Emigracijos prognozė Lietuvai

Autorius: Anno Šaltinis: https://www.rubaltic.ru/news/1... 2018-04-14 08:15:22, skaitė 675, komentavo 0

Emigracijos prognozė Lietuvai

2018 m. iš Lietuvos išvyks 44 tūkst., mano BNS agentūros apklausti ekonomistai ir ekspertai migracijos srityje. Taip pranešė "Delfi".

2018 metams prognozė yra beveik 4 tūkst. išvykstančių žmonių mažesnė nei per praėjusius metus (47,9 tūkst.). Ekspertai mano, kad į Lietuvą atvyks 31 tūkst. žmonių, 11 tūkstančių daugiau nei prieš metus.

"Tuos, kurie galvoja apie emigraciją, galima sustabdyti geromis galimomis darbo užmokesčio padidėjimo galimybėmis Lietuvoje. Tai paskatins didėjantis darbuotojų trūkumas, dėl ko įmonės turės sutikti su darbuotojų pageidavimais ", - teigė Lietuvos banko makroekonomikos ir prognozavimo centro vyresnysis ekonomistas Tomas Šiaudvytis.

"BNS" tyrimo dalyviai sieja emigraciją iš Lietuvos su užsienyje įsitvirtinusiais šalies piliečiais , kviečia draugus ir šeimos narius pas save, taip pat su sumažėjusiomis emigracijos išlaidomis ir užsienyje studijuojančiais jaunuoliais. Jų nuomone, imigracija augs grįžtančių emigrantų, taip pat ukrainiečių ir baltarusių, sąskaita.

Pasak Lietuvos statistikos departamento, 2017 m. Iš šalies išvyko 47,9 tūkst. žmonių. Tai 4,8 proc. mažiau nei 2016 m. Įvažiavo į šalį 20,4 tūkst. žmonių (1% daugiau nei 2016 m.). Nepriklausomybės metais Lietuvos gyventojų skaičius sumažėjo 1 mln. žmonių.

Anksčiau ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pažadėjo padaryti darbo rinką labiau prieinamą užsienio darbuotojams. Tuo pačiu metu, jo žodžiais, valdžia nedaleis nekontroliuojamo gastarbaiterių antplūdžio.

P. S. Markas Tvenas: - Yra trys melo rūšys: melas , bjaurus melas ir statistika.