Lugansko Liaudies Respublika pranešė apie snaiperius iš Lietuvos Donbase

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2018-04-22 20:37:25, skaitė 861, komentavo 12

Lugansko Liaudies Respublika pranešė apie snaiperius iš Lietuvos Donbase

Luhanskas, archyvinė nuotrauka
Luhanskas, archyvinė nuotrauka

Taip pat respublikos valdžios institucijos pranešė apie Gruzijos samdinių buvimą Ukrainos rytuose

VILNIUS, balandžio 22 — Sputnik. Lugansko Liaudies Respublikos milicija pranešė apie Lietuvos ir Gruzijos snaiperių atvykimą į fronto liniją.

Apie tai praneša naujienų agentūra "RIA Novosti" su nuroda į oficialų Lugansko Liaudies Respublikos gynybos departamento atstovą Andrejų Maročko.

Pasak jo, užsienio snaiperiai, kariaujantys Ukrainos smogikų pusėje, atvyko į Katerinovkos sritį, kur yra Ukrainos kariuomenės 10-sios atskiros kalnų puolimo brigados zona.

Pasak Maročko, į Donbasą atvyko 12 Lietuvos ir Gruzijos samdinių.

Jis tvirtina, kad snaiperių užduotis yra provokuoti Lugansko Liaudies Respublikos kariuomenę, kad jie duotų atsakomąjį smūgį.

Tuo pačiu metu Donecko Liaudies Respublikoje renkami įrodymai, kad pradėti baudžiamąją bylą prieš NATO karius. Apie tai pranešė "Demokratinės liaudies respublikos" prokuroro pavaduotojas Eduardas Bazurinas.

Nepripažintos respublikos ne kartą pareiškė apie NATO kariuomenės buvimą Donbese. Praėjusią savaitę Lugansko Liaudies Respublikos saugumo ministerija pranešė, kad turi "NATO užsienio kovos grupės vardinį sąrašą su pasų duomenimis".