Evo Morales: „Didžiausias pavojus laisvei, demokratijai, motinai-Žemei ir daugiapoliškumui yra Jungtinės Valstijos“

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2018-04-16 21:54:01, skaitė 601, komentavo 1

Evo Morales: „Didžiausias pavojus laisvei, demokratijai, motinai-Žemei ir daugiapoliškumui yra Jungtinės Valstijos“

https://1.bp.blogspot.com/-LaiGf_6Y-Ks/WtTcDfTBFXI/AAAAAAAAJS0/bM9VUh8U6pgFarMfIng5AS90Dx0-sVnywCLcBGAs/s1600/images.jpg

Su tokia antrašte pasirodė straipsnis JAV portale Global Research. Jame rašoma, kad Bolivijos prezidentas Evo Morales perspėjo, kad JAV yra pats didžiausias pavojus demokratijai, ir kad Lotynų Amerika negali pritarti JAV, Prancūzijos ir Didžiosios Britanijos atakoms prieš Siriją. „Vašingtonas išleidžia šimtus milijonų dolerių masinio naikinimo ginklams."

Prezidentas pažymėjo, kad Bolivija atsikratė JAV narkotikų kontrolės tarnybos (DEA) ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) įtakos.

Moraleso vyriausybė pasižymėjo pastangomis išsiųsti šias institucijas arba riboti jų įtaką. 2011 m. Jis išsiuntė JAV tarptautinės plėtros agentūrą (USAID), kaltindamas finansuojant NVO, veikiančias prieš tautos suverenumą.

„Lotynų Amerika nėra kieno nors kiemas ... Dabar ne sienų laikai, o supratimo tiltų; tai ne invazijos laikai, o integracijos“, - pasakė Moralesas, reikalaudamas pabaigti JAV Kubos blokadą, ir grąžinti Kubai okupuotą Gvantanamo teritoriją.

Tviteryje Morales parašė: "Trumpas, lyderis, kuris naudoja ginklus, o ne argumentus. Kai kurie vadovai numato, kad jis nepripažins galimo brolio "Maduro" perrinkimo. Revoliuciniai prezidentai naudojasi savo tautų parama, jiems nereikia imperijos patvirtinimo."

Moralesas palietė korupcijos temą. Jo nuomone, korupcijos priežastis yra kapitalizmas. Moralesas pasakė:

"Kapitalizmas yra pikčiausias žmonijos ir planetos priešas. Tol, kol nebus imtasi konkrečių veiksmų siekiant panaikinti mokesčių rojus ir įvedant transnacionalinių bendrovių fiskalinę kontrolę, kurios skatina ir skatina korupciją ir žmogaus teisių pažeidimus; tol, kol nesunaikinsime slaptą bankingą ir ne demokratizuosime Tarptautinio valiutos fondo, nieko nebus. Korupcijos problema - kapitalizmas."

https://www.globalresearch.ca/evo-morales-the-greatest-threat-against-freedom-against-democracy-against-mother-earth-and-against-multilateralism-is-the-united-states/5636365