Kaip Dalios Grybauskaitės vadovaujama opozicija "vairuoja" Lietuvos valdančiąją koaliciją

Autorius: Vladimiras Matvejevas Šaltinis: https://sputniknews.lt/columni... 2018-04-27 10:17:22, skaitė 602, komentavo 4

Kaip Dalios Grybauskaitės vadovaujama opozicija

Vytautas Landsbergis ir Dalia Grybauskaitė, archyvinė nuotrauka
Vytautas Landsbergis ir Dalia Grybauskaitė, archyvinė nuotrauka

Žemės ūkio ministro Broniaus Markausko atsistatydinimas dar kartą įrodė valdančiosios koalicijos, vadovaujamos Valstiečių ir žaliųjų sąjungos, kuri negali vykdyti savo politikos, silpnumą; jau buvo atleisti du ministrai ir du Seimo deputatai; kas kitas?

De jure, pagal Konstituciją Lietuva yra parlamentinė respublika, kurioje prezidento valdžia yra iš esmės ribota. De facto šiandien Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė valdo šalį, laikydama savo rankose visų Lietuvos valstybės valdymo struktūrų gijas — saugumą, kariuomenę, teismus, prokuratūrą.

O jos rankas valdo pagrindinis konservatorių ideologas, jų dvasinis lyderis ir mentorius — nacionalinės svarbos garbės pensininkas Vytautas Landsbergis.
Dėl  fizinės negalios 85-erių metų Profesorius negali eiti į darbą kasdien. Net 100-ąsias istorinio Lietuvos Nepriklausomybės Akto metines  "Tėvelis" šventė ligoninės lovoje. Tačiau jo įtaka dėl to nemažėja. Fizinis silpnumas palieka žymę ir Landsbergio psichikoje.

Paranojiška neapykanta Maskvai ir bet kokiai kitokio mąstymo apraiškai Lietuvoje  Landsbergio Vyresniojo širdyje kasmet vis auga. Pagal tai visus savo veiksmus priderina ir mylimiausia profesoriaus mokinė — Dalia Grybauskaitė ir politinės specialiosios pajėgos — anūko Gabrieliaus vadovaujama opozicija.

Svarbiausia, kad būtų žmogus, o straipsnis visada atsiras

Pralaimėję 2016-ųjų metų parlamento rinkimus, konservatoriai įjungė kitus — užslaptintus, Lietuvos valdymo įnagius. Skandalai ir garsūs baudžiamieji politinių oponentų persekiojimai net dėl to, kad  jie atėjo į šį pasaulį  be Maestro palaiminimo, liejasi ant valdančiosios koalicijos galvos kiekvieną dieną ir valandą. Artėjant 2019-ųjų  metų rinkimams ši persekiojimų banga sustiprės iki cunamio masto.

O prasidėjo viskas nuo mažų dalykų — Gretos Kildišienės — Valstiečių ir žaliųjų partijos lyderio Ramūno Karbauskio padėjėjos kailinių ir automobilio. Pasirodo, tai buvo tik nedidelis konservatorių žvalgybos mūšis valdančiosios koalicijos užnugaryje. Ir šią kovą Karbauskis pralaimėjo, leidęs susidoroti su savo padėjėja. Jis manė, kad atsipirks pėstininku didelėje šachmatų partijoje. Tačiau didmeistriams nukirstas pėstininkas — jau pranašumas.

Skaldyk ir valdyk

Apčiuopę oponentų silpnąsias vietas, konservatoriai lėtai, bet užtikrintai pradėjo pulti visu frontu. Pirmiausia, sukėlė nesantaiką tarp susilpnėjusių socialdemokratų (LSDP), su kuriais Žalieji ir valstiečiai sudarė koaliciją "kelnių palaikymui". Rezultatas — kadaise didžiausios ir įtakingiausios Lietuvos partijos pasidalijimas į dvi dalis ― teisingus ir neteisingus socialdemokratus. Dabar rinkėjui sunku atsirinkti, kas yra kas. LSDP, vadovaujama jaunojo Gintauto Palucko, ar Gedimino Kirkilo sukirpta senoji gvardija, kuri išdavė šalies interesus dėl šiltų ministrų kėdžių?

Kartu su LSDP sunaikinimo operacija, buvo vykdomas darbas ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos viduje. Manipuliuodami premjero Saulius Skvernelio savimeile, konservatoriai ir asmeniškai Dalia Grybauskaitė daro viską, kad įkaltų pleištą tarp jo ir  LVŽS lyderio Karbauskio. Viena vertus, jie  Skverneliui pranašauja pačios Polikarpovnos vietą. Kita vertus, per kontroliuojamas žiniasklaidas parodo Skvernelį kaip neturintį savo nuomonės žmogų, besisukantį kaip vėtrungė pagal opozicijos grojamą muziką. Ir, kaip žinoma, kas merginą girdo, tas ją ir šokdina.

Su Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu  daug terliotis nereikėjo. Užteko jį sudrausminti kadencijos pradžioje, kai jis išdrįso pasikviesti Rusijos ambasadorių Lietuvoje ir pasiūlė jam prisėsti. O kontroliniu šūviu į Seimo pirmininko galvą galima laikyti viešą linčiavimą per konservatorių organizuotą mitingą po jų pačių išprovokuoto ir neįvykusio Seimo nario Mindaugo Basčio atsistatydinimo. Dabar Pranckietis tyli it musę kandęs.

Nusileidę ties smulkmena, prarasite viską

Pagrindinis konservatorių ir liberalų tikslas yra LŽVS lyderis Ramūnas Karbauskis. Jam ant kaklo jau užmesta kilpa, sukėlus skandalą dėl Karbauskiui priklausančios nuosavybės teise įmonės ''Agrokoncernas". Jis bus pamažu smaugiamas iki 2019-ųjų metų pavasarį įvyksiančių rinkimų. Tam pajungti visi: specialiosios tarnybos, teismai, prokuratūros tarnyba. Šią bylą asmeniškai kontroliuoja Dalia Grybauskaitė ir Gabrielus Landsbergis, todėl galima drąsiai teigti, kad pats Profesorius.

Net ir sąžiningiausiame versle visada yra, nors ir nedidelių, pažeidimų. O iš kibirkšties visada galima įžiebti liepsną, jei stipriai pūstume. Šioje liepsnoje bus sudegintos slaptos Karbauskio ambicijos tapti prezidentu.

Ar tai jums, brangūs skaitytojai, nieko neprimena? "Juodosios apskaitos" byla susidorojo su  Darbo partija ir asmeniškai Viktoru Uspaskichu. Godžiam liberalų lyderiui Eligijui Masiuliui pateikė pasiūlymą, kurio negalėjo atsisakyti. Dabar Masiulis yra buvęs Lietuvos liberalų sąjungos vadovas ir… įtariamasis, kuriam gresia reali baudžiamoji atsakomybė už stambaus kyšio paėmimą.

P.S. Sklinda kalbos, kad Didžiojo lietuvių tautos maitintojo slaptoje skrynioje yra segtuvai su kompromituojančia medžiaga apie kiekvieną politiką, kurį liaudis išrenka į valdžią. Tuose segtuvuose galima rasti daug įdomaus iš tų politikų gyvenimo. Net to, apie ką jie patys jau seniai pamiršę. Ta skrynia apipinta auksine grandine ir saugoma saloje po šakotu ąžuolu. Joje ir kiaušinis su adata…