Laiko kontrolė. Tikslo siekimo strategijos

Autorius: ŠeimaIrNamai.eu Šaltinis: http://seimairnamai.eu/laiko-k... 2018-04-24 11:34:36, skaitė 504, komentavo 0

Laiko kontrolė. Tikslo siekimo strategijos

Kuo mes vyresni, tuo daugiau pareigų, uždavinių ir įsipareigojimų. Tai neatskiriama suaugusio žmogaus gyvenimo dalis, tik laiko visam tam lieka vis mažiau ir mažiau. Turime vos 24 valandas per parą, ir viskas, ką gausime gyvenime, bet kuriame jo etape, susiveda į vieną dalyką – kaip disponuojate tomis valandomis. Jeigu jau išsikėlėte svarbų tikslą, jūs jau negalite nuo jo išsisukinėti dėl to, kad jis sudėtingas, juk nerealizuotos ambicijos turi bjaurią savybę transformuotis į savigraužą. Kaip susidėlioti prioritetus? Kokia idėjas plėtoti? Kaip jūs tvarkotės su nuolatiniu laiko trūkumo jausmu? Štai keli principai, kurie galbūt padės siekiant tikslo. Net jeigu kelias bus ilgas ir sunkus.

Mokykitės gauti naudos iš delsimo. Jūs neprivalote pasiduoti kiekvienam impulsui ir ne visus tikslus verta tuojau pat šturmuoti. Štai dėl ko delsimas kartais gali būti naudingas. Kai kurias idėjas galima ir reikia atidėti iki to laiko, kol subręs. Nebijokite daryti pauzės, bet jeigu suprasite, kad reikalas to vertas, tuojau pradėkite veikti.

Planuokite tai, ko siekiate. Nesėkmės ištinka dažniausiai dėl to, kad iš anksto nesuplanavote veiksmų. Jeigu norite kažką nuveikti, suplanuokite savo žingsnius ir metodiškai ženkite į priekį. Tokie įgūdžiai kaip planavimas, būtini siekiant sėkmės bet kokioje sferoje, tačiau jų, deja, nedėsto mokykloje, t.y. tuo metu, kai žmogui formuojasi įgūdžiai. Suprantama, planavimo pagrindai – ne aukštoji matematika, tačiau mokėjimas planuoti – įprotis, kurio reikia mokytis. Kai išmoksite planuoti, pasieksite gerokai daugiau – spėsite nuveikti krūvą reikalų, kuriems vis nerasdavote laiko.

Teisingai apskaičiuokite laiką. „Nerealūs terminai“ – vienas populiariausių pasiteisinimų tais atvejais, kai nenorite imtis kokio nors projekto. Skamba lyg ir protingai tiek pačiam sau, tiek aplinkiniams, tačiau tinkamo momento laukimas yra ne kas kita, kaip pačios kenksmingiausios formos delsimo forma. Turite išmokti surasti laisvo laiko savo tvarkaraštyje. Taip, galbūt teks miegoti viena valanda mažiau, padirbėti per išeigines. Bet jeigu vis laukiate „teisingo momento“, kad kažką nuveiktumėte, jūs niekada to nenuveiksite. Negalima atidėti svajonių ateičiai. Ateityje daugiau laiko neatsiras.

Veikite greitai. Kai nusprendėte kažką daryti, reikia daryti greitai. Sėkmingi žmonės veikia greitai – tai visiška priešingybė atidėliojimui ir „tinkamo momento“ laukimui. Tikslo siekimas – tai planavimas jau žengiant link tikslo. Darbas nelauks metų metus, kol jo pagaliau imsitės, jei apskritai imsitės.

Tačiau neskubėkite su rezultatais. Nors greiti veiksmai yra gyvybiškai svarbūs, nesitikėkite, kad iškart pateksite į galutinį tašką, kad nesusidursite su kokiomis nors kliūtimis. Kai užsiimate dideliais projektais, būtinai iškils kliūčių: galite ir energijos stygių pajausti, ir neišsimiegoti, pagalius į ratus kaišios seni įpročiai, dėl ko teks formuoti naujus, labiau naudingus.

Nepriklausomai nuo to, ką darote, jūs garantuotai su kuo nors susikausite ir kažkuo nusivilsite. Net jeigu pasitaikys dienų, kai norėsis viską mesti, atkakliai ženkite toliau link savo tikslo.

Šaltinis