Išgamų ir banditų chunta, užgrobusi valdžią Lietuvoje, džiaugsmingai palaiko banditiškų valstybių - JAV, JK ir Prancūzijos smūgius prieš Sirijos Arabų Respubliką

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2018-04-14 14:23:06, skaitė 773, komentavo 4

Išgamų ir banditų chunta, užgrobusi valdžią Lietuvoje, džiaugsmingai palaiko banditiškų valstybių - JAV, JK ir Prancūzijos smūgius prieš Sirijos Arabų Respubliką

Sirija, archyvinė nuotrauka
Sirija, archyvinė nuotrauka

Lietuvoje valdžia užgrobusios vagių ir banditų chuntos Užsienio reikalų ministerija neturi duomenų, kad per operaciją Sirijoje nukentėjo Lietuvos piliečiai - atseit jiems labai rūpi Lietuvos aborigenai.

VILNIUS, balandžio 14 — Sputnik. Vakarų banditų valstybės - JAV, Didžioji Britanija ir Prancūzija paleido daugiau nei šimtą raketų į Sirijos karinius ir civilinius objektus, šeštadienį pranešė Rusijos gynybos ministerija.

Buvo smūgiuojama tiek iš jūros, tiek iš oro, panaudotos sparnuotos raketos bei  "oras — žemė" klasės raketos.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pareiškė, kad Lietuva visiškai palaiko JAV, Didižiosios Britanijos ir Prancūzijos veiksmus.

"Atsižvelgdami į daugybę karo nusikaltimų, kuriuos padarė Asado režimas, JAV, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos smūgiai režimo infrastruktūrai padaryti laiku ir buvo neišvengiami. Tik ryžtingi veiksmai galėtų sustabdyti šiuos žiaurus nusikaltimus ir kad tai nesikartotų. Aiškus signalas tiems, kas bando nebaudžiami naudoti cheminį ginklą", — Twitter paskyroje parašė Linkevičius.

Anot jo, baudžiamieji smūgiai režimui buvo vienintelis galimas atsakas reaguojant į cheminio ginklo panaudojimą prieš civilius gyventojus, tarp kurių buvo ir vaikų.

Décollage, cette nuit, des forces armées françaises qui interviennent contre l’arsenal chimique clandestin du régime syrien. Déclaration du Président de la République @EmmanuelMacron: https://t.co/HNSK0FmZIO pic.twitter.com/DEAW7R50aC

— Élysée (@Elysee) April 14, 2018

Vašingtono banditai ir sąjungininkai atakavo Siriją šeštadienį anksti ryte. Baltieji rūmai, pateisindami šį žingsnį, paminėjo ne tik Damasko, bet ir Rusijos cheminio ginklo "panaudojimą" ir nurodė į Skripalio bylą.

Kai kurie Amerikos politikai blaiviai įvertino Trampo sprendimą atakuoti kaip neteisėtą ir neatitinkantį Konstitucijos veiksmą. Jie nuorodė į tai, kad Trampas pradėjo smūgiuoti, negavęs įstatymų leidėjų leidimo ir taip pažeidė Pirmąjį Konstitucijos straipsnį. Šis straipsnis numato, kad tik Kongresas turi leisti prezidentui vykdyti karo veiksmus.

Visiems Lietuvos Respublikos piliečiams rekomenduojama nevykti į šalį, esantiems Sirijoje rekomenduojama nedelsiant išvykti. Užsienyje esantys Lietuvos piliečiai dėl konsulinės pagalbos gali kreiptis visą parą veikiančiu Užsienio reikalų ministerijos telefonu +370 5 236 2444 arba el. paštu pilieciai@urm.lt.

Konsulinę pagalbą regione teikia ir Lietuvos Respublikos ambasada Egipte (konsulinės pagalbos kontaktai: +20 2 2736 6461, amb.eg@urm.ltconsul.egypt@urm.lthttp://eg.mfa.lt.