Du moterų elgesio modeliai, kurie geruoju nesibaigs

Autorius: ŠeimaIrNamai.eu Šaltinis: http://seimairnamai.eu/du-mote... 2018-04-24 11:32:42, skaitė 565, komentavo 3

Du moterų elgesio modeliai, kurie geruoju nesibaigs

Mes, moterys, turime „nuostabų“ bruožą: tiesiog stebuklingu būdu sugebame komplikuoti sau gyvenimą, o paskui, kaip pasekmė, ateina nusivylimas ir užsidarymas savyje. Šitą sugebėjimą taikome skirtingose gyvenimo sferose, tačiau šį kartą norėčiau išskirti santykius su vyru. Vieną iš tokių kenksmingų idėjų, kuri gali šauti moterisi į galvą, galima apibūdinti kaip: „Jam su kitomis moterimis nesisekė, o aš įrodysiu, kad su manimi galės būti visiškai kitaip. Aš ne tokia, kaip visos jo gyvenimo moterys“. Ir apsiginklavusios šia idėja, mes pradedame atakuoti žmogų savo neišpasakytu gėriu ir meile.

Pradžiai trumpa pastaba. Esu įsitikinusi, kad nuo mūsų, moterų, priklauso santykiuose tvyranti nuotaika. Kokia kryptimi žengs vyras, irgi didele dalimi priklauso nuo mūsų. Taip pat tiku, kad praktiškai bet kokius santykius galima sugrąžinti į normalią vagą.

Tačiau yra vienas BET. Būdai, kuriais moterys kartais kuria savo „laimę“, atveda vien į neviltį ir apgailestavimus dėl „prarastų“ geriausių gyvenimo metų.

O dabar apie du moteriško elgesio scenarijus santykiuose su vyrais.

Pirmasis scenarijus. „Man nereikalinga jokia pagalba, nei moralinė, nei fizinė, nei materiali. Viso to reikia kitoms, o aš ir pati sugebėsiu viską duoti ir sau, ir vyrui“. Apsiginklavusi šia nuostabiai kilnia idėja, moteris pavirsta nenuilstančia, jokių problemų neturinčia superheroje, kuri viena tempia visą naštą. Ir jeigu santykių pradžioje vyrui dar kils noras parodyti moteriai, kad superherojus yra būtent jis, tai po kelių moters herojiškumo pademonstravimų, vyras numos ranka ir vargu ar kada grįš prie tokių bandymų. O kam? Šita bobelė pati viską gali!

Antras scenarijus. Užsidėti „pozityvo“ kaukę: „aš tapsiu džiaugsmo ir pozityvo šaltiniu, tada jam visada bus lengva ir gera“. Moteris stengiasi atriboti vyrą nuo savo negatyvių emocinių būsenų, šypsosi tada, kai viduje skauda, niekada nekalba apie savo nuoskaudas, jai viskas tinka ir patinka. Ir tik pagalvė žino, kiek išverkta ašarų, kiek būta vilčių, jog ją labiau vertins ir mylės. Vyras dažniausiai jaučia, kad ne viskas gerai ir netgi gali klausinėti apie tai, bet moteriai „viskas normalu“ ir vyras nusiramina, o paskui ir klausinėti nustoja. Ir staiga, kai niekas nelaukė bėdos, moteris pratrūksta ir jis sužino apie save labai daug naujo. Dažniausiai tai atsitinka tada, kai jau nieko nebegalima ištaisyti.

Tokių genialių scenarijų mūsų gražiose galvelėse begalė, tačiau šios dvi tarp mano klienčių pačios populiariausios. Kiekviena jų turi savo istoriją, patirtį, savo skausmus, baimes. Kad susikurtume laimę, reikia pradėti nuo savęs, pašalinti iš galvų visus maršrutus link štai tokios „laimės“, nes visi jie – miražas. Laimės ten jokios nėra, vien nusivylimas.

Šaltinis