, kurį ypač regionuose sukūrė su žmonėmis nesiskaitantys “elito partijų” atstovai. LVŽS atstovams žmonių gerovės didinimas yra svarbiausias prioritetas ir į jį patenka visas nuo saugumo užtikrinimo iki ekonominės situacijos gerėjimo.

Aš palaikau Valstybės gynimo tarybos sprendimą krašto apsaugos finansavimą padidinti iki 2,5 procento nuo BVP iki 2030 metų.