Medvedevas pakvietė Obamą pažvelgti į "skutus" nuo Rusijos ekonomikos

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/russia/... 2018-04-30 16:56:13, skaitė 535, komentavo 0

Medvedevas pakvietė Obamą pažvelgti į

Dmitrijus Medvedevas, archuvonė nuotrauka
Dmitrijus Medvedevas, archuvonė nuotrauka

Dmitrijus Medvedevas prisiminė Barako Obamos žodžius, kuris 2015 metais sakė, kad dėl JAV sankcijų ekonomika bus sudraskyta į skutus

VILNIUS, balandžio 28 — Sputnik. Rusijos ministras pirmininkas Dmitrijus Medvedevas pakvietė buvusį JAV prezidentą Baraką Obamą atvykti į Rusiją ir pažvelgti į jos " sudraskyta" ekonomiką.

Televizijos kanalo "Rusija 1" laidoje "Vesti v subbotu" ministras pirmininkas prisiminė Obamos žodžius, kuris 2015 metais sakė, kad dėl JAV sankcijų Rusija esą atsidūrė tarptautinėje izoliacijoje, ir jos ekonomika — sudraskyta į skutus.

"Jis pas mus retai atvažiuoja, jis iš viso žadėjo mums, kad mūsų ekonomika bus sudraskyta į skutus. Tegul atvažiuoja pažvelgti į šiuos skutus", — sakė Medvedevas.

Rusijos ir Vakarų valstybių santykiai pablogėjo dėl Ukrainos ir Krymo situacijos. 2014 metų liepos pabaigoje ES ir JAV pradėjo skelbti sankcijas ne tik atskiriems fiziniams asmenims ir įmonėms, bet ir Rusijos ekonomikos sektoriams.

Atsakydama į sankcijas Rusija apribojo JAV, ES šalių, Kanados, Australijos ir Norvegijos maisto prekių importą. Pastaruoju metu vis dažniau Europos politikai pasisako už sankcijų atšaukimą, tačiau tai siejama su Minsko susitarimų vykdymu.

Tuo pačiu metu Maskva ne kartą atmesdavo Vakarų šalių kaltinimus dėl kišimosi į Ukrainos reikalus, teigdama, kad ji nėra Ukrainos vidaus konflikto Donbase šalis ir Minsko susitarimų dėl santykių sureguliavimo subjektas. Rusija taip pat ne kartą pareiškė, kad kalbėtis "sankcijų kalba" nėra produktyvus metodas.