ES ir JAV policija smogė „Islamo valstybės“ ruporams

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-04-27 18:07:03, skaitė 547, komentavo 0

ES ir JAV policija smogė „Islamo valstybės“ ruporams

Europos Sąjungos ir JAV policijos pajėgos per bendrą operaciją keliose valstybėse smogė triuškinamą smūgį pagrindiniams džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (ES) ruporams, penktadienį pranešė Europos policijos biuras.

„Per šią beprecedentę operaciją pramušėme didžiulę skylę IS pajėgumuose skleisti propagandą internete ir radikalizuoti jaunus žmones Europoje“, – sakė Europolo vadovas Robas Wainwrightas. Dvi dienas – trečiadienį ir ketvirtadienį – vykdyta operacija buvo naujausias 2015 metais pradėtos kampanijos etapas. Jos pagrindinis taikinys buvo naujienų agentūra „Amaq“, platinanti IS pareiškimus, kuriuose džihadistai prisiima atsakomybę už išpuolius, ir skelbianti džihado propagandą.

„Šiais veiksmais, kurių taikiniais buvo su pagrindinės IS žiniasklaidos priemonės, tokios, kaip „Amaq“, radijas „al Bayan“, „Halumu“ ir „Nashir“, buvo suvaržytos IS galimybės transliuoti ir skelbti teroristinę medžiagą“, – rašoma Europolo išplatintame pareiškime. „Vienu metu keliose valstybėse vykdyta operacija“ buvo koordinuojama per Europolo būstinę Hagoje talkinant Eurojustui – ES teisminio bendradarbiavimo padaliniui, priduriama jame. Operacijai vadovavo Belgijos federalinis prokuroras, o nacionalinės policijos pajėgos Nyderlanduose, Kanadoje ir Jungtinėse Valstijose konfiskavo serverių, o Bulgarijoje, Prancūzijoje bei Rumunijoje – skaitmeninės medžiagos. Didžiosios Britanijos internetinės informacijos žymėjimo kovos su terorizmu padalinys taip pat dalyvavo identifikuojant „IS naudojamų domenų registratorius“, nurodė Europolas.

Europolas 2015 metų pabaigoje pirmą kartą įspėjo apie „Amaq“ iškilimą ir pabrėžė „teroristų interneto infrastruktūros techninį atsparumą“. „Nuo tada teisėsaugos agentūros bendromis nuolatinėmis pastangomis šalino „Amaq“ interneto kanalus“, – pažymima Europos policijos biuro pranešime. 2016 metais džihadistai per „Amaq“ skelbė pareiškimus, kuriuose prisiėmė atsakomybę už virtinę kruvinų išpuolių įvairiuose pasaulio kraštuose, įskaitant brutalias atakas Paryžiuje, Briuselyje, Barselonoje ir Berlyne. Ši agentūrai taip pat išplatino IS pareiškimą dėl atsakomybės už kovą Prancūzijos pietiniame Trebo mieste įvykdytą ataką, per kurią 25 metų islamistas nužudė keturis žmones, tarp jų policininką, pasisiūliusį užimti vienos įkaitės vietą.

---
LDiena.lt: primenu gerbiamiems skaitytojams, kad taip vadinama "Irako ir Levanto Islamo Valstybė" buvo specialiai sukurta vakaroidinių slaptųjų tarnybų ir finansuojama Saudo Arabijos ir Kataro monarchijų pinigais. Dabartiniai vakaroidų kliedesiai apie "smūgius" ir "triuškinimimą" - tėra tik teatras prieš savo durnadėžių žiūrovus, dangstant savo pralaimėjimą Rusijos-Sirijos-Irano blokui.