Patikrinti būdai kaip susigadinti gyvenimą

Autorius: ŠeimaIrNamai.eu Šaltinis: http://seimairnamai.eu/patikri... 2018-04-20 10:09:40, skaitė 553, komentavo 0

Patikrinti būdai kaip susigadinti gyvenimą

Šiandien – neįprasta tema, ji nepriklauso kategorijai „Ką daryti, kad viskas būtų gerai“, o greičiau atvirkščiai – kaip elgtis, kad labai rimtai „įklimptumėte“. Kad gyvenimas nebeatrodytų toks saldus.

Mokyti kitus tapti laimingais ir sėkmingais gali vos ne kiekvienas praeivis. O kas čia tokio? Daryk štai taip ir būk laimingas. Šypsokis, džiaukis, būk pozityvus… Bei jeigu visi tie naudingi patarimai jau spėjo gerokai įkyrėti, specialistai kartais rekomenduoja persijungti į „kenksmingus“. Kartais suveikia.

Įsivaizduokite, kad į svečius atėjo draugė. Ar tiesiog gera pažįstama. Ir prašo duoti gerą patarimą.

-Kokį? – klausiate jūs.

-Kaip susigadinti sau gyvenimą?

-O! Čia aš ne specialistė. – sutrinkate jūs. Juk ne kasdien tenka atsakinėti į tokius klausimus. O paskui, gerai pagalvojusi, rimtai priduriate: – Šį tą patarti visgi galiu.

Įsivaizduojate tokį siužetą? Ir ką gi galėtumėte patarti tai vargšei pažįstamai? Pradėtumėte ją guosti ir atkalbinėti? O gal pavaišintumėte ją kava, kad apskritai persigalvotų „save gadinti“? Nueitumėte drauge su ja į biblioteką paieškoti atsakymų knygose? Variantų begalė. O aš, jums leidus, pateiksiu savo nuomonę apie „kenksmingus patarimus“.

Kenksmingi patarimai

Taigi. Kad vienareikšmiškai ir galutinai susigadintumėte sau gyvenimą, verta reguliariai daryti viso labo penkis dalykus:

Pykti. Pageidautina – ant visų, kas tik pasipainioja jūsų akiratyje. Pyktis ir ginčytis su skriaudėjais, įrodinėjant savo teisumą. Ir būti įsitikinusiems, kad būtent dėl jų jūsų gyvenimas toks blogas. Arba priešingai – užsidaryti savyje ir palikti niekšus kankintis vienatvėje. Tegu jiems būna gėda už tai, kad nuskriaudė tokį šventą žmogų. O dar pageidautina visiems skųstis tragišku likimu ir bjauriais žmonėmis, kurie išdrįso jus nuskriausti. Persekioti juos socialiniuose tinkluose, nutaisyti rūsčiai išdidų kankinio veidą, kai sutinkate juos gatvėje ir apskritai izoliuotis nuo visų, kad tik pajėgus jus užgauti, suteikti jums skausmo. Tegu sužino, kaip jiems bus bloga be jūsų!

Perkelti atsakomybę kitiems. Jeigu naujas projektas nebuvo įgyvendintas, namuose nešvaru, darbai nenudirbti – jūs čia tikrai niekuo dėti! Argi neprivalėjo kolegos padėti suformuluoti idėjos ir jos realizuoti? O darbai nenudirbti dėl nenaudėlių bendradarbių – niekaip negali perduoti reikalingų dokumentų. Galima buvo priminti telefonu? Kas per kvailystė?! Betvarkė namuose? Kalti vaikai, tegu juos galas! Patys suprantate, kokia gali būti su jais tvarka. Čia grynai jų kaltė, man niekas nepadeda! Ir netikėkite paistalais, kad jūsų gyvenimas – jūsų rankose. Jūs absoliučiai nekaltas! Yra šimtai, tūkstančiai žinybų, žmonių ir kitų personažų, kurie specialiai susivienijo į pasaulinio masto sąmokslą, kad be paliovos gadintų jums gyvenimą. Ir kaip rodo praktika, jie sėkmingai su šia užduotimi dorojasi. Taip kad atsipalaiduokite ir pajauskite malonumą. Tiksliau, susierzinimą ir pyktį.

Sėdėti vienoje vietoje. Taip, taip, toje pačioje vietoje apie kurią garsiai nekalbama. Nepalikite savo jaukaus kambario, neikite pasivaikščioti, net nemąstykite apie sporto klubą. Visa tai silpniems menkystoms. Stiprūs žmonės nepasiduoda! Be to, išvažiavus į gamtą, gali kilti naujų idėjų, atsirasti naujų jėgų, naujos energijos. Jums to reikia? Geriau patyliukais tarp keturių sienų pasėdėti, kvėpuojant troškiu uždarų patalpų oru.

Pereiti į virtualų formatą. Kam kalbėtis su gyvais žmonėmis, lankyti kavines, drauge vaikštinėti gatvėmis ar kopti į kalnus, jei galima paprasčiausiai spragtelėti pele ir paplepėti su „draugu“ iš Nikaragvos ar Kanados? Kam švaistyti jėgas širdingam bendravimui, jeigu yra galimybė gauti daug surogatinės draugystės? Ne, realūs santykiai – ne jums. Geriau gyventi internete. Ramiau ir naudingiau. Juk čia niekas nieko neįskaudins, tiesa? O gyvi žmonės labai pavojingi. Neduok Dieve pasakys kažką ne taip, įskaudins, sukritikuos, leptelės ką nors apie jūsų trūkumus ir silpnybes. Paves, apgaus, pavers priklausomu. Kuriems galams tokie nervai?

Patikėti, kad ir taip jau viską žinai ir išmanai. Taip, taip, mes jau išbandėme visus tuos kvalifikacijos kėlimus, kursus, treningus. Nieko naujo – visur kalba tą patį. Bet juk aš viską žinau. Turiu du diplomus, tarp kitko. Ir kuo jūs mane, tokį išmintingą, galite nustebinti? Naujomis žiniomis apie psichologiją ir asmenybės augimą? Liaukitės! Aš viską žinau. Ir visa tai neveikia. Pasakiau, kad neveikia ir taškas! Aš ir taip viską žinau. Ir žinau, kaip reikia, kaip viskas turi būti. Tik ar aš tai darau? Čia jau kitas klausimas. Ir kam to reikia, jeigu ir taip žinau, kuo viskas baigsis?

Jūs vis dar čia? Neužpykote? Nutarėte patys išsiaiškinti? Ir netgi du kartus apibėgote ryte aplink namą? Su gyvenimo drauge? Klausydami per ausines naujo treningo? Ufff… Net nežinau, ką su jumis tokiu daryti. Gyvenate kažkokį sunkiai sugadinamą gyvenimą. Nesileidžiate sugadinamas…

Ką gi, jei nenorite laikytis kenksmingų patarimų, pateiksiu jų priešingybes – „antikenksmingus“ patarimus. Patys patikrinkite, kiek jie tinka būtent jums.

Antikenksmingi patarimai

Taigi, jei visgi nesate pasirengęs sąmoningai gadinti sau gyvenimo, pamėginkite bent truputėlį jį pagerinti. O gal ir ne truputį. Tam reikia:

Padirbėti su nuoskaudomis. Kitaip sakant, išmokite matyti žmones tokius, kokie jie yra, be išsigalvotų lūkesčių ir reikalavimų. Tai nėra paprasta, pokyčiai neateis žaibiškai, tačiau periodiškai praktikuodami, laikui bėgant, nustosite kaupti ir sandėliuoti savyje nuoskaudas ir pergyvenimus. Išmoksite išlieti juos ant popieriaus ar kaip kitaip transformuoti, kad netrukdytų gyventi. Labai gerai rašyti emocijų dienoraštį, atlikti įvairias nuoskaudų paleidimo praktikas. Galima pasirinkti savo nuožiūra, kas labiausiai tinka individualiai.

Prisiimkite atsakomybę už savo gyvenimą. Kad ir kas bevyktų, visas klaidas gyvenime mes darome patys. Vadinasi, patys už jas ir atsakingi. Tai nereiškia, kad reikia nusiristi į kaltės jausmą ir saviplaką. Pakanka viso labo liautis kaltinti aplinkinius dėl savo problemų ir išmokti gauti iš tų problemų kokias nors pamokas. Pozityvą problemoje įžvelgti nėra paprasta, tačiau išmokę abstrahuotis ir analizuoti situaciją, išmoksite daryti teisingas išvadas ir tiesiog džiaugtis kiekviena nauja diena. Patikėkite, tai nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Judėkite. Mano mėgstamiausias punktas, kuris yra išties labai svarbus. Ribokite, pagal galimybes, laiką prie kompiuterio ir kitų ekranų, kaitaliokite sėdimą darbą su pasivaikščiojimu ir aktyviu poilsiu. Labai greitai tai taps įpročiu. Štai aš, pavyzdžiui, jau negaliu įsivaizduoti dienos be vakarinio pasivaikščiojimo su visa šeima parke. Tai – šventa. Man tai suteikia jėgų ir energijos, atpalaiduoja ir leidžia grįžti į pusiausvyrą. Pasirinkite sau tinkamą užsiėmimą. Svarbiausia, kad jis teiktų jėgų ir energijos.

Gyvai bendraukite. Mūsų laikais sunkoka įsivaizduoti gyvenimą be interneto, tačiau bendravimas tinkle neturi išstumti gyvo bendravimo. Dėl to būtinai susiraskite laiko pasisėdėjimams su draugais, svečiais, įvairiems renginiams. Būtinai! Tegu tai bus nedažnai, bet iš interneto tokios energijos krūvio jūs tikrai nepasikrausite.

Atsiverkite naujiems dalykams. Asmeniškai man atrodo, kad žmogus pradeda senti ne tada, kai ateina konkreti data, o tuo momentu, kai pradeda laikyti save viską žinančiu, kuriam jau nėra ko daugiau mokytis. Juk susirasti sau kažką naujo galima visada, netgi jei turite jau 15 universitetų diplomus. Aš jokiu būdu neraginu tiesiog kaupti žinias dėl pačių žinių. Tačiau mokytis, įgyti naujų įgūdžių visada naudinga. Ir ne vien tradicinėse mokymosi programose ar pas žymius guru. Pasimokyti galima ir iš paprastų žmonių, kad tik būtų noro. Didžiulė mūsų pasaulio problema – baimė pasirodyti nekompetentišku kitų žmonių akyse. Atseit, jeigu jau pozicionuoju save kaip ekspertą, vadinasi, turi viską pasaulyje žinoti ir mokėti. Tačiau toks užsispyrimas ir sustabarėjimas negali pakeisti naujų žinių įgijimo džiaugsmo. Be to, ir pačiam visada malonu mokytis iš žmogaus, kuris nesėdi vietoje, o pastoviai tobulinasi, kelia kvalifikaciją.

Iš visos širdies linkiu jums džiaugsmo, aktyvumo, judėjimo, pažinimo ir laimės. Gyvenkite prasmingai.

Šaltinis