„Ruslanai“ pradeda gabenti į Siriją S-300

Autorius: Anno Šaltinis: http://www.iarex.ru/articles/5... 2018-04-19 19:08:28, skaitė 1323, komentavo 1

„Ruslanai“ pradeda gabenti į Siriją S-300

Reikia "padėti" amerikonams "partneriams" greičiau apsispręsti

Konstantinas Močaras

Pranešimų apie tai, kad Rusijos krovininis lėktuvas "Ruslan" An-124 pradėjo vežti į Siriją kompleksus S-300 - mes nematome jokiose MIP, nes bet kuriuo atveju tokia informacija bus visiškai konfidenciali. Tačiau protingas žmogus sutiktų, kad kai kuriuos dalykus galima tvirtinti su didele tikimybe, net jei jūs dar nematėte jų ir negirdėjote apie juos.

Bent jau dėl to, nes yra Lavrovo pranešimas, kad po nesenos priešo raketų atakos, "Maskva gali pasiųsti S-300 kompleksus Sirijai." Ir dar, svarbiausia - yra situacijos logika, kuri verčia jos dalyvius elgtis labai apibrėžtu būdu.

Situacija, trumpai tariant, yra tokia - Jungtinės Amerikos Valstijos, kartu su savo pakalikais, neseniai padarė labai nepadorų veiksmą, ir jis nebus paliktas be Rusijos atsako. Esmė net ne tame, kad šis personažas ir visa kompanija tuo pačiu metu veikia dar kaip bailūs šakalai , pasirenkantys sau tik negalinčias apsiginti aukas. Pasaulio žiniasklaidos atmosferoje jau keletą pastarųjų dienų pakibo niežtintis ir neramiai gaudžiantis klausimas - ar JAV toliau tęs raketų atakas šios nenorinčios paklusti šalies, jau seniai pasirinktos tapti kita auka amerikoniškoje "valdomos pasaulio chaotizacijos" programoje?

Ir nėra jokių abejonių - Lavrovo pareiškimas yra ne tik įspėjimas, Rusija vienareikšmiškai "padės" JAV padaryti teisingą sprendimą, parodant, kad Sirija yra nevisai beginklė auka. Rusų blogerių ir žurnalististų patriotinė bendruomenė iškart po smūgio konsolidavosi dėl nuomonės, išreikštos tų pačių amerikiečių (kad "geras žodis ir koltas rankoje yra kur kas įtikinamiau nei vien tik geras žodis), kad tolesniems niekšiškiems įvykiams Sirijoje kelią gali užkirsti tik žymus priešraketinės gynybos sustiprinimas.

Šiuo atveju, yra supratama, kad Donaldui Trampui dabar labiau rūpi ne tiek tarptautinės padėties ar konkretus Sirijos klausimas, kiek asmeninės problemos susiję su tuo, kaip jis yra "trolinamas" priešininkų JAV, rengiantis apkaltai. Akivaizdu, kad savo galimais veiksmais užsienio politikos srityje Donaldas Trumpas norėtų sustiprinti savo poziciją namuose, Kongrese ir visoje šalyje aplamai. Todėl, kad jei pernai raketiniu smugiu į Siriją ( iš 59 "Tomahawks" iš kurių 36 nežinia kur dėjosi ) pridėjo sau apie 6% reitinguose, tai dabar apšaudymas raketomis ( iš 103 vienetų "Tomahawks" ir kitų sparnuotu raketų, iš kurių 71 žinoma kur dėjosi) pridėjo tik 0,5%.

Žinoma, JAV prezidento reitingų vertinimas analizuojant situaciją, remiantis tik duomenimis apie paleistų ir numuštų raketų skaičių, nėra visiškai pagrįstas. Tuo labiau , sprendžiant iš naujausių JAV "laimėjimų" tarptautinėje arenoje, yra abejonių, kad jų vadovybė supranta tam tikrus dalykus. Pavyzdžiui, rimtų įvykių priežastis visada yra kompleksinė, ir ji,ta vadovybė, vargu ar gali atsižvelgti į tuo pačiu metu daugybę svarbių tokiai analizei faktorių ir ankščiau minėtų įvykių aspektų..

Tuo pačiu metu bent jau kai kurie vadovybės atstovai galimai gali įsisavinti gana paprastą matematinės analizės metodą - ekstrapoliaciją, net jei pamiršote jį arba praleidote mokykloje. Jie pilnai sugebėtu sudaryti porą diagramų ir savarankiškai tęsti jų linijas, pažiūrėti, kur jie šauna".

Vienas grafikas - kaip priklauso nuo paleistų į Siriją raketų kiekio JAV prezidento Donaldo Trampo reitingų procentas (būtinai pridedant prie grafiko ir naujus duomenų - apie tris šimtus vienetų, pasak gandų, "Tomahawk" lėktuvnešyje "Harry S. Truman" ir kitų laivų kovinėje grupėje, plaukiančioje dabar prie Sirijos pakrantės.

Antrasis grafikas - ta pati procentinė reitingų priklausomybė nuo raketų skaičiaus kur "nėra žinoma, kas nutiko" arba "žinoma, kas atsitiko", - tai yra paskutinios buvo ( bus) tikrai numuštos Sirijos ir Rusijos oro gynybos sistemomis.

Įtikinantis, ypač informativus bus antrasis grafikas, ypač tuo atveju jeigu iš trijų šimtų "indėniškų kirvių", šiuo metu ramiai besisiūbuojančių ant Atlanto bangų, paleidus visus tris šimtus Sirijos pusės , bus sunaikinti visi. Tada misteriui Donald Trump, net nereikia laukti naujausių sociologinių tyrimų apie jo reitingus, teks staigiai prisiminti savo seną telešou "Kandidatas" , ypač jo mėgstamą frazę "Tu atleistas!", tik šį kartą naudojamą jam pačia. Arba, kaip įprasta, pabandyti meluoti - nutaisyti "naglą snukį", ir tvirtintiti, kad nei viena raketa numušta nebuvo, kad,pavyzdžiui, visi trys šimtai "Tomahawks" nuskrido, bet nesprogo, nes tuo metu buvo visiškai taikūs ir tolerantiški.

Kadangi šie trys šimtai raketų dar nėra numuštos, net iš savo transporto priemonės neišskridusios, ir net į Viduržemio jūrą dar atvyko, tada ... Kadangi dėl Sirijos kažkas jaudinasi, tada hreitai prisimena didžiausius pasaulio serijinius transporto lėktuvus "Ruslan", kurie į 22 vienetų visumoje yra Rusijos oro pajėgų sudėtyje, ir rusų, S-300, kurie yra šalia naujutėlaičių S-400 yra atsarginiai. Ir iš anksto aptarus tam tikras detales asmeniškai su Bashar al-Assad, pradedama greitai permesti S-300 į Siriją, daug nesiterliojant kiek jų telpa "Ruslan" krovinių skyriuje. Nes jei skristi per Iraną, tai pasak gandų, trys, trys su trupučiu valandos, ir "prekė" vietoje - atvežti galima daug ir greitai.

Kaip žinoma, kad "grėsmingos" kovinės grupuotės priekyje JAV KJP lėktuvnešis "Hari Truman" , tai yra laivas pavadintas didelio bombardavimų iniciatorius vardu, kuris davė įsakymą branduolinei atakai prieš taikius miestus - Hirosimą ir Nagasakį - vieno iš niekšingiausių padugnių Žemėje, pagal niekšingumą sulyginamu nebent tik su Hitleriu. Kada šitas lėktuvnešis kartu su kovine grupuote pagaliau atplauks iki Sirijos krantų, amerikoniški palydovai - šnipai iki to laiko jau suspės nufotografuoti naujas Sirijos ir Rusijos oro gynybos pozicijas su krūva nežinia iš kur atsiradusių ir gana veiksmingų, S-300. Ši korta jungtiniam JAV KP štabų viršininkų komitetui, Pentagonui kaip visumai ir asmeniškai misteriui Donaldai Trampui taps labai įdomia .

Nėra jokių abejonių, kad Sergejus Lavrovas būtinai dubliuos savo Amerikos "partneriams" žinią apie naują situaciją dėl staigaus Sirijos oro gynybos sustiprinimo. Ir dar, su jam būdingu humoro jausmu, pilnai gali užsiminti, "Amerikos prezidentui, liaudžiai ir pasauliui", kad vienoje iš Sirijos bazių yra ir hipergarsinis kompleksas "Kinžal". Tai jei, anot gandų, JAV pusė jau seniai norėjo pamatyti kaip jis veikia, tai dabar galima net parodyti (taip sakant «Special for you»), jei lėktuvnešio negaila - raketa kol kas brangi, smulkiems taikiniams jos gaila, neverta.

Viso to rezultate Donald Trump galės pasidžiaugti. Kaip azartinių lošimų verslo atstovas ir bendrai azartiškas žaidėjas - šį kartą su raketų smūgiais "neįklimpo", o kaip "stiprus ekonomistas ", - ne veltui laivus per vandenyną varė, nes dabar su jų pagalba turi puikią progą įvykdyti pažadą ir greitai pašalinti Amerikos ginkluotasias pajėgas iš Sirijos. Ką ten - netgi evakuoti, paskutinis Amerikos prezidentas ryžtingas vyras!