"Žodžio laisvė" Lietuvoje: baus už «РТР-Планетa» kanalo rodymą

Autorius: Anno Šaltinis: https://www.rubaltic.ru... 2018-04-24 20:17:24, skaitė 567, komentavo 2

Lietuvos radijo ir televizijos komisija išnagrinės bendrovės "Init" baudos skyrimą dėl to, kad nesilaikė sprendimo laikinai sustabdyti Rusijos televizijos kanalo "RTR-Planeta" transliaciją. Apie tai pranešė "Sputnik", nurodydamas reguliatoriaus spaudos tarnybą.

Komisija kaltina "Init" vadovybę pažeidžeidus Lietuvos Respublikos įstatymo nuostatų dėl viešosios informacijos ir 2018 vasario 14 d Komisijos sprendimas dėl laikino sustojimo laisvo transliavimo TV "RTR-Planeta" nepaisymo. Balandžio 25 d. paskelbs galutinį sprendimą dėl represijų bendrovei Init

Remiantis Lietuvos Respublikos viešosios informacijos įstatymu, tokie pažeidimai reiškia iki 3 proc. metinių pajamų baudą.

Prisiminkite, vasario 14 d. Lietuvos televizijos ir radijo laidų komisija prie Lietuvos Respublikos Seimo metams atėmė teisės transliuoti Rusijos televizijos kanalą "RTR-Planeta". Komisija nusprendė, kad to kanalo programose yra "informacija, kuri pažeidžia Respublikos įstatymo, draudžiantį neapykantos, etninės neapykantos kurstymą ir karo propagandą straipsnį".

Lietuva Rusijos Federacijos kanalų veiklą sieją su rusiškų ir tarybinių vertybių propaganda. Anksčiau Lietuvos Seimo Laurynas narys Kaščiūnas ėmėsi iniciatyvos kad versti ir įgarsinti juos į lietuvių kalbą, siekiant išvengti "nostalgijos Tarybų Sąjungai."