Skautai budino Vilnių

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://www.lrt.lt... 2018-04-22 10:38:24, skaitė 509, komentavo 3

Skautai budino Vilnių

Gedimino prospekte – 2 tūkst. skautų nuo jauniausių, kuriems 6-10 metų, iki jau suaugusių žmonių. Skirtingas amžius, patirtis, skirtingų spalvų ir skautų kaklaraiščiai. O ant jų užrištas mazgelis primena, kad reikia daryti gerus darbus.

Pirmieji skautai Lietuvoje susibūrė prieš 100 metų, 1940 m. organizacija sovietų buvo uždrausta, o atkūrus valstybę, atkurta ir skautija.

Dabar Lietuvoje – kelios organizacijos, jungiančios 5 tūkst. skautų.

„Mūsų vyriausias skautas šiemet atšventė 103 metų jubiliejų, dėl to pas mus amžius labai įvairus. Skautiška veikla nenutrūksta ištisus metus, nėra taip, kad ji epizodiška, vasariška veikla. Mes einam į žygius – į žiemos, į pavasario žygius. Mes turime veiklas, užsiėmimus kiekvieną savaitę. Vienintelė kliūtis, su kuria susiduriame, yra tai, kad vadovai dirba savanoriškais pagrindais, Tai reiškia, kad mums reikia vadovų, o vaikų yra“, – sakė Lietuvos skautijos vyriausioji skautininkė Ieva Brogienė.

Lietuvos skautų siekis – padvigubinti savo gretas, iki 10 tūkst. Pasaulio šalyse skautų yra daugiau nei 28 mln., tai – didžiausias jaunimo judėjimas pasaulyje.