Meilė ir aistra – skirtingi dalykai

Autorius: ŠeimaIrNamai.eu Šaltinis: http://seimairnamai.eu/meile-i... 2018-04-14 13:40:12, skaitė 644, komentavo 0

Meilė ir aistra – skirtingi dalykai

Įsimylėję, būkite pasirengęs dideliam jauduliui ir „drugeliams pilve“. Bet jeigu po kelių mėnesių jūs vis dar apkvaitęs ir visiškai pasinėręs į kitą žmogų, tai gali būti nesveikos aistros požymis. Nesveikos aistros tampa nesveikų santykių pagrindu. Koks skirtumas tarp meilės ir aistros?

Meilė – tai nuostabu. Pagaliau suradome tą žmogų, kuris laiko visas jūsų keistenybes ir kvailystes žaviomis ir su kuriuo galima pasidalinti slapčiausiais dalykais.

Paprastai jūs arba jaučiate meilę žmogui, su kuriuo susitikinėjate, arba ne. Jeigu negalite išsiaiškinti, vadinasi žaibas netrenkė, meilės chemija nesuveikė arba tarp jūsų tiesiog nėra nieko bendro. O jeigu gavosi, tada jaučiate „drugelius pilve“ ir norite matytis su šiuo žmogumi vėl ir vėl.

Labai lengva įsisukti į naujų santykių verpetą, tačiau svarbu atsiminti, kad yra skirtumas tarp sveikos besiplėtojančios meilės ir nesveikų aistrų.

Kai pirmą kartą kažką sutinkame, mūsų lūkesčiai gali būti iškraipyti ir subjauroti romantiškų knygų ar filmų. Tikriausiai manote, kad meilė turi versti iš koto, o mylimasis nuo ryto iki vakaro turi kartoti, kad negali be jūsų gyventi. Realiame gyvenime tokio varianto tikrai nereikėtų siekti.

Jeigu žmogus, su kuriuo susitikinėjame, nuo pat pradžių užverčia mus dovanomis ir kalba apie meilę, tai gali tapti bombardavimo meile požymis, kai žmogus manipuliuoja jumis ir bando priversti patikėti, kad suradote „tą vienintelį“, kad paskui, kai tik pasiduosite, nutoltų ir atvėstų. Tokią taktiką dažnai naudoja narcizai, kad galėtų kontroliuoti partnerius, kadangi jų auka padarys viską, kad susigrąžintų tą gerą ir dėmesingą žmogų, kurį jie, kaip jiems atrodo, kažkada sutiko.

Mylėti – tai suteikti laisvę.

Nėrimas stačia galva į santykius ankstyvame etape irgi gali būti nesveikos aistros požymiu. Milžiniškas dėmesys jūsų adresu ne visada byloja apie tai, kad partneris manipuliatorius, tačiau tai negeras ženklas.

Psichologas Robertas Valerandas knygoje „Aistros psichologija: tamsioji ir šviesioji pusė“ rašo, kad aistros veikia meilę negatyviau nei meilė be jokios aistros. Jei žmogus jus įsimylėjo, jis jumis pasitiki ir linki jums tik geriausio. Tame tarpe jis pasirengęs suteikti jums laisvę, kada tai būtina. Tuo tarpu aistros apsėstas žmogus taps labai pavyzdžiu savininku. Jam nepatiks jūsų asmenybės augimas ir bet kokios savarankiškumo apraiškos dėl baimės, kad sutiksite kažką kitą ir jį paliksite.

Vienas iš būdų patikrinti porą – pasižiūrėti, ar atitinka ji tą santykių etapą, kuriame šiuo metu atsidūrė.

Santykių pradžia gniaužia kvapą ir tai visiškai normalus reiškinys, bet jeigu bėga mėnesiai, o jūs vis dar ignoruojate darbą ar draugus, artimuosius ir pomėgius dėl savo partnerio – čia jau nesveikų santykių požymis. Įsimylėjimo laikotarpiu visiškai normalu iškristi iš bendro gyvenimo srauto ir aplinkinių žmonių akiračio. Bet jeigu susifokusuojama tik į vieną žmogų ir atsiribojama nuo visko, kas anksčiau buvo svarbu, reiškia, prasideda negeri dalykai.

Kai kitas žmogus tampa egzistavimo tikslu ir prasme – šito jau per daug. Jeigu žmogus pavirsta jūsų dievu, reiškia, patekote į bėdą. Įsimylėjimą galima pavadinti savotiškos beprotybės forma, ir nieko baisaus joje nėra, greičiau atvirkščiai, bet jeigu ši beprotybė užsitęsia ilgam ir jūs niekaip negalite grįžti į realybę – tai jau patologija.

Jaudulys, svajonės, drugeliai pilve yra puikūs dalykai. Tai signalai, bylojantys, kad žengiate teisingu keliu link savo laimės. Bet jeigu pajutote, kad aistra ima viršų viso aplinkinio pasaulio atžvilgiu, tolimesnė situacija gali tapti nekontroliuojama.

Šaltinis