Vagių vyriausybė niekada nebus socialiai atsakinga. „Bočiai“ nusivylę Kukuraičiu

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2018-04-18 11:25:43, skaitė 721, komentavo 1

Vagių vyriausybė niekada nebus socialiai atsakinga. „Bočiai“ nusivylę Kukuraičiu

https://2.bp.blogspot.com/-gZHG_uyiUJE/Wg7CP4dGLeI/AAAAAAAAGwE/LPcZx8AobDIR54gGlCRc9P0PvJV7eBMQgCPcBGAYYCw/s1600/atsisi%25C5%25B3sti.jpg

Skvernelio „mokesčių“ ir „pensijų“ reforma – yra reformos parodija, šios vyriausybės neįgalumo ir beprotystės įrodymas.

Jeigu jau globalistų statytinio, įtariama alkoholiko, Žano Klodo Junkerio vadovaujama Europos Komisija nuolatos perspėja Lietuvos valdžią dėl socialinės atskirties, tai įrodymas, kokia gyli yra mūsų valdžios moralinė degradacija.

Skverneliams ir Co. nereikia išradinėti dviračio. ES visur yra progresyviniai pajamų mokesčiai, adekvatūs kapitalo ir turto mokesčiai.

Lietuvoje, be viso ko, socialiai pažeidžiamiausi visuomenės sluoksniai prieš pustrečio dešimtmečio buvo nachališkai apvogti per čekinę privatizaciją, kurios pagalba saujelė vagių apvogė visą likusią visuomenę ir užvaldė bendrą valstybės turtą.

Aš siūlau Lietuvoje įvesti „kompensacinį mokestį“ už nesąžiningą privatizaciją. Šis mokestis buvo taikomas D.Britanijoje po to, kai M.Tečer išparceliavo valstybės turtą. Tai būtų šaltinis kompensuoti nesumokėtas pensijas. Jo dydis yra: objekto rinkos vertė, minus sumokėta privatizavimo metu kaina.

Atkreipčiau dėmesį ir į beprotiškai išpūstas KT ir kitų teisėjų pensijas. Negali būti taip, kad jie patys sau skirtų pensijas. Jas reikia apkarpyti. Tokiu keliu eina Austrija.

Aš atkreipčiau dėmesį ir į pensininkų diskriminaciją "pabėgėlių" atžvilgiu. Kukuraičio pavaduotoja laiške man ir Semo konrolieriui tokią diskriminaciją pavadino "pozityviąja diskriminacija". Pensininkai yra socialiai jautrus visuomenės sluoksnis, todėl jų atžvilgiu negalimos jokios „pozityvios diskriminacijos“.

Pensininkų kova prieš pažeidžiamas žmogaus teises

Protesto mitingai ir eitynės, protesto raštai, turi savo poveikį. Tai labai teisingi žingsniai.

Mano nuomone, paraleliai tam teisinėje valstybėje būtini ir teisiniai žingsniai – ginti savo pažeidžiamas žmogaus teises Europos žmogaus teisių teisme Strasbūre.

Nemažas būrys Lietuvos pensininkų jau telkiasi tokiam teisiniam žingsniui ir kviečia prisijungti visus diskriminuojamus senelius.

Kviečiu užpildyti čia pateikiamą anketą:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdMP_D5HIY_HtgUrQ6Ccx-klGop7DPwentrEweJFbpxdluFaw/viewform

Lietuvos vargdieniams talkina advokatas prof.dr.Stanislovas Tomas.

https://www.facebook.com/stanislas.tomas

630x356%2B%25283%2529.jpg

Priedas:

Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Vilniaus miesto bendrijos reikalavimai Socialinių reikalų ir darbo ministerijai (įteikti 2018-04-17)

DĖL PENSIJŲ SISTEMOS PERTVARKOS

Mes, LPS „Bočiai“ Vilniaus miesto bendrijos nariai, stebėdami  naujausius  procesus valdžios institucijose, tame tarpe ir  sprendimų,  susijusių su dabartinės pensijų sistemos pertvarkymo vėlavimu ar vilkinimu, esame labai sunerimę dėl visų  Lietuvos žmonių ir savo ateities.

Kviečiame Jus neatidėliojant rengti, teikti Seimui ir priimti įstatymų projektus, kurie atitiktų mokesčių ir pensijų sistemų pertvarkai pribrendusius sprendimus  ir kurių įgyvendinimui buvo duoti priešrinkiminiai pažadai rinkiminėje programoje "Darni Lietuva”, Vyriausybės programos įgyvendinimo priemonių plane, Susitarime, LVŽS pirmininko pasirašytame su Vilniaus Bočių bendrija.

1. Primygtinai reikalaujame, kad jau šiemet būtų nutraukti mokėjimai II pakopos kaupimo fondams iš Sodros, kadangi tai sąlygoja 10% mažesnes pensijas dabartiniams pensininkams.

Valstybės kontrolė jau keletą kartų yra pateikusi išvadą, kad šie mokėjimai neteisėti. Ir toliau nenutraukdami mokėjimų, tiek Seimas, tiek Vyriausybė pažeidžia įstatymus.

Valstiečių ir žaliųjų sąjunga yra įsipareigojusi nutraukti mokėjimus iš Sodros II pakopos fondams savo rinkiminėje programoje "Darni Lietuva",  iki 2017-07-01. Pažadas neištesėtas.

Nutraukti mokėjimus II pakopos pensijų fondams iš Sodros yra pasižadėjęs Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas ir priešrinkiminėje tarpusavio sutartyje su pensininkų organizacijomis. Pažadas neištesėtas.

2. Grąžinti Sodrai lėšas, kurios neteisėtai išmokėtos II pakopos fondams iš Sodros biudžeto per visą II pakopos egzistavimo laikotarpį (2004-2018m.), galimai pervedant jas į rezervinį pensijų fondą. Kompensuoti Sodrai išlaidas už grobuoniškas palūkanas ir skolų aptarnavimą, kurias Sodra turėjo mokėti, nes buvo priverstas skolintis dėl deficito, kurį didžia dalimi sukėlė pervedimai į II pakopą.

3. Jau šiais metais užtikrinti, kad nebūtų mokamos socialiai neteisingos įmokos II pakopai iš valstybės biudžeto. Šiuo metu 2+2+2 kaupia beveik vien turtingesnieji, o iš valstybės biudžeto juos dotuoja (per PVM, akcizus, GPM ir kt. mokesčius) visi gyventojai:  ir gaunantys MMA, ir dabar esantys pensininkai, net gyvenantys  žemiau skurdo ribos arba ties skurdo rizikos riba.  Tai tęstis negali!

4. Nuo 2019 m. perkelti  į Valstybės biudžetą pagrindinės senatvės  pensijos dalies finansavimą, numatant ne tik Socialinio draudimo įmokų, bet ir kitus šaltinius  šios senatvės pensijų dalies tvarumui bei realioms pensininkų pajamoms išlaikyti bei palaipsniui didinti iki ES valstybių-narių vidurkio. 

5. Perkeliant į Valstybės biudžetą pagrindinės senatvės  pensijos dalies finansavimą, prašome pakeisti pensijos skaičiavimo formulę, kurios papildoma dalis įvertinant darbo stažą rimtai motyvuotų darbuotojus ilgiau likti darbo rinkoje, gaunant atitinkamą atlygį, o ne varganus 0,89 eur už kiekvienus ilgiau išdirbtus metus, viršijančius būtinąjį stažą.

6. Jau š. m. pavasario sesijoje  imtis tvarkyti valstybės finansus, siekiant kuo greičiau ir socialiai teisingais būdais padidinti valstybės iždo pajamas iki ES vidurkio (apie 44% nuo BVP per metus). Tam nemažinti Sodros įmokų, t.y., nemažinti socialinio draudimo tarifo ir neįvedinėti Sodros „lubų“. Nuosekliai įgyvendinti deklaruotą įmokų tarifų vienodumą, nepriklausomą nuo individų pajamų rūšies: vienodas GPM ir pajamoms iš darbo užmokesčio ir kitų rūšių pajamoms!

Šiuo metu Lietuvoje senatvės pensijoms skiriama tik apie 6% BVP, kai ES vidurkis yra apie 12%. Ir tai santykinis rodiklis, pilnai įmanomas Lietuvai ir tiesiog būtinas 30% skurstančių šalies pensininkų.

Lietuvos ekonominį išsivystymo lygį atitinkančios iždo pajamos (44% BVP) leistų ne tik pasiekti panašų į ES vidurkį lėšų pensijoms procentą, bet ir adekvačiai finansuoti kitas Lietuvos valstybės išlikimui būtinas gyvenimo sritis: švietimo (mokytojų ir dėstytojų atlyginimai), sveikatos apsaugos (rezidentų, gydytojų, slaugytojų atlyginimai), paramos jaunoms šeimoms, policijos, ugniagesių, krašto sienų apsaugos ir kt.

 Skurdus, ekonominiam pajėgumui neadekvatus valstybės finansavimas ir iš to išplaukiantis socialinis neteisingumas nesuderinami ir pažeidžia tiek prieš Šimtmetį - 1918-02-16, o taip pat ir 1990-03-11 Lietuvos Nepriklausomybę atkūrusių Lietuvos žmonių lūkesčius.

PASIŪLYMAI viešumui ir skaidrumui didinti:

1. VSDF statistinių rodiklių skelbimo ataskaitas papildyti rodikliu, nurodančiu išmokų, skiriamų Lietuvos senatvės pensijoms, dalį nuo Lietuvos BVP.

2. Įtraukti į VSDFV tarybą pensininkų organizacijų atstovus, nes šiuo metu ten nėra nė vieno pensininko!

3. Vėliausios mokesčių ir pensijų sistemos reformos vertinimui parengti ir paskelbti skaičiuoklę, leisiančią apskaičiuoti VSDF įmokų apimties kitimą priklausomai nuo NPD, Sodros “lubų”, PSDF galimo kitimo.

4.Papildyti Lietuvos pensininkų reikalų tarybos prie SADM įsakymą, įpareigojant tarybą skelbti posėdžių protokolus SADM internetiniame portale;

Maloniai prašytume atsiųsti atsakymą į šiuos klausimus su konkrečiais įsipareigojimais ir datomis.

photo_for_gallery_1_61027508.jpg

P.S. Po šios dienos susitikimo su ministru Linu Kukuraičiu pensininkų atstovai neslėpė nusivylimo. Aukščiau išvardinti reikalavimai nebuvo įteikti. Šiuo metu pagrindinis pensininkų reikalavimas yra:

1. Primygtinai reikalaujame, kad jau šiemet būtų nutraukti mokėjimai II pakopos kaupimo fondams iš Sodros, kadangi tai sąlygoja 10mažesnes pensijas dabartiniams pensininkams.

Nuorodos:

https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/nuomones/linas-kukuraitis-viskas-ka-turi-zinoti-savo-ateities-pensija-besirupinantis-zmogus-18-957226

http://lebionka.blogspot.lt/2017/12/nauji-alkoholiko-junkerio-poksai-video.html

http://lebionka.blogspot.lt/2018/04/privatizacija-sugriove-visuomene-mums.html

http://lebionka.blogspot.lt/2018/04/minimali-pensija-kils-iki-1200-euru-per.html

http://lebionka.blogspot.lt/2017/12/lietuvius-pabegeliu-atzvilgiu.html