Rusija pažadėjo Izraeliui "katastrofą" jei atakuos S-300

Autorius: Anno Šaltinis: https://cont.ws/... 2018-04-25 03:29:52, skaitė 733, komentavo 2

Rusija pažadėjo Izraeliui

Netrukus Rusija gali perduoti savo galingą S-300 sistemą Sirijai, nepaisant Izraelio ir kitų Vakarų valstybių opozicijos. Tai buvo pranešta pirmadienį, balandžio 23 d., Rusijos žiniasklaidos, remiantis anoniminiais kariniais šaltiniais.

Pasak "Times Of Israel", šaltiniai teigė, kad jei Izraelis bandys sunaikinti "S-300" baterijas, tai taps "katastrofa visoms pusėms".

Praėjusią savaitę Maskva paskelbė, kad ketina peržiūrėti ankstesnę S-300 sistemos tiekimo Sirijai politiką. Šis pareiškimas buvo pateiktas po to, kai Jungtinėse Amerikos Valstijos, Didžioji Britanija ir Prancūzija įvykdė eilę oro atakų dėl tariamos cheminės atakos Dūmoje.

Pasak žiniasklaidos, Rusija neparduos Sirijai S-300. Ji, greičiausiai, ją pateiks nemokamai, suteiks kaip karinės pagalbos paketo dalį.

Rusijos sukurta sistema, kurią sudaro radarai ir raketų paleidimo kompleksai, užtikrina apsaugą nuo naikintuvų ir raketų.

Ši sistemą Maskvos buvo pateikta Teheranui ir Rusijos kariuomenės dislokuota Sirijoje kartu su labiau pažangia versija - S-400.

Klausimas tame, ar Rusija į Siriją įves naujas S-300 sistemas, ar paprasčiausiai perduos kontrolę ten jau esančioms baterijoms, lieka atviru.

Remiantis naujausiais pranešimais, bet kuriuo atveju, norėdami išmokti kaip naudoti S-300, Sirijos kareiviai užtruks mažiausiai keletą mėnesių.

Anksčiau oficialus Izraelis išreiškė susirūpinimą, kad  S-300 sistemos perdavimas Sirijai gali susilpninti jo regioninį pranašumą.