Rusija pasiūlė JAV skraidyti į kosminę stotį savais kosminiais varikliais

Autorius: Anno Šaltinis: https://twitter.com/Alexey_Pus... 2018-04-24 22:28:17, skaitė 1222, komentavo 1

Rusija pasiūlė JAV skraidyti į kosminę stotį savais kosminiais varikliais

Maskva pakomentavo JAV ir Rusijos ginčą dėl Mėnulio programos.

Anksčiau Vakarų žiniasklaida pranešė, kad Vašingtonas verčia Rusiją gamintį šliūzų modulius pagal JAV tech. standartus. Šis sprendimas reiškia, kad visos modulio termoreguliavimo sistemos, maitinimo šaltiniai ir kitos svarbios vidinės mėnulio orbitinės stoties sistemos turi būti amerikietiškos.

Taip pat Jungtinės Valstijos pasiūlė naudoti rusų kosmonautams amerikietiškus skafandrus. Šis pasiūlymas Rusijos Federacijoje nesulaukė atgarsio.

Rusijos senatorius A.Puškovas, komentuodamas Jungtinių Valstijų pareiškimą, padarė išvadą, kad Vašingtonas ketina išstumti Rusijos Federaciją į antrą vaidmenį Mėnulio stoties kūrimo procese, pagal šūkį "Amerika pirma".

Politikas padarė priešpriešinį pasiūlymą amerikiečiams: leisti JAV astronautams patekti į TKS savo raketiniais varikliais.

"O mes pažiūrėsime, kaip jie ten pateks", - apibendrino A.Puškovas.

Jungtinės Valstijos nori išstumti Rusiją į antrą vaidmenį kuriant mėnulio stotį ir pasiūlyti rūsų kosmonautams išeiti į kosmosą amerikiečių su skafandrais.  Amerika pirma! Mes gi dabar turime pasiūlyti jiems patekti į TKS amerikietiškais raketų varikliais. Pažiūrėkime, kaip ten nuskris.