Politologas: Lietuva nesupranta, kad skelbti Rusijai ultimatumus beprasmiška

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/russia/... 2018-04-26 10:28:56, skaitė 566, komentavo 0

Politologas: Lietuva nesupranta, kad skelbti Rusijai ultimatumus beprasmiška

Maskva, archyvinė nuotrauka
Maskva, archyvinė nuotrauka

Rusija gali apsieiti be santykių su Lietuva, priešingai nei ši Baltijos respublika, kuri turi rimtų ekonominių problemų, mano ekspertas Jurijus Svetlovas

VILNIUS, balandžio 25 — Sputnik. Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sakė, kad santykiai su Rusija gerės tik tuo atveju, jei pati Maskva imsis iniciatyvos. Ministro nuomone, darbiniai ir praktiniai kontaktai visuomet veikė, tačiau kai kuriomis temomis "sunku tikėtis gerėjimo".

Interviu Sputnik Lietuva politologas Jurijus Svetlovas sakė, kad ši Baltijos respublika turi pirma imtis iniciatyvos Rusijos atžvilgiu vien dėl to, kad pati labiau suinteresuota santykių gerinimu.

"Jei "septintukas" (G7 šalys — Sputnik) vėl prisiima tinkamai ištirti Rusijos elgesį ir atrasti ten tokius dalykus, kuriuos reikia ištaisyti, prieš pradedant derybas, Lietuva taip pat eina šia kryptimi. Galima manyti, kad šie Rusijos ir Lietuvos santykiai, kurie, beje, turi ilgą istoriją, reikalingi tik Rusijai. Jei kalbėtume atvirai, tai Rusija gali apsieiti be santykių su Lietuva — tai bus negerai, tai bus žalinga, bet gali. Lietuvai, respublikai, kuri katastrofiškai praranda savo gyventojus, kuri turi rimtų ekonominių problemų…" — sakė ekspertas.

Politologas taip pat pabrėžė, kad Lietuvos valdžios institucijoms laikas suprasti, jog visiškai beprasmiška kalbėti su Maskva ultimatumais.

"Niekaip negali suprasti minties: skelbti rusams ultimatumus — beprasmiška. Su mumis (Rusija — Sputnik) reikia kalbėtis, reikia parodyti abipusę naudą, abipusį susidomėjimą, tada viskas bus gerai", — mano Svetlovas.