S. Skvernelis: „Teisinėje valstybėje asmens padarytus teisės pažeidimus nustatinėja ne prezidentė“

Autorius: Infa.lt Šaltinis: http://infa.lt/22032/s-skverne... 2018-04-18 22:16:44, skaitė 514, komentavo 1

S. Skvernelis: „Teisinėje valstybėje asmens padarytus teisės pažeidimus nustatinėja ne prezidentė“

saulius-skvernelis.jpg

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelisteigia, kad prezidentės kritika nėra paremta teisiniais argumentais ir labiau primena spaudimą, nei rūpestį Vyriausybės skaidrumu.

„Teisinėje valstybėje yra normalu, kad asmens pažeidimus nustatinėja ne prezidentė, o teisinės institucijos. Jos pradėjusios tikrinimus ir normalu, kad prieš priimdamas sprendimus noriu sulaukti tikrinimų rezultatų. Esu Vyriausybės vadovas. Suprantu sau tenkančią atsakomybę dėl komandos narių ir nuo jos nebėgu, bet nepasiduosiu nei prezidentės, nei kieno nors kito spaudimui. Tai bus mano sprendimas, kurio pasekmes taip pat jausiu pats.

Man nėra priimtina, kai prezidentės patarėjai kviečiasi mano ministrus ir įsakmiai jiems nurodo atsistatydinti. Man nėra priimtina, kai sprendimai daromi vienašališkai, nesigilinant, neišklausant.

Ne tik kaip Vyriausybės vadovas, bet ir kaip pilietis gerbiu Konstituciją ir šalies įstatymus. Visada jų laikiausi ir laikysiuosi. Žemės ūkio ministras padarė pažeidimą, kuris nėra korupcinio pobūdžio, tai nėra piktnaudžiavimas jo pareigomis, situacija susiklostė iki jam tampant ministru ir ji tokia paplitusi, kad net buvę žemės ūkio ministrai pripažįsta naudojantys tokią praktiką.

Principingumas nėra pasiduoti spaudimui arba bijoti kritikos. Principingumas yra daryti gal ir nepopuliarius, bet teisingus sprendimus. Būtent tokį sprendimą ir padarysiu“, – teigia premjeras Saulius Skvernelis.