„Netflix“ ir „HBO“ filmuoja Vilniuje

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/culture... 2018-04-28 16:03:24, skaitė 597, komentavo 0

„Netflix“ ir „HBO“ filmuoja Vilniuje

Vilnius, archyvinė nuotrauka
Vilnius, archyvinė nuotrauka

Šiuo metu Vilniuje dirba lietuvių ir kino kūrėjų komandos iš Švedijos, Jungtinės Karalystės, JAV bei Australijos, nuo šios dienos iki gegužės pradžios mieste numatomi eismo ribojimai

VILNIUS, balandžio 27 — Sputnik. Vilniuje filmuoja lietuvių, švedų, britų, amerikiečių ir australų kino kūrėjai, numatomi eismo ribojimai, praneša Vilniaus kino biuras.

"Paskutiniai carai" Trakų Vokės dvare

Britai ir amerikiečiai filmuoja "Netflix" projektą  "Paskutiniai carai" — tai dokumentinis TV filmas apie paskutinį Rusijos imperijos Carą Nikolajų Romanovą ir jo šeimą.

Istorija pasakoja įvykius nuo pat Caro karūnavimo dienos, po kurios sekė klaidingų sprendimų virtinė, kuri privedė prie tragiškos pabaigos ne tik Romanovų dinastiją, bet ir visą Rusijos imperiją.

Filmavimai vyksta Trakų Vokės dvare, kurie tapo Nikolajaus II namais ir vyks iki gegužės 4 dienos, filmavimų metu šalia Takų Vokės dvaro (Žalioji a. 2A) bus trumpam stabdomas eismas (iki 5 minučių) draudžiant transporto priemonių ir pėsčiųjų eismą.

HBO "Černobylis"

Mieste taip pat vyksta HBO serialo „Černobylis" filmavimo darbai, britai ir amerikiečiai kuria vaidybinį serialą apie Černobylio atominės elektrinės katastrofą.

Pagrindinius vaidmenis atlieka Jared Harris, žinomas iš tokių filmų kaip "Sąjungininkai", "Reklamos vilkai", "Šerlokas Holmsas: šešėlių pasaulyje" ir kt., švedų kino žvaigždė Stellan Skarsgård, vadinęs tokiuose filmuose kaip "Nimfomanė", "Gerasis Vilas Huntingas" ir britų aktorė Emily Watson, nominuota dviems Oskarams geriausios aktorės kategorijoje filmuose "Prieš bangas" bei "Hilari ir Džeki".

Lietuviškas filmas "Izaokas"

Vilniuje filmuojamos ir lietuviško filmo "Izaokas" scenos, todėl gegužės 1 dieną nuo 16:30 iki 20:30 filmavimai vyks Rasų ir Balstogės gatvėse, Rasų gatvėje trumpam (iki 3 minučių) bus stabdomas eismas (netrukdant viešojo transporto eismo).

Australų reklaminis klipas

Vilniuje australų reklamos ir kino gamybos kompanija filmuos lažybų portalo reklaminį klipą.

Tai jų pirmas Lietuvoje filmuojamas projektas, ateityje numatomi dar 3 didelio biudžeto reklaminių klipų filmavimai Vilniuje.

Nuo gegužės 3 dienos 20:00 iki gegužės 4 dienos 6:00 bus draudžiamas transporto priemonių eismas Gedimino prospektu nuo T. Vaižganto iki A. Goštauto gatvės draudžiant įvažiuoti iš šalutinių gatvių (Rotundo, Dainavos, Ankštosios ir Gynėjų gatvių).

Trileris "Dirigentas"

Lietuvių kino gamybos kompanija "Dansu" kartu su švedų kino kūrėjais filmuoja finansinį trilerį "Dirigentas". Tai istorija apie jauną vyrą, kuriam tenka priimti daugybę sprendimų ir iš naujo perdėlioti vertybes, kai jis, norėdamas praturtėti, įsivelia į karą su Rusijos oligarchais ir papirkta teisėsauga.

Eismo ribojimai filmavimo metu:

Balandžio 27 dieną nuo 11:00 iki 14:00 šalia pastato K. Kalinausko g. 21A, trumpam (iki 3 minučių) stabdant transporto priemonių ir pėsčiųjų eismą M. K. Čiurlionio ir K. Kalinausko gatvių sankryžoje;

Balandžio 27 dieną nuo 15:30 iki 18:00 šalia pastato V. Mykolaičio-Putino g. 1 pastatant vaidybinį automobilį, trumpam (iki 3 minučių) stabdant transporto priemonių ir pėsčiųjų eismą V. Mykolaičio-Putino gatvėje priešais minėtą pastatą;

Balandžio 30 dieną nuo 9:00 iki 12:00 šalia pastato V. Mykolaičio-Putino g. 1, trumpam (iki 3 minučių) stabdant transporto priemonių ir pėsčiųjų eismą V. Mykolaičio-Putino gatvėje priešais minėtą pastatą;

Balandžio 30 dieną 18:30 iki 19:00 šalia pastato V. Mykolaičio-Putino g. 4, trumpam (iki 3 minučių) stabdant transporto priemonių ir pėsčiųjų eismą V. Mykolaičio-Putino gatvėje priešais minėtą pastatą.