Europos žiniasklaida žavisi „Žalgirio“ stebuklu ir lenkiasi Š. Jasikevičiui

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-04-27 13:26:44, skaitė 518, komentavo 0

Europos žiniasklaida žavisi „Žalgirio“ stebuklu ir lenkiasi Š. Jasikevičiui

Kauno „Žalgiriui“ iškovojus kelialapį į Eurolygos finalo ketvertą per Europą nuvilnijo nuostabos banga. Krepšiniui neabejingų šalių žiniasklaida kauniečių pergalę prieš Pirėjo „Olympiakos“ klubą vadino stebuklinga, pabrėžė nedidelius Lietuvos čempionų finansinius išteklius ir vėl gyrė trenerį Šarūną Jasikevičių.

Ispanija: „Žalgiris“ sukūrė stebuklą“

„Š.Jasikevičius sukūrė stebuklą ir nukėlė „Žalgirį“ į finalo ketvertą“, – Eurolygos ketvirtfinalio dvikovai skirto straipsnio antraštėje rašė Madrido sporto dienraščio „Marca“ interneto svetainė. „Nesvarbu, kurios komandos sudarys „Žalgiriui“ kompaniją Belgrade, lietuviai ten bus mažiausią iždą turintis klubas“, – pabrėžė „Marca“. Barselonos sporto dienraščio „El Mundo Deportivo“ interneto svetainė pažymėjo, kad „Žalgiris“ varžovams nepaliko nė mažiausios vilties: „Š.Jasikevičiaus „Žalgiris“ tapo pirmąja komanda, patekusia į Eurolygos baigiamąjį turnyrą. Lietuvos komanda, kuri antradienį pirmose iš dvejų Kaune vykusių rungtynių nugalėjo „Olympiakos“ klubą 80:60, per antrąsias rungtynes Graikijos ekipai nepaliko jokios galimybės ir trečiajame kėlinyje triuškino varžovus 23 taškų skirtumu“.

Izraelis: „Maestro Š.Jasikevičius“

Š.Jasikevičius per krepšininko karjerą tapo savu keliose šalyse. Vis dėlto atidžiausiai kiekvienas Šaro žingsnis stebimas Izraelyje. Nieko stebėtino, kad šios šalies žiniasklaida rašydama apie „Žalgirio“ pergales vėl daugiausiai dėmesio skyrė trenerio indėliui. „Stebuklinga kelionė tęsiasi. „Žalgiris“ ir Šaras – finalo ketverte“, – antraštėje kauniečių žygiui nusilenkė Izraelio interneto sporto svetainė one.co.il. „Šaras ir „Žalgiris“ išgyvena tikrą svajonių sezoną. Ketvirtadienį vakare lietuviai pratęsė stebuklingą kelionę nugalėdami „Olympiakos“ klubą Eurolygos ketvirtfinalyje, kuriame neturėjo aikštės pranašumo, – rašė one.co.il. – Kaip ir praėjusiose rungtynėse, Šaro komanda buvo žymiai stipresnė. Nors pirmasis kėlinys buvo apylygis, jau antrajame kėlinyje „žalieji“, palaikomi nuostabių žiūrovų, nurūko į priekį“. „Pelenės istorija tęsiasi. „Žalgiris“ pateko į finalo ketvertą“, – antraštėje rašė kita Izraelio interneto svetainė sport5.co.il. „Prieš sezoną niekas netikėjo, kad „Žalgiris“ su nedideliu iždu ir Lietuvoje išugdytais žaidėjais bus svarbus veiksnys Eurolygoje kovojant dėl aukščiausių vietų. Bet išdidi Lietuvos komanda ketvirtadienį paneigė prognozes ir pirmą kartą šiuolaikinės Eurolygos istorijoje pateko į finalo ketvertą. Vadovaujant maestro Š.Jasikevičiui, surengęs puikų krepšinio spektaklį „Žalgiris“ nugalėjo „Olympiakos“ klubą ir ketvirtfinalyje iškovojo trečiąją pergalę. Prieš šią seriją tikriausiai niekas nebūtų statęs pinigų už nepatyrusius lietuvius ir prieš Vasilį Spanoulį bei jo komandą, bet jau nuo pirmųjų rungtynių nekilo abejonių, kuri komanda stipresnė“, – rašė sport5.co.il.

Rusija: „Lietuva džiūgauja“

„Š.Jasikevičius kuria stebuklus su mažą iždą turinčiu „Žalgiriu“. Jie jau finalo ketverte“, – Lietuvos komanda žavėjosi Rusijos interneto svetainė sports.ru. „Į finalo ketvertą žengiama skirtingai: Lietuva džiūgauja, Ž.Obradovičius ramus“, – ketvirtadienio akcentus sudėliojo Rusijos sporto dienraščio „Sovetskij sport“ interneto svetainė. „Š.Jasikevičius sėdėjo ant kėdės prie šoninės linijos ir verkė. Vadovaujant netolimoje praeityje garsiam krepšininkui, bet faktiškai dar tik pradedančiam (42 metų) treneriui, Kauno klubas pateko į finalo ketvertą, kuriame nebuvo nuo 1999 metų, kai iškovojo vienintelį savo istorijoje žemyno titulą, – rašė „Sovetskij sport“. – Šaro skruostais riedėjo ašaros, o aplink dundėjo 14 tūkstančių žaliai vilkinčių sirgalių. Priminsiu, kad šią seriją „Žalgiris“ pradėjo svečiuose, neturėdamas aikštės pranašumo. Bet praėjusią savaitę jam pavyko per pratęsimą iškrapštyti vieną pergalę Atėnuose, o tai reiškė galimybę viską išspręsti savo aikštėje Lietuvoje – puikioje arenoje, kurią iš visų keturių pusių supa vanduo ir kurioje visada susirenka tikri sirgaliai“

Serbija: „Sensacija ar ne?“

Anaiptol ne visi „Žalgirio“ pergalę vadino staigmena. Serbijos sporto dienraštis „Sportski žurnal“ jau įprato, kad kauniečiai klupdo turtingesnius klubus, todėl nežinojo, ar verta stebėtis: „Sensacija ar ne, bet „Žalgiris“ žais Eurolygos baigiamajame turnyre Belgrade“. „Prieš sezono pradžią daug kas tai būtų pavadinęs sensacija. „Žalgiris“ pateko į baigiamąjį turnyrą ir pirmas gali krautis lagaminus kelionei į Belgradą, – rašė „Sportski žurnal“ interneto svetainė. – Lietuvos čempionai ketvirtose rungtynėse nugalėjo „Olympiakos“ klubą ir pateko tarp keturių stipriausių Europos komandų. Visiškai pelnytai. „Žaliųjų“ sezonas yra lyg pasaka. Komanda, kuri iždu neprilygsta ne tik „Olympiakos“, bet ir daugumai kitų, pasiekė neįtikėtinus rezultatus. „Žalgiris“ jau buvo Europos čempionas. Tai nutiko 1999 metais. Įdomu, kad ir tada lankėsi Belgrade, kur jį nugalėjo „Crvena Zvezda“ su raudonus-baltus marškinėlius apsivilkusiu Vlade Divacu. Ar Š.Jasikevičiaus komanda pakartos pergalę, sunku pasakyti, nes anuomet konkurencija buvo mažesnė. „Žalgiris“ Belgrade bus autsaideris, tačiau jiems toks vaidmuo yra įprastas“. „Lietuvos klubų krepšinis grįžta į didžiąją sceną po ilgos pertraukos, – bilietą į Belgradą iškovojusį „Žalgirį“ sveikino Serbijos interneto svetainė sportskacentrala.com. – Viską lėmė pirmosios rungtynės Pirėjuje, kurias lietuviai pelnytai laimėjo. O per dvejas rungtynes Kaune neleido, kad Graikijos komanda sukeltų kokių nors problemų“.

Kitos šalys: „Paneigė logiką“

Nors ketvirtadienį abejose Eurolygos ketvirtfinalio rungtynėse žaidė užsienio klubams atstovaujantys Prancūzijos krepšininkai („Žalgiryje“ – Axelis Toupane‘as, „Olympiakos“ – Kimas Tillie, Vitorijos „Baskonia“ – du prancūzai), šios šalies sporto žiniasklaidos lyderio „L‘Equipe“ interneto svetainė apie krepšinio mačus pranešė tik trumpa kelių sakinių žinute. Vis dėlto ir „L‘Equipe“ pastebėjo, kad „Kauno komanda paneigė logiką, nes graikai reguliariajame sezone užėmė trečiąją vietą ir buvo favoritai“. Į Kauną atvykus Beno Udrihui, padidintą susidomėjimą „Žalgiriu“ jaučia slovėnai. Didžiausios šios šalies interneto sporto svetainės „Sportal“ manymu, kauniečių pergalė prieš Pirėjo komandą buvo net daugiau nei sensacija. „Sensacija ir pusė, B.Udrihą nuoširdžiai pasveikino L.Dončičius“, – antraštėje rašė „Sportal“.

„Buvo labai nedaug tokių, kurie šioje ketvirtfinalio poroje daugiau galimybių skyrė lietuviams, – tvirtino „Sportal“. – Tačiau neįtikėtinas „Žalgiris“, diriguojamas Š.Jasikevičiaus, šventė pergalę jau Pirėjuje, o darbą pabaigė pilnutėlėje „Žalgirio“ arenoje“. Kaip susinteresuoti žiūrovai, abi ketvirtfinalio dvikovas stebėjo ir latviai („Olympiakos“ atstovauja Janis Strėlniekas, „Baskonia“ – du Latvijos krepšininkai). Tiesa, stiprių simpatijų „Žalgiriui“ neslepianti Latvijos žiniasklaida neatrodė smarkiai nusivylusi dėl to, kad J.Strėlniekas finalo ketverte nežais. „Kaune prasideda šventė – „Žalgiris“ žais Eurolygos finalo ketverte“, – skelbė Latvijos interneto svetainė sportacentrs.com. „Perpildytoje „Žalgirio“ arenoje šeimininkai žaidė labai aistringai ir jiems viskas sekėsi“, – apie paskutines ketvirtfinalio rungtynes rašė sportacentrs.com.

---
LDiena.lt: ypatingai jautriems skaitytojams primenu, kad negrai samdiniai, atidirbinėjantys savo algą „Žalgiryje“ su Lietuva turi tiek pat bendro, kiek ir Skandinavijos žydų bankai, per savo filialus Lietuvoje šluojantys pinigus iš mūsų kišenių.

Todįl džiaugtis dėl „Žalgirio“ pergalių yra tas pats, kas džiaugtis dėl išgamoms priklausančių šūdbankių pelno.

MAZELTOFF, Litchujai!