Lietuviškos gastrolės: "Laisvosios Rusijos" šapito antreprizė

Autorius: Vladimiras Matvejevas Šaltinis: https://sputniknews.lt/columni... 2018-04-15 10:51:22, skaitė 553, komentavo 1

Lietuviškos gastrolės:

Senmiestis, archyvinė nuotrauka
Senmiestis, archyvinė nuotrauka

Penktą kartą puikioje Vilniaus scenoje Rusijos opozocionieriai parodė spektaklį "Laisvoji Rusija" — pagrindinius vaidmenis atliko tie patys; improvizacijos pagal pjeses "Kruvinas Putino režimas" ir "Rusijos ateitis" buvo suderinti su rėmėjų — Europos rusofobų – pareiškimais

Viltys maitina jaunimą

Baltiškas laisvės oras pripūtė Leninui, kuris sėdėjo palapinėje ant Suomijos įlankos kranto, mintis apie Rusijos pertvarką. Darbartiniams opozicionieriams tas pats oras pučia pro brangaus Vilniaus viešbučio langus tas pačias mintis. Deja vu?

Mintys tos pačios. Valdžios užgrobimas jėga. Jokių svajonių apie demokratinius rinkimus. Kruvina kova Bolotnojos aikštėje pagal 1917 metų Spalio revoliucijos ir 2014 metų Kijevo Euromaidano scenarijus.

"Visuomet reikia tikėti, kad 99 proc. šalies gyventojų, nepriklausomai nuo to, kokių pažiūrų jie bebūtų, vis tiek palaikys vieną procentą. Todėl būtina nekokybišką dabartinės Rusijos vadovybės 1 procentą pakeisti vienu racionaliu procentu, kurį Rusija tikrai turi. Ir ne tik čia (užsienio emigracijoje — Sputnik), bet ir pačioje Rusijoje", — politologas Tarasas Berezovecas pateikė opozicijos atėjimo į valdžią scenarijų.

Iki pamatų, o vėliau…

O vėliau, susirinkusiųjų nuomone, kitaip manančių teroras už Antantės pinigus. Prieš šimtą metų Leninas ir jo komanda nepasibjaurėjo Vakarų pinigais, taip ir dabartiniai revoliucionieriai už 30 Soroso sidabrinių pasiruošę įstumti savo tėvynę į kruviną chaosą. Svarbiausia yra atidžiai klausytis patyrusių provokatorių-revoliucionierių, tokių kaip Vytautas Landsbergis, patarimų. 85-erių metų amžiaus Lietuvos demokratijos ir kruvinų įvykių prie Televizijos bokšto tėvas asmeniškai aplankė Rusijos "robespjerus". Paragino juos imtis ryžtingų veiksmų, siekiant sugriauti Rusiją.

"Kaip demokratinė opozicija ruošiasi ateičiai… tai Tolimųjų Rytų perdavimas Kinijai? Juk tai neišvengiama. O koks, jūsų manymu, Krymo statusas po Rusijos žlugimo, nes grąžinti Krymą Ukrainai jau visai nerealu? Ar opozicija ir "Laisvosios Rusijos" forumas darbuojasi su tokiais projektais ir koncepcijomis?" — pagrindinius klausimus uždavė "revoliucijos" profesorius Landsbergis savo studentams — Rusijos opozicionieriams.

Ką čia siūlyti? Paimti viską ir padalinti!

Į klastingus profesoriaus klausimus suskubėjo atsakyti "opozicinės žurnalistikos" pirmūnas Arkadijus Babčenko.

"Asmeniškai man optimaliausias variantas atrodo tas, kad šios milžiniškos kruvinos pabaisos vietoje būtų dešimt dalinių kunigaikštysčių, kurios užsiimtų vidinėmis kovomis, kovotų ten viena su kita, ir už ribų nesikištų. Man tai puikiai tiktų. Tada aš užbaigčiau savo opozicinę karinę korespondencinę veiklą ir pradėčiau rašyti knygas vaikams", — su pasididžiavimu sakė būsimasis pasakų rašytojas Babčenko.

Tiesa, "Laisvosios Rusijos" kovinio ir politinio pasirengimo pirmūnas Arkadijus Babčenko dar iki galo neišmokė Europos civilizuotojo pasaulio, į kurį jis nori atvesti Rusiją, kito dalyko. Pagal „Europos etiketą" Babčenko — dvejetukininkas. Pasibaigus forumo sesijai, Babčenko nusprendė, pagal seną studentų tradiciją,  vakare atšvęsti egzamino išlaikymą alaus bare. Tačiau iš karto nepavyko.

"Vilniuje apsaugininkas neįleido į aludę. Netinkama apranga. Su sportbačiais ir sportinėmis kelnėmis išgerti alaus negalima. Kinematografas. Kultūros šventykla. Po velnių, dvidešimt metų nukrito nuo pečių. Vėl pasijutau aštuoniolikos. Visiems midaus, alaus", — Facebook pasipiktino Arkadijus.

Vakarai mums padės

Kiti, labiau pažengę nei studentas Babčenko, jaunieji Rusijos opozicijos specialistai jau išmoko pietauti, apsirengę smokingais brangiausiuose Europos restoranuose už priimančios šalies pinigus. Jie jau tiksliai žino, kaip atsidėkoti savo rėmėjams ir išspręsti Rusijos ekonomikos problemas, atėjus į valdžią. Cukrus, cukrus, cukrus…

"Jei mes kalbame apie opozicijos galimybę, grubiai tariant, pakeisti šimtą tūkstančių žmonių, manau,kad tai nerealu. Aš net nematau, kad tai būtų įmanoma su dešimčia tūkstančių. Opozicijoje yra labai mažai kompetentingų žmonių, kurie galėtų užimti daugybę pozicijų (valstybės valdžioje — Sputnik)… Radikalius pokyčius į gerąją pusę aš matyčiau, jei būtų atvežti 30 tūkstančių olandų, danų, bet kurių kitų", —  sakė opozicijos ekonomistas Dmitrijus Nekrasovas.

Tokiu garsiu teiginiu, kuriuo vaizduojama Rusijos ekonomikos ateitis pagal pomaidaninį scenarijų, Nekrasovas, matyt, išsakė savo siekius į būsimos Rusijos Vyriausybės premjero pareigas. Tarp visų šį kartą pretenduojančių Vilniuje į prezidentus, be abejo, pretenduoja ir Garis Kasparovas.

O kaipgi Chodorkovskis, Navalnas? Jų šį kartą Lietuvos sotinėje nebuvo. Taigi nieko baisaus. Pusę metų "Laisvosios Rusijos" kandidatas į prezidentus bus Kasparovas, o po šeštojo forumo atiduosime šį titulą Mašai arba Lešai. Šou turi tęstis.

Vilniau, tu mūsų neužmiršk. Mes greitai vėl atvažiuosime. Užrezervuok viešbučius pagal "viskas įskaičiuota" tarifus.