Paminklo A.Ramanauskui-Vanagui Amerikoje nebus? Mūsų spaudoje nutylėta Kremliaus Agitpropo pergalė

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2018-04-15 14:10:50, skaitė 981, komentavo 1

Paminklo A.Ramanauskui-Vanagui Amerikoje nebus? Mūsų spaudoje nutylėta Kremliaus Agitpropo pergalė

Vos prieš penkis mėnesius mūsų spauda nutvisko džiugiomis antraštėmis:

"JAV iškils paminklas Ramanauskui - Vanagui

Puiki žinia pasiekė iš JAV - kitąmet minint partizano Adolfo Ramanausko - Vanago 100-ąsias gimimo metines ten jam bus pastatytas paminklas.

Paminklas stovės Konektikuto valstijoje, Niu Britene, kur 1918 m. kovo 6 d. gimė ir Šv. Andriejaus bažnyčioje buvo pakrikštytas vienas iš partizaninio pasipriešinimo vadų.

Niu Briteno valdžia pritarė Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro pastangoms įamžinti A. Ramanausko - Vanago atminimą jo gimimo vietoje.

Paminklui pasiūlyta garbinga vieta šalia gausiai lankomo Amerikos meno muziejaus, gyventojų pamėgtame parke, kuriame švenčiamos miesto šventės.

Paminklas stovės atskirame skverelyje, prie jo, kaip ir prie kitų svarbiausių lankytinų miesto vietų, miesto merija žada pastatyti informacinį stendą ir suoliukus. Paminklas bus iškaltas Lietuvoje Genocido ir rezistencijos tyrimo centro bei Tautos fondo (JAV) lėšomis, transportavimo ir pastatymo kaštus apmokės Lietuvos užsienio reikalų ministerija.

Paminklo autorius - skulptorius Jonas Jagėla, jo kompoziciją sudarys kovotojų už Lietuvos laisvę ženklas: vertikali ir dvi horizontalios lygiagretės, transformuotos į šakoto ąžuolo įvaizdį. Taip siekiama pabrėžti, kad 10 metų miškas buvo Lietuvos partizanų namai, o ąžuolas yra lietuvių tautos stiprybės ir nenugalimumo simbolis, plačiai naudotas partizaninio karo metu."

Ar galėjo Kremliaus parankiniai praleisti pro akis tokį akibrokštą? Žinoma, kad ne.

Antilietuviškai propagandai nedelsiant buvo pajungtas Agitpropo žydiškasis kanalas. Skandalingasis VGTU dėstytojas Dovid'as Katz'as kartu su Efraimu Zuroffu antilietuviško šmeižto kampanijai pajungė savo tautietį, JAV gyvenantį izraelitą oldermeną-demokratą Aram Ayalon (https://www.facebook.com/aram.ayalon).

Šio tolerancijos dėstytojo pastangomis šviesus A.Ramanausko-Vanago atminimas buvo apjuodintas - ir miestelio Taryba priėmė sprendimą atšaukti monumento Lietuvos didvyriui statybas.

Dėl to, kad pastarasis neva galėjo prisidėti prie Holokausto, nors jokių to įrodymų šmeižikai iš Agitpropo parankinių tarpo niekada nėra pateikę.

Kremliaus rankos ilgesnės, nei mes manėme. Jos siekia net už Atlanto!

Šiuo atveju įdomu yra tai, kad mūsų spauda nutarė nutylėti tokį įžūlų antilietuvišką akibrokštą ir nuslėpė naujieną nuo Lietuvos skaitytojų. Kokiu tikslu?

Kad mūsų šalies gyventojai nesužinotu, jog prieš Lietuvos interesus veikiantys Kremliaus Agitpropo veikėjai sėkmingai darbuojasi valdiškame VGTU universitete, plauna smegenis lietuviukų studentams ir sočiai gyvena iš biudžetinio finansavimo?

Kiek ilgai mūsų tarnybos kentės tokius cirkus?

Kada gi ponas E.Zuroffas bus įtrauktas į nepageidaujamų asmenų sąrašą, o VGTU profesoriumi tituluojamas D.Katz'as bus išspirtas iš Lietuvos?

O gal nutiks priešingai?

Ir po Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimų centro pavadinimo keitimo vietoje paminklo A.Ramanauskui-Vanagui ir Lietuvoje iškils gauruoto-akiniuoto barzdylos stovyla?

#KremliausAgitpropas
#AdolfasRamanauskasVanagas
#LietuvosGyventojųGenocidoIrRezistencijosTyrimųCentras

Šaltiniai:

JAV iškils paminklas Ramanauskui - Vanagui

Council Petition Would to Halt Ramanauskas Monument, Pending Investigation

Ald. Ayalon Presses Commission to Halt to Ramanauskas Monument

Ramanauskas Monument Halted

DR. DOVID KATZ
VGTU mokslo padalinys Filosofijos ir kultūros studijų katedra
Pareigos profesorius
http://www.vgtu.lt/mokslas-ir-inovacijos/mokslininkai/263…