Klaipėdiečiai pasipiktino karinėmis pratybomis mieste

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2018-04-20 09:54:35, skaitė 530, komentavo 3

Klaipėdiečiai pasipiktino karinėmis pratybomis mieste

Pratybos, archyvinė nuotrauka
Pratybos, archyvinė nuotrauka

Miestiečiai pasidalino savo nuomone apie vykstančias miesto ribose karines pratybas: jos turi būti rengiamos poligonuose

VILNIUS, balandžio 20 — Sputnik. Klaipėdos gyventojai socialiniuose tinkluose pasipiktino karinėmis pratybos, kurias Krašto apsaugos ministerija surengė miesto ribose.

Kaip teigia miesto gyventojai, tokie renginiai turėtų būti rengiami mokymo vietose, o ne šalia civilių gyventojų. Facebook grupėje "Rusakalbė Klaipėda" vietos gyventoja Julija Dobilienė pasisakė prieš panašius renginius savo mieste.

"Aš, kaip ir Lietuvos pilietė, neturiu jokių žodžių iš pykčio. Žinoma, galima kikenti dėl tuo, kas vyksta. Galima paaiškinti vaikams apie pratybas, apie "nebijok, tai geri dėdės". Tačiau mieste jau daugiau nei valandą vyksta "šaudymas". Šalia trys ligoninės (viena jų skirta pagyvenusiems žmonėms), kelios mokyklos ir vaikų darželiai. Ir aš, kaip Lietuvos pilietė, norius pasakyti — aš prieštarauju karinėms pratyboms miesto ribose", — rašo Julija.

Kai kurie klaipėdiečiai ironiškai reaguoja į įvykius. Pavyzdžiui, Facebook grupėje "Žvejybos uosto rajono bendruomenė" žmonės komentuoja nuotraukas, kuriose pavaizduoti lakstantys po kiemus ir šaudantys kariai, šalia stovi karinės mašinos.

"Zaidzia counter strike", — parašė Eduardas Andrejevas.

Balandžio 16 — 20 dienomis Lietuvos kariuomenės Motorizuotoji pėstininkų brigada "Žemaitija" organizuoja lauko taktines pratybas "Narsus grifonas — 2018", kurių pagrindinis tikslas — įvertinti LDK Butigeidžio dragūnų bataliono nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių įgytą karinę parengtį per 9 tarnybos mėnesius.