JAV valstybės departamentas pritarė Neringos Venckienės ekstradicijai

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2018-04-28 16:36:18, skaitė 723, komentavo 5

JAV valstybės departamentas pritarė Neringos Venckienės ekstradicijai

Neringa Venckienė, archyvinė nuotrauka
Neringa Venckienė, archyvinė nuotrauka

Dabar Deimantės Kedytės, tapusios pedofilų auka, tetą bet kuriuo metu gali perduoti Lietuvai, kur vyksta Venckienės politinis persekiojimas

VILNIUS, balandžio 28 — Sputnik. JAV valstybės departamentas nesikiš į buvusios teisėjos ir parlamento narės Neringos Venckienės ekstradicijos klausimą iš Čikagos kalėjimo į Lietuvą, praneša "Associated Press".
Dabar Venckienė gali būti perkelta į Lietuvą bet kuriuo metu.

"Tai labai kelia nerimą ". Ji (Venckienė- Sputnik) yra visiškai nepavojinga", — sakė advokatas Michaelas Monico.

Anot jo, trečiadienį jis išsiuntė skubų prašymą teisėjui sustabdyti ekstradicijos vykdymą, o dabar Venckienę ginančių advokatų komanda nagrinėja tolesnius galimus veiksmus.

Pirmadienį advokatai iš Valstybės departamento gavo pranešimą, kad Politinių reikalų valstybės sekretoriaus pavaduotojas Tomas Šannonas išdavė leidimą išduoti buvusią Seimo narę Lietuvai.

Gegužės 1 dieną Čikagoje vyks naujas bylos nagrinėjimas.

Buvusi Seimo narė buvo sulaikyta vasario mėnesį Lietuvos valdžios institucijų prašymu ir įkalinta Čikagoje. Vilnius kaltiną 47-erių metų amžiaus Veneckienę tuo, kad ji nevykdė teismo sprendimo perduoti savo dukterėčią mergaitės motinai ir priešinosi policijai.

Venckienės byla

Venckienė ir jos sūnus Karolis Venckus 2013 metais atvyko į JAV po to, kai Lietuvoje prasidėjo politikės persekiojimas. Tai atsitiko po to, kai moteriai pradėjo grasinti dėl įvykių su jos mažamete dukterėčia — jos brolio Drąsiaus Kedžio dukra Deimante Kedyte, kuri tapo smurto auka.

Po to, kai Kedys žuvo paslaptingomis aplinkybėmis, mergaitė gyveno su savo teta, tačiau teismas nusprendė grąžinti vaiką motinai, kuri buvo įtariama leidusi seksualiai išnaudoti savo dukrą.

2012 metų pavasarį ginkluota policija įsiveržė į Venckienės namus ir atėmė vaiką jėga. Po to politikė buvo priversta emigruoti į JAV, kur ji apsigyveno netoli Čikagos ir dirbo floriste.

"Grąžins tam, kad nužudytų"

Po suėmimo JAV, Vinckienė  interviu su "Associated Press" pareiškė, kad bijo dėl savo gyvybės, jei ją išduos Lietuvai.

Buvusi politikė sako, kad jai sugrįžus pedofilai, kurie yra susiję su aukšto rango politikais, persekios ją dėl to, kad ji gynė savo dukterėčią ir atskleidė jų nusikaltimus.