Vokiečiai įvardino „pagrindinį kaltininką“ eskaluojantį konfliktą tarp Rusijos ir Vakarų

Autorius: Infa.lt Šaltinis: http://infa.lt/21933/vokieciai... 2018-04-15 10:51:55, skaitė 633, komentavo 1

Vokiečiai įvardino „pagrindinį kaltininką“ eskaluojantį konfliktą tarp Rusijos ir Vakarų

trampas-ir-putinas.jpeg
Photo illustration by Sarah Rogers/The Daily Beast

Pasak paskutinės apklausos, „pagrindinę atsakomybę“ už įtampos santykiuose tarp Vakarų ir Rusijos augimą, pusė vokiečių priskyrė Jungtinėms Valstijoms, praneša Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Leidinys pažymi, jog tik ketvirtadalis Vokietijos gyventojų dėl to kas vyksta kaltina Rusiją.

Antirusiški politiniai debatai „neįtikino“ Vokietijos gyventojų. Dauguma vokiečių kaip ir anksčiau nemato grėsmės iš Rusijos, rašo Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Pasak tyrimų instituto Forsa apklausos duomenų, 83% Vokietijos gyventojų „nebijo“ Rusijos, ir tik 17% respondentų Maskvos veiksmai kelia nuogąstavimus, pažymi vokiečių leidinys.

Pusė Vokietijos gyventojų kaltina tuo, kas vyksta JAV, ketvirtadalis – Rusiją, 7% – Europos Sąjungos šalis ir 8% – visas valstybes, įtrauktas į konfliktą, pabrėžia vokiečių leidinys.

Kalbant apie baudžiamąsias Vakarų priemones taikomas Rusijai, tai, pasak apklausos duomenų, 55% vokiečių pasisako už palaipsnį ekonominių sankcijų prieš Rusiją atšaukimą. Už jų sustiprinimą pasisakė 13% Vokietijos gyventojų, patikslina Deutsche Wirtschafts Nachrichten.